חתול מסורס שמפריש

חתול מסורס שמפריש

חתול רחוב שכל פעם שנכנס אליי הביתה מרסס בכמה מקומות ואני יודעת שהוא מסורס אז למה הוא עושה את זה?

dimitrygo

Active member
מנהל
הוא עושה את זה בדיוק מאותה הסיבה שחתול לא מסורס

לפעמים סירוס לא ממגר לגמרי את סימון הטריטוריה. אצל חתולים בדומה לבני אדם הורמוני מין נוצרים לא רק באשכים ולכן במידה ורמת ההורמונים מספיק גבוהה החתול מרגיש צורך ומסוגל לסמן.
לא חקרתי את זה לעומק אך לדעתי זה גם קשור לדומיננטיות של החתול. או שהדומיננטיות גם נובעת מרמת ההורמונים הגבוהה.

dimitrygo

Active member
מנהל
העיניין של ריח כניראה מאוד אינדיבידואלי. הכרתי שני חתולים

כאלה ולשניהם ריח הסימון היה מאוד חלש.

Yukita

Active member
מנהל
האם ידוע לך בן כמה היה החבר השעיר

כאשר עבר סירוס?
&nbsp
הגיל בהחלט משנה. אם סורס כבוגר שכבר פיתח הרגלי סימון, הוא נשאר עם ההרגלים הללו.
&nbsp
כמו כן, לחץ נפשי בהחלט משפיע. חתולים מסמנים, בין השאר, כי משהו מדאיג או מלחיץ אותם מספיק כדי שירגישו שהם חייבים להפגין נוכחות (או דומיננטיות, אם כי לא בהכרח במובן הכוחני של המילה).
&nbsp
ועוד משהו: אם כבר מוכר לך הנושא, את ודאי יודעת איך נראה סימון. אם החתול עומד, מרעיד את הזנב ומשפריץ ישירות לאחור, זה סימון. אם החתול כורע או מטפטף מבלי להיעמד בצורה הספציפית, רוב הסיכויים שזה לא סימון ואז הריח ובכלל מה שקורה, אם אינו קורה בארגז כחלק ממתן שתן תקין, יכול להעיד על בעיה בריאותית.

כן הסירוס היה כשכבר היה בוגר

והוא עומד מרעיד את הזנב ומשפריץ... בא לי להרוג אותו... מה הוא חושב לעצמו שהבית שלי זו הטריטוריה שלו... אני מרשה לו רק להיכנס ולאכול ואז החוצה... חסר לי שיתחיל להביא לי עכברים וציפורים שהוא טרף...

למעלה