קשה מאד להקנות לחתול הרגלים חדשים
כפי שאמר ארמורגם, זה אכן נכון. בפרט שיש לכם שני חתולים ואחד מחקה את השני. איני מאמינה בחומרים דוחים. החתול שלי מוכן לקבל ממני לטיפות גם אחרי קילוף תפוז עם ריח חריף של הקליפה שהוא לא אוהב.
יש סיכוי מסויים, שאם תהיו עקביים ותרחיקו את החתולים מהשיש בכל פעם בלי וויתור, אפילו לא פעם אחת אולי זה יצליח. אני ממליצה לנזוף בהם בקול חזק ולעשות הרחקה תקיפה, קולנית ( אבל לא אלימה!) , כדי ליצור חוויה שלילית. בשום אופן לא ללטף אותם כמה דקות אחרי כן , להראות שאתם כועסים!! כדאי להשתמש במילה ספציפית שהם יכירו כמו "די", "קישטא", "פויה" או "קשששש" או שריקה צורמנית. אפשר לחקות את הנשיפה החתולית הידועה לרוגז ואם אפשר לנשוף עליהם ממש בפנים, חתולים שונאים רוח בפנים!
החתול שלי, מהיום הראשון אצלי, נורא רצה לצאת החוצה וזה היה מסוכן עבורו. אז אסרתי עליו להגיע למרחב דלת הכניסה. כשאני נכנסת או יוצאת אני מרחיקה אותו ברקיעה ברגל בתוספת "קששש" ותנועת יד חזקה וזקיפת אצבע, המופנית אליו. במקרים חמורים, אני מרחיקה אותו ברגלי ממש. בכל זאת הוא מנסה אותי מדי פעם ופה ושם הצליח להתחמק. גם כשהחתול לומד מה שאסור- הוא ממשיך לנסות , אולי יצליח לו... עם הזמן החתולים יתבגרו ויבינו שזה לא נותן להם כלום.
חתולים אוהבים מקומות גבוהים ושלכם אוהבים גם לשתות מהברז או מהכיור. אלו הן סיבות מצויינות לעלות על השייש, מבחינת החתול. פיתוי שהם אינם יכולים לעמוד בו.
אולי תארגנו להם מים זורמים ממזרקה, ופינת טיפוס אטרקטיבית במטבח? איזה סולם עץ מרופד שיוכלו גם לשרוט וגם לא יחליקו, שמגיע עד התקרה עם מקום מרבץ שם? אולי משהו קנוי מחנות חיות שאפשר לחבר לקיר, או מבנייה עצמית. נכון , לא בטוח שהחתול יתרשם ויתכן שייקח לו זמן להתרגל, אבל זה עשוי לעזור.
אצלי החתול מת על מים זורמים מהברז. קניתי לו מזרקה. לקח לו כמה חודשים לשתות ממנה. היא החזיקה מעמד כמה שנים ובסוף התקלקלה. היום אני מפזרת צפחות מים במקומות מרוחקים מהמזון וזה עוזר מאוד.
בהצלחה, ותדווחו לנו!!