חתול חדש

melowi

New member
חתול חדש

הי לכולם
בשישי האחרון אימצנו את ירימיאו, חתול מקסים, בוגר (בן כ4-5 לפי ההערכות) אשר ננטש לפני כחודש וחצי בכניסה לגן-גורו (מקום מקסים- אבל לא קשור)
ירמיאו חתול מקסים. מאוד חברותי ומתפנק...
לפי מה שנאמר לי, הוא קיבל חיסון כלבת, סורס, אך טרם ניתן לו תילוע (טיפל בו הוטרינר של הגן חיות) הוא מרייר המון! האם זה קשור איכשהו? האם זה יכול להיות קשור לסיבה בגללה ננטש? (לא שיש סיבה לגיטימית בעיניי לנטוש חיה!)

ועוד שאלה: ברור לחלוטין שהוא היה חתול בית. במשך החודש וחצי שהיה בגן גורו הוא חי בחוץ. הוא רודף אחרי כמו צל ומיילל המון, מבקש יחס. כשנשאר לבד בבית בדק את כל חלון ודלת בניסיון לצאת (מצאתי אותו כשהגעתי מהעבודה על בניאגרה מנסה להגיע לחלון השירותים)
האם יכול להיות שיש לו חרדות נטישה?
אני לא כ"כ רוצה לתת לו לצאת (גרים במושב) עד שיתרגל לבית, ויבין שכאן הוא גר עכשיו... אני פועלת נכון?
אשמח לכל עצה נוספת בקשר לגידולו...

תודה והמשך ערה נעים

מל

Yukita

Active member
מנהל
את פועלת נכון מאוד

לא משחררים חתול בכלל לפחות שבועיים עד חודש במעבר למקום חדש. אחרי זה - משחררים או לא משחררים, אבל בתחילה חשוב מאוד שאכן ילמד איפה הבית שלו ויפתח תחושת שייכות ובטחון. זה שהוא מנסה לצאת זה דבר נורמלי לגמרי ולא מעיד על חרדת נטישה. ההצמדות שלו אליכם יותר מעידה על דבר כזה, אך תנו לו זמן, הוא אך זה הגיע

&nbsp
מבחינת הריור, ישנן כמה סיבות למה דבר כזה קורה ובדרך כלל אין להן קשר לא לכלבת ולא לתולעים. למשל, בעיות שיניים, דלקת בלסת וכו'. בהחלט רצוי שעכשיו שהצלתם אותו תקחו אותו לוטרינר טוב, ותבקשו בדיקה כללית. חיסונים רגילים לחתול דווקא אינם כוללים כלבת (אם כי בהתחשב בכך שהיה בחוץ טוב שהחשש הזה הורד מהפרק), אלא חיסונים נגד מחלות של חתולים כמו חתלתלת. וטרינר יסביר לכם את העניין בדיוק. אם תכתבו מאיזה אזור אתם בארץ (קרובים לאיזו עיר?) אולי יוכלו לתת לכם כאן המלצות לוטרינרים. וטרינר גן החיות פעל יפה, אך כעת כדאי להתחיל בקשר מסודר עם וטרינר משלכם.
&nbsp
ובעיקר, איזה סיפור מחמם לב! כל הכבוד לכם! אם כי אנחנו מוחים שאין תמונות של ירמיאו....

&nbsp
&nbsp

למעלה