חתול מאוד מאוד בעייתי

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
חתול מאוד מאוד בעייתי

טיפה רקע, יש לי את פנלופי וסיזר,
פנלופי מקסימה, בת חצי שנה, מעוקרת
סיזר זכר שבבית הוא נחמד בן שנה וטיפה מסורס
היה לי את סיזר מאז שהיה בן חודשיים,

באמת נותן לו את כל האהבה, ישן איתי כל לילה, ובאמת מנסה להיות הכי נחמד אליו
וכל פעם שפותחים את הדלת הוא מנסה לברוח...
כמו הרבה מאוד זכרים...
וכמובן הוא תמיד מפריע, ותמיד מתרוצץ, בניגוד לפנלופי שהיא מקסימה, אפ פעם לא מנסה לברוח ולא עושה שום בעיות, היא חתולת בית מקסימה, סיזר הרבה פעמים גם שרט אותי בבית אם הרמתי אותו שלא אהב...

אוקי להלן הבעיתיות
היום הוא סוף סוף גם הצליח לברוח,
בזבזתי 40 דקות לנסות להחזיר אותו הביתה...
כל פעם שהתקרבתי אליו הוא נהם עלי, וניסה לתקוף אותי...
ניסיתי להתרחק ל10 דקות ולחזור ניסתי הרבה שיטות ...
בסוף אמרתי די .. מה שיהי יהיה, לקחתי אותו בכח והעלתי אותו הביתה
רק מה
בכל הדרך הוא שרט אותי, נהם עלי צרח כמו שבחיים לא שמעתי חתול צורח
שורה תחתונה, עד שהגעתי לסגור את הדלת של הבית שלי איתו בבית
כל הפנים שלי היו דם ... כל הידיים שלי דם..
ולא שריטות קטנות, בפנים אני חושב שאני גם יצטרך שם תפר או משהו...
שריטות מאוד מאוד עמוקות...
ממש העברתי את היד על הפנים שלי והיא היתה מלאה בדם ...

גם בפעמים אחרות שהוא הצליח לברוח לי אני הבאתי אותו והוא נהם וניסה לשרוט אותי, אבל לא יודע אז אולי הוא לא הצליח, זה כאילו הוא העלה הילוך הפעם לאולטרה...

בקיצור
אני באמת לא יודע מה לעשות איתו
הייתי נותן אותו לצער בעלי חיים או לאומנה, כי הוא באמת בעייתי, אבל מה יהיה עם פנלופי אני לא יודע, הוא אח שלה בסופו של דבר...
גם בבית בשעה שהעלתי אותו הוא עדיין נהם עלי,

המצב כראגע, זה ששמתי אותו באמבטיה שילמד שמה שהוא עשה זה לא בסדר,
ואני מנסה פה לעצור את הדימום עם יוד ותחבושות.

מה עושים ?

אנ1נא

New member
התגובה שלו טבעית בשעת לחץ. צריך למנוע ממנו לצאת

גם החתולים שלי, שהם לא בעייתיים בכלל, שרטו אותי שריטות עמוקות בשעת לחץ קשה. האחד כשנאלצתי להחזיקו בעת פרוצדורה לא נעימה אצל הוטרינר והוא הצליח לחמוק תוך כדי שהוא מותיר אותי שרוטה ומדממת, והשני כשהגיע בטעות החוצה לגינת הבניין שאינו מכיר. גם הוא לא איפשר לי להתקרב אליו מספיק, ולא הצלחתי ללכוד אותו בכלוב. כשלבסוף הצלחתי לתפוס אותו, הוא השתולל ושרט - גם כן שריטות משמעותיות.

זו התנהגות טבעית ביותר לחתול שמצוי במצוקה נפשית קשה. סביבה זרה עם ריחות של חתולים זרים, יחד עם התחושה שהוא לכוד (בזרועותינו) ולא יכול לברוח, גורמת לסטרס עז ואינסטינקט הישרדותי ממש להימלט מהאחיזה המגבילה. לא הוגן להעניש אותו על כך, על אף הנזק שנגרם.

תתמקד בלא לאפשר לו לצאת. אפשר לתלות מדף מוגבה בסמוך לדלת, שתהיה לו אפשרות לטפס אליו אך לא לקפוץ ממנו למטה בקלות - צריך להיות גבוה מספיק. אם תרגיל אותו לטפס לשם לפני שאתה יוצא, הוא לא יצליח לברוח.
אפשר לזרוק לו צעצוע שהוא אוהב, וכשהוא רודף אחריו - לצאת מהדלת.
אפשר לתת לו חטיף קטן במקום מרוחק רגע לפני היציאה.
יש דרכים אחרות, צריך להיות קצת יצירתי.

אגב, אין שום סיבה להרים חתול שלא אוהב זאת. רצוי להיות קשוב לסימנים חתוליים ולכבד במידת האפשר את הבקשות וההתרעות החתוליות שרומזות מתי משהו לא נעים להם.

באמת שאתה לא מתאר חתול בעייתי. צר לי על החוויה הלא נעימה שחווית, ואני מקווה שתצליח להתגבר עליה פיזית ונפשית ולצלוח את משבר האמון שכנראה נוצר אצלך כלפי חתולך.

dimitrygo

Active member
מנהל
מציע לך לפנות ליועצת התנהגות חתולים. ניראה לי שההתנהלות שלך

עם החתולים זקוקה לתיקון.
ובפעם הבאה כשתצטרך לתפוס חתול תכניס אותו למנשא, כך שניכם יהיו יותר שלמים.

tzivi1

New member
לא הייתי מונעת מחתול כזה לצאת החוצה

תן לו לשוטט קצת. בהתחלה הוא יאהב את החופש וייעלם אפילו לכמה שעות כשהוא חוקר את הסביבה, ואחר כך יתרגל.
חתולים בדרך כלל לא מתרחקים למעלה מ-100 מטר ברדיוס הבית (אלא אם כן הם מאבדים כיוון בגלל שנבהלו ממשהו ורצו רחוק, וגם אז זה עד 500 מטר, כך שתמיד תוכל לחפש אותו בטווחים האלה).
רק חשוב לשים לב לגבי כבישים מסוכנים (אם יש, צריך לשקול אם לתת לצאת).
&nbsp
בכל מקרה, בפעם הבאה שאתה מחליט לקחת אותו מהרחוב- תעטוף אותו בשמיכה עבה, ממש את כולו, ורצוי גם לכסות לו את העיניים (זה מרגיע אותם).ממש לאסוף אותו עם השמיכה, וללכת כמה שיותר מהר הביתה בתקווה שהוא לא יקפוץ מהשמיכה...

&nbsp
האמת היא שככה אני התחלתי לחתולה שלי לצאת החוצה... היא פשוט היתה בורחת כל הזמן עד שהבנתי שאני מונעת ממנה להיות חתולה.

למעלה