חתול חולה סרטן

אלישבע777

Well-known member
חתול הפלאים שלי מיש מיש (12), כוכב קולנוע ( יש לו המון סרטונים ביו טיוב) חולה כבר שניים או שלושה חודשים. קיבל טיפול לדלקת בדרכי השתן שלא עזר במשך תקופה, עד שבדקו באולטרא סאונד וגילו שלשום - סרטן השלפוחית |בוכה| אז הוא מקבל טיפול תומך בתרופות ומצבו השתפר. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון במחלה זו, עצות וכמה זמן חיו החתולים שלהם עם המחלה. בין לבין, החתול לפני חודש, חטף לפתע חרדה מדריכה על הרצפה. עלה למקום הכי גבוה בבית, ושם השתין ולא רצה לרדת גם לא לאכול. עשר פעמים ביום, הורדתי אותו בסולם, כדי למנוע השתנה על הויטרינה או על המקרר. היתה תקופה קשה מאד. הוא מקבל תרופה נגד חרדות, ששיפרה את מצבו פלאים! הנה בסרטונים הוא מצולם בימים טובים יותר.

Yukita

Active member
מנהל
אוי, צר לי לשמוע. האם במקרה זה הציעו ניתוח להסרת הגידול או שזה לא מתאים?

לצערי, מה שהבנתי לגבי סוג הסרטן הזה בחתולים לא נשמע טוב מבחינת אופציות טיפול. הוא באמת לעתים קרובות מאובחן בתחילה כדלקת בדרכי השתן בגלל הסימפטומים הדומים.

באופן כללי האם התייעצת עם מומחה אונקולוגיה? למעשה כנראה יש רק אחת בולטת בישראל, וזו ד"ר ג'יליאן דנק מביה"ח הוטרינרי. היתה עד לפני שנתיים מומחית גם בחוות דעת בבית ברל אבל היא כבר לא גרה בארץ. מה אמרו לך במרפאה שלך?

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
אוי, צר לי לשמוע. האם במקרה זה הציעו ניתוח להסרת הגידול או שזה לא מתאים?

לצערי, מה שהבנתי לגבי סוג הסרטן הזה בחתולים לא נשמע טוב מבחינת אופציות טיפול. הוא באמת לעתים קרובות מאובחן בתחילה כדלקת בדרכי השתן בגלל הסימפטומים הדומים.

באופן כללי האם התייעצת עם מומחה אונקולוגיה? למעשה כנראה יש רק אחת בולטת בישראל, וזו ד"ר ג'יליאן דנק מביה"ח הוטרינרי. היתה עד לפני שנתיים מומחית גם בחוות דעת בבית ברל אבל היא כבר לא גרה בארץ. מה אמרו לך במרפאה שלך?
במרפאה אמרו שיש פתרון ניתוחי על ידי מומחה ורק בבית דגן. אין לי אפשרות להגיע לשם באוטובוסים והוא מגיב לנסיעות גרוע ביותר. הוא בן 12 ואיני רוצה לפגוע בגופו זו טראומה קשה ואין ערובה להצלחה. החלטתי לנסות לתת לו איכות חיים, ולו קצרה, בטיפול תומך. מקבל תרופות והן עוזרות. תאבונו עלה וגם חיוניותו. פרט לעובדה שהוא כחוש מאי פעם, הוא בסדר גמור בינתיים ויש לו איכות חיים כרגע. המצב שהשתפר פלאים, מאפשר לי להתמודד עם קוצר הזמן. ככה אוכל להיות שלמה, ביום שאצטרך להחליט על הפרידה הסופית. הוא היה ויישאר חתול מאושר ומקסים תמיד. אוהב אנשים במידה בלתי מצויה...

Yukita

Active member
מנהל
אם עיקר הבעיה תלוי בנסיעה, אולי יש פתרון:

אופציות ניתוחיות כמובן נשקלות בהתאם לסיכויי הצלחה. הכלבה שלי קסם כעת עם גידול ממאיר בלסת העליונה, אך אופציה ניתוחית אינה נראית סבירה כי בנוסף לסיכוי נמוך עד אפסי להצליח להוציא את כל הגידול, הגידול כבר חדר לעצמות כך שניתוח כזה כרוך בהורדת חצי פרצוף (חצי לסת עליונה, כנראה כולל העין, עקב מיקום הגידול) - זאת בנוסף לגיל המבוגר. לפעמים יש מצבים שבאמת אין מה לעשות. בחלק ממקרי הסרטן כימותרפיה עובדת (ומתברר שבכלבים וחתולים בד"כ אין תופעות לוואי קשות כמו בבני אדם), אך יש גידולים שלא מגיבים לכימותרפיה. הגידול של הכלבה שלי כזה, והבנתי שחלק מהגידולים בשלפוחית השתן בחתולים גם הם כאלה, אך אם לא העלו את עניין הכימותרפיה לפחות כדאי לשאול ולוודא שזה נשקל. מדובר בטיפול שניתן בצורת כדורים.

Yukita

Active member
מנהל
עלה בדעתי להוסיף שכימותרפיה כמובן ניתנת באמצעות אונקולוג... כלומר אחרי ביופסיה ואיבחון מלא של הגידול. לכלבה שלי עשו ביופסיה, שמעבר ללקיחת מה שצריך לאיבחון גם היתה הזדמנות להקטין ככל האפשר את הגידול. בשלפוחית השתן הקטנה של הגידול היא לעיתים גם כן אופציה ריאלית כדי להימנע מחסימה של דרכי השתן.

אלישבע777

Well-known member
אם עיקר הבעיה תלוי בנסיעה, אולי יש פתרון:

אופציות ניתוחיות כמובן נשקלות בהתאם לסיכויי הצלחה. הכלבה שלי קסם כעת עם גידול ממאיר בלסת העליונה, אך אופציה ניתוחית אינה נראית סבירה כי בנוסף לסיכוי נמוך עד אפסי להצליח להוציא את כל הגידול, הגידול כבר חדר לעצמות כך שניתוח כזה כרוך בהורדת חצי פרצוף (חצי לסת עליונה, כנראה כולל העין, עקב מיקום הגידול) - זאת בנוסף לגיל המבוגר. לפעמים יש מצבים שבאמת אין מה לעשות. בחלק ממקרי הסרטן כימותרפיה עובדת (ומתברר שבכלבים וחתולים בד"כ אין תופעות לוואי קשות כמו בבני אדם), אך יש גידולים שלא מגיבים לכימותרפיה. הגידול של הכלבה שלי כזה, והבנתי שחלק מהגידולים בשלפוחית השתן בחתולים גם הם כאלה, אך אם לא העלו את עניין הכימותרפיה לפחות כדאי לשאול ולוודא שזה נשקל. מדובר בטיפול שניתן בצורת כדורים.
צר לי לשמוע על כלבתך. האם היא מקבלת טיפול תרופתי? ובאשר למיש מיש, החלטתי לא לגרום לו סבל נוסף בניתוח הדורש החלמה ממושכת וכאבים קשים. החתול הקדם עבר ניתוח כריתת המעי הגס ( לא היתה אופציה אחרת) והחזקתי אותו בחיים, "בשיניים ובציפורניים" ארבע וחצי שנים. לא יכולתי להחליט להרדים אותו. חתולים סובלים, אבל מסתירים את הסבל שלהם מאיתנו. הוא נמס לי מול הפנים ממש. ובסוף כבר לא היתה לי ברירה אלא להחליט על הפרידה.
עם מיש מיש החלטתי ללכת על האופציה של טיפול תרופתי כך יתכן שיחיה עוד כמה חודשים חיים טובים. לי יהיה עוד קצת זמן להסתגל לפרידה ממנו. בינתיים, הטיפול עוזר, והוא כמעט חזר לעצמו ונראה לי שהוא מרוצה. חזר לבקש אוכל (!) מגרגר, מתחמם בשמש על אדן החלון, ורוב הזמן צמוד אלי ומתיישב סמוך למקלדת... עד כה אסור היה לו לשבת במקום זה מטעמים מובנים, אבל עכשו אני עושה לו הנחות מפליגות... דווקא בשורת האיוב, היתה לטובה. עכשו יודעים מה יש לו והוא מקבל טיפולים מתאימים, שלא כמקודם. הוא חתול מיוחד במינו. חתול עם אופי של כלב וזה אומר הרבה! הפרידה ממנו, תהיה קשה ביותר.

למעלה