חתול חולה FIV.

חתול חולה FIV.

שלום לפורום!
בחור שעובד איתי מצא ביום חמישי חתול גוסס, כולו מטונף ועם פה רקוב. הוא ייילל בכי קורע לב והיה לו מזל וא' ( הבחור) נתקל בו ולקח אותו לוטרינר. כעת החתול מאושפז בתנו לחיות לחיות. שילמנו על הטיפול ועל האשפוז, מקווים שהוא ישרוד. מצבו די קשה, הוא חיובי לאיידס, מלא פצעים מוגלתיים בפה, אין לו זנב.... בערך בן שש, מסורס.
אם הוא ישרוד, לשחרר אותו לרחוב זה לשחרר אותו שוב למוות, לא עכשיו , אולי עוד חודש חודשיים..... מנסים למצוא לו איזה סידור , אבל לא ממש יודעים מה לעשות.
הבחור לא יכול לאמץ אותו כי יש לו חתול בריא בבית. אצלי יש שלושה ( ולכל החברים שלי יש חתולים או חתולים וכלבים יחד...). ז"א בין המכרים אין מאמצים.
מי יירצה חתול חולה איידס?

באתי לכאן לשאול אולי יש לכם איזה רעיון ? אולי איזה בית מחסה , עמותה? מה אתם הייתם עושים?
הלב נשבר רק מלחשוב שהגיבור המתוק הזה יחזור לרחוב...

מצטערת, אין תמונות. אני הייתי ההסעה שלו למרפאה ודבר האחרון שעיניין אותי זה לצלם את האומללות הזאת. עד עכשיו אני שומעת באוזניי את הבכי שלו, עד עכשיו אני רואה את המבט המתחנן הזה....
מי שיירצה לראות - קוראים לגיבור הזה "נס" (כי הוא זקוק לנס כדי לחיות), הוא נמצא בתל"ל בדב פרידמן 8 בגבעתיים( או שזה רמת גן?).
אני לא מצפה שמישהו מכאן יאמץ אותו .... רק תגידו משהו שיכול לעזור - מה עושים איתו כשישתחרר מהמרפאה?
תודה רבה.

Yukita

Active member
מנהל
זה באמת מצב בעייתי

הדבר הראשון לומר הוא שלמרות שזה נשמע כל כך קשה, כן צריך לפרסם אותו לאימוץ. צריך לפרט את הסיפור שלו בכל פורום אפשרי (בעיקר בפייסבוק, כי שם יש תפוצה יותר רחבה) בתקווה שאולי מישהו שאין לו חתולים או שיש לו חתול שיש לו כבר איידס חתולים יהיה מוכן לאמת את נס אליו הביתה.
&nbsp
האפשרות השנייה היא לא אימוץ ביתי אלא אימוץ לחצר או לפינת האכלה. זה דווקא יכול לעבוד, כי הוא אמנם יהיה בחוץ (ויצטרך איקלום במקום החדש), אבל יהיה מי שישים לב אליו, ייתן לו תשומת לב מיוחדת ואולי תוספת מיוחדת לתזונה, ובכך יינתן לו הסיכוי שהוא צריך כדי לחיות חיים סבירים ואפילו טובים. בחצר סגורה- עוד יותר טוב, אבל זה דבר שקשה למצוא. גם חצר לא סגורה, אם יש מישהו שיכול לפקח ולתת תמיכה כשצריך, יכולה להיות אופציה מתאימה אחרי שיתחזק מספיק. יתכן שיצטרך אומנה (או בלית ברירה - אישפוז) לתקופת שיקום לאחר הטיפול המיידי.

תודה על תגובתך!

לתקופת שיקום הבחור ייקח אותו אליו למרפסת ) כדי ליצור הפרדה מוחלטת בינו לבין הגור שיש כבר בבית). נכון, זה יותר טוב מכלום אבל עדיין זה לא פתרון קבע. להחזיק אותו כל חייו במרפסת זה גם צער בעלי חיים וגם אולי הוא יחמוק משם יום אחד וייכנס לאימות כולל שריטות ונשיכות עם החתול הבריא. כמובן אנחנו נפרסם אותו בכל קבוצה בפייסבוק שלא מוחקת פרסומי אימוץ ( כבר גיליתי שיש כאלה - מחקו לי מודעת אימוץ ועוד למה? "הקבוצה נועדה רק כדי להשוויץ בחתולים הקיימים ולא למטרות אימוץ". לא בטוחה שיצא לי לשמוע דבר יותר אכזרי ודוחה בזמן האחרון....). תאחלו לנס בהצלחה ובריאות טובה!

Yukita

Active member
מנהל
כל הכבוד לו ולכם!

אכן כדאי לפרסם כפי שהתחלת, גם אם יש תגובות לא לעניין בסופו של דבר הפרסום הוא התקווה הגדולה שלו.

האם לבחור הנפלא שמטפל בו כרגע יש אפשרות לאחר השיקום המיידי אולי לטפל בו בחצר הבניין שלו? כאמור, לא סופר-אידיאלי, אבל עדיין עשוי לעבוד לא רע כיוון שיהיה גיבוי של מישהו שאכפת לו - והחתול עצמו הרי כן רגיל לחיות בחוץ ולא גדל בתוך בית, כך שלא יפחד מדי.

עדכון לא משמח
....

אחרי בוקר מלא התרגשות כי חשבתי שמצבו של נס משתפר (אפילו כתבתי עם שגיאות ולא שמתי לב ...) קבלנו בשורה קשה - יש לו בעיה רצינית בתפקוד הכליות וכדי לחיות הוא יזדקק לקבל עירוי כל יום ( פרוייקט כזה אף אחד לא ייקח על עצמו - אף אחד לא ירצה חתול מחובר לאינפוזיה ללא הפסקה. זה נטל כלכלי ולוגיסטי שאיש לא יעמוד בו). מחר עוד בדיקה כלשהי ולפי התוצאות שלה נדע לאיזה כיוון הוא הולך - למציאת סידור(אימוץ) או שנצטרך לעשות החלטה קשה ולסיים את סבלו . אם לא אחזור עם עדכון נוסף - תדעו שזהו זה...
נס, אנחנו צריכים שייקרה נס.

למעלה