חתול זקן עם כשל בכליות

Cat hy

New member
חתול זקן עם כשל בכליות

החתול שלנו האהוב הגיע לגיל 17. הוא רזה מאוד לאחרונה וכמעט לא אוכל. הבדיקות אצל הווטרינרית גילו לו כשל בכליות. כטיפול הוא מקבל אנטיביוטיקה ונוזלים בעירוי במרפאה. הוא גם אמור לאכול אוכל מיוחד. הווטרינרית אמרה לי שהוא יצטרך להמשיך עירוי גם בבית כל מה שנשאר לו לחיות. בגלל הגיל שלו המתקדם אני מתלבטת האם להמשיך להציק לו עם כל מיני טיפולים או פשוט להניח לו....הוא לא במצב טוב...אולי אם אשמע מנסיונכם או דעתכם אוכל להחליט... אני רוצה מה שהכי טוב בשבילו

yaelofer

New member
הצעות / המלצות

1. ראשית, יש בפורום גולשת עם הניק xslf, ממליצה לך בחום לקרוא מה שהיא כתבה בחתימה שלה על כשל כליות בחתולים. יש לה ניסיון רב כמטפלת בהרבה בע"ח גם במיקרים עם חתולים עם כשל כליות וההסבר שלה מאד טוב.
2. ערכי הקריאטנין לא תמיד משקפים את המצב. לפעמים קריאטנין מרמז על מידת ההתייבשות של החתול ללא קשר לזה שיש לו גם כשל כליות, וכמו כן שמעתי/פגשתי חתולים עם קריאטנין 13 שהסתדרו איתו טוב מאד, ולעומת זאת חתולים עם קריאטנין 4 שמצבם היה בכי רע. צריך להסתכל על התמונה כולה (על כל מדדי הכליות ועל מדדים נוספים כגון האנמיה, הבילירובין ודברים נוספים, וקודם כל על מצבו הקליני של החתול - כלומר האם אוכל/שותה/עירני).
3. לדעתי הגיל שלו לא אמור להיות מדד האם להמשיך בטיפול או לא. לדעתי האישית דוקא עכשיו החתול אמור לקבל ממך את כל העזרה הרפואית הדרושה וכל מה שהוא צריך (כמובן כל עוד הוא לא סובל וכן כל עוד מגיב יפה לטיפול שנשמע שהטיפול נכון מאד). לנו היה כלב מבוגר שהתגלתה אצלו בעיית לב כבר לפני כשלוש שנים והוא חי עם כדורים במצב מצויין עד גיל 17 עם איכות חיים, עד שנפטר לאחרונה מאירוע לב (הוא לא סבל גם במותו).
4. לי אישית היו כמה מיקרים של חתולים עם כשל כליות, שגילינו זאת כאשר הם נקלעו למשבר כלייתי, את כולם ניסינו להציל מהמשבר, חלקם אמנם לא שרדו, אבל חלקם שרדו עוד כמה שבועות או אפילו חודשים במצב טוב מאד (למרות שלא כולם הסכימו לקבל את הטיפול הנדרש כגון עירויים תת עוריים), יש גם מיקרים של חתולים שמשתפים פעולה ומצליחים לקבל את הטיפול הנדרש וחיים אפילו עוד 2-3 שנים במצב טוב.

Cat hy

New member
נלחם עליו. תודה. ולגבי הקראטינין

הערך שלה 4.05. ה-urea שלו 163. הוא אפתי ולא מלקק את עצמו. שותה אך אוכל מעט מאוד.

ארמורגם

New member
תשובה

עפ"י טבלת IRIS הוא בשלב 3 (מתוך 4), כלומר מצבו כבר רציני אך עדיין לא סופני. (*)
בשלב הזה ניתן בהחלט לתת לו עוד מרווח נשימה עם עירויים ביתיים, ולפי הצורך מפעם לפעם עירויים לוריד באשפוז.
כאשר התדירות של העירויים לוריד תהיה גבוהה מדי, אתם כבר תרגישו את זה, ותשקלו לסיים את הסבל.
בינתיים הוא אפתי בגלל שהוא מיובש. אתם תראו שמיד אחרי העירוי הוא ירגיש יותר טוב.
אז אל תאבדו תקווה!

חשוב לדאוג שהוא יאכל, גם אם זה אומר לאכול מזון שלא מיועד למחלת כליה, עם עדיפות למזון רטוב כדי שיקבל גם נוזלים מהמזון. למזון הרטוב תוכלו להוסיף עוד מים בעצמכם.

אם יש לך עוד שאלות אנחנו נשמח לענות לך מהניסיון שלנו.

(*) יש חשיבות למועד עריכת בדיקת הדם, כי אחרי עירוי (במיוחד לוריד) הקריאטינין ממש מסתדר לזמן מה. אם הבדיקה של החתול שלך נערכה אחרי העירוי, אז סביר שמצבו יותר חמור, ומתאים להתנהגות שאת מתארת.

למעלה