חתול מפוחד שלא אוכל ולא עושה צרכים אחרי מעבר למקום חדש

Arrowhead

New member
חתול מפוחד שלא אוכל ולא עושה צרכים אחרי מעבר למקום חדש

שכן שלי היה מאכיל חתול בסביבת מקום העבודה שלו בעיר אחרת. מקום העבודה חייב את כל העובדים במקום להפסיק את הפרקטיקה. השכן החליט שהוא רוצה לקחת את החתול שהוא נהג להאכיל הביתה.

אז הוא לקח כלוב חתולים והביא אותו אתמול בערב. הזהרתי אותו מראש שהחתול יהיה בשוק, ביחוד שאין במקום החדש אליו העבירו אותו שום חפץ מוכר וכי עד עכשיו הוא חי בחוץ. כל הבית כמובן נסגר שלא יברח.

מאתמול החתול לא אוכל שום דבר ולא עשה את הצרכים שלו בארגז ונראה עדיין מפוחד למרות שכבר עברו 24 שעות+

כמה הסתגלות כזו יכולה לקחת ומתי להתחיל לחשוש ואיך אפשר להקל על החתול ולהוריד את הלחץ שבו הוא נמצא?

תודה

גורדיאן

New member
אם יש חדר שאפשר לבודד שם את החתול זה יכול לעזור,

בכל מקרה, לא ברור כמה אנשים יש בבית אבל עדיף שאף אחד לא יתקרב אליו, כך הוא ירגיש שהוא יכול לאכול וכל השאר בלי קירבה לגורמים מפחידים.
חתולים הם גמישים וסתגלניים מאוד, יש סיכוי גבוה מאוד שהוא יהפוך מהר מאוד לבן-בית.

Arrowhead

New member
כשאתה אומר שאף אחד לא יתקרב

אתה מתכוון גם לאדם שהביא אותו הביתה ושהאכיל אותו כל התקופה האחרונה?

Ka13

New member
החתול צריך תקופת הסתגלות

בהתחלה צריך לסגור את החתול בחדר נפרד , ששם יש לשים קערת אוכל + קערת מים וארגז צרכים , את הארגז יש למקם רחוק מהאוכל והמים , כמו כן יש לשים שם מיטה לחתול או כרית מאוד גדולה , ואפשר גם להשאיר שם את המנשא פתוח ולשים שמיכה בפנים ( שיהיה לחתול היכן להתחבא שצריך ) אותו אדם שלקח אותו יכול להכנס לחדר כל יום , כמה פעמים ולהחליף מים , לנקות חול ולמלא אוכל גם חשוב לשחק עם החתול , חכה , כדורים וכו׳.. לדבר עם החתול וככה לאט לאט לבנות אמון והסתגלות למקום החדש , תקופת ההסתגלות תלויה בחתול אחרי כ 10 ימים לתת לחתול לצאת מהחדר ולהסתובב בדירה עם יכולת לחזור לחדר . צריך הרבה סבלנות , בהצלחה!

גורדיאן

New member
זה לא ממש אפשרי, נכון?

כי צריך להיכנס ולבדוק את המים/אוכל/חול, אבל עדיין בשלב הזה עדיף שיהיה מה שפחות מגע עם אנשים ומקסימום שקט, רק זה ירגיע אותו, ובטח לא צריך לנסות עדיין להתיידד או לשחק איתו, לאחר שהוא יירגע הוא יבוא בעצמו אל 'מביא האוכל' (הם יודעים לזהות דברים כאלה).

Ka13

New member
מה לא אפשרי ? כתבתי שאותו אדם שלקח את החתול ייכנס לחדר כמה

פעמים ביום . ממש לא רצוי להשאיר את החתול לגמרי בבדידות אלא לייצר לו safe place
משלו.
לגבי משחקים הם תורמים לשיחרור לחץ
כמובן שלא לנסות לגעת או ללטף
&nbsp

בדיוק בשבוע שעבר אימצתי חתולה שלא אכלה/ שתתה/ עשתה צרכים!

מצד אחד היא מאוד מאוד התלטפה, ונהנתה ממגע, ומצד שני, לא תפקדה. הלחיצה אותי, כי חששתי שהבריאות שלה תיפגע.
אז כמה עצות טריות מהתנור:
דבר ראשון, לשקול את האוכל והמים שלו על משקל מדויק. אצלי כשהיא התחילה "להפשיר" הסתבר שהיא אוכלת ושותה בלילה, בכמויות קטנות. לא הייתי עולה על זה אם לא הייתי שוקלת. היא התחילה מ-7 גרם אוכל, אחרי 3 ימים של צום.
דבר שני, אם הוא אכן לא שותה כלום, ואני כותבת את הדברים אחרי התייעצות עם וטרינר, לא לתת לו יותר מ-48 שעות בלי לשתות. אני לא יודעת מה האופי של החתול של השכן שלך, אצלי פשוט נתתי לה מים לפה במזרק, כדי לוודא שהיא לא תתייבש ותהרוס לעצמה את הכליות, והיא שתתה יפה.
דבר שלישי, שהשכן ינסה לתת לו משהו שקשה לעמוד בפיתוי לאכול אותו, טונה במים, אוכל רטוב, פסטרמה...
דבר רביעי, כדאי לנסות לשחק איתו, שיהיה יותר פעיל וזה ישפר לו את מצב הרוח.
מבחינת להוריד את הלחץ, כמו שגורדיאן כתב, כדאי לסגור בחדר, ואפשר גם לתת לו משהו להתחבא בתוכו, קופסה וכו', שירגיש יותר בטוח ומוגן. שיהיה בהצלחה!

Arrowhead

New member
הרעיון עם החדר לא פרקטי אבל דווקא נחמד הרעיון עם הקופסא

Ka13

New member
אם אין חדר פנוי בשביל החתול אפשר לתחום

איזור בבית ברהיטים , ארונית שידה , ספה וכו׳... זה לא סתם רעיון נחמד זו הדרך לאקלם חתול , זה נועד לתת לחתול ביטחון , להפחית סטרס ופחד ולמנוע בעיות התנהגות בעתיד
אז מאוד חשוב לעשות את זה נכון , החדר הוא רק זמני , אולי אפשר במרפסת סגורה, אמבטיה ..? כל הכבוד לך שנתת לחתול בית וחשוב לקרוא ולהתייעץ כדי להבין את צורכי החתול , בטחון נבנה לאט ונדרשת הרבה סבלנות ועדינות.

למעלה