חתול לאחר פתיחת חסימה - בריחת שתן

Namush1

New member
חתול לאחר פתיחת חסימה - בריחת שתן

החתול שלנו עבר פיתחת חסימה עם קטטר לפני כחמישה ימים. הוא קיבל 3 מנות יומיות להפחתת כאב, אנטיביוטיקה ל-7 ימים ונוזל שאמור להרחיב את מעבר השתן. עד שלשום נראה שמחלים יפה, ואפילו התחיל להראות סימנים שחוזר לעצמו.
אתמול הוא פתאום התחיל מעט "לקטר", והוטרינר אמר שאם הוא נותן שתן הוא לא דואג, אפילו שעדיין לא נתן צואה. החל מאתמול לא מפסיקות לצאת לו טיפות שתן. אני מאוד דואגת וזה מדכא אותו (ואותנו) שבכל מקום שהוא יושב הוא נספג כולו בשתן.
הבית מסריח ואני אובדת עצות. אבילו חשבתי לשים לו חיתול :(
מחר אתקשר שוב לוטרינר אבל אני לא יכולה להירגע עד אז...
אשמח לעצה עד מחר.

Namush1

New member
עדכון מצב החתול

אז החתול בן ה-4 שלי חזר לביקור אצל הוטרינר ומסתבר שמבכיון שהשלפוחית היתה מלאה לאורך זמן, השריר נחלש והחתול לא יכול היה לשלוט בה. החזירו לו את הקטטר לשלושה ימים בכדי לתת לשריר לנו, החתול יתחזק ויוכל לחזור לתפקוד נורמלי. הוא מראה סימני התאוששות אבל אני מודאגת שהוא לא מוכן לאכול כלום חוץ מלשתות את מי הטונה (אסור לו לאכול את הדג עפ"י הנחיות הד"ר).

זהו, למקרה שזה יסקרן מישהו...

חבל שמהירות התגובה פה כ"כ איטית :(...

חתול שנסתם

מבטיח לשפר את מהירות התגובה !!!! (חזרתי שלשום מכנס בחול ולא דאגתי למחליף -(.
מחלת דרכי השתן התחתונות בחתולים הם עניין מורכב מאוד שקיימים לו גורמים רבים שאת חלקם איננו מבינים כלל.
סטרס ועודף משקל הם גורמים עיקריים לכך.
החתול שלך טיפטף לאחר שהשלפוחית הגיעה למלוא נפחה האפשרי והטפטוף היה מה שאנחנו קוראים Overflow. נכון עשה הוטרינר שהכניס שוב קטטר .
בכל מקרה יש לשנות את הדיאטה של החתול אבל לא במחיר שהוא לא יאכל, כל דבר עדיף על פני צום מוחלט. קיימים מספר מזונות מתאימים לחתולים עם מחלת דרכי השתן התחתונה .
במידה ואחרי 3 ימים השלפוחית עדיין תהיה משותקת יש תרופות שעוזרות ל להתכווץ.
אשמח לשמוע עדכון
מצרף קישור למאמר בנושא מחלת דרכי השתן התחתונות.
בברכה
דר' שרון רגב
מנהל הפורום

למעלה