הכתבה בקישור מעניינת אבל
אכן הכתבה מעניינת ויתכן מאוד שלחתול שלי יש רגישות יתר למזונות לחים מכל סוג, פרט לגבינות וליוגורט. הוא בן 12 וחי עם זה די יפה. ההקאות מפריעות לי יותר... הוא אפילו קצת שמן לאורכו. כל שנה, בדיקה שנתית ובשנים האחרונות גם בדיקת דם ופעם אחת צילום רנטגן בגלל חשד לבעיה בעצמות. אני לא מטיסה אותו לבדיקה מעמיקה יותר. אני סומכת על הווטרינר שלי, שמטפל בחתול הזה ובקודמים 30 שנה אם לא יותר. הציל לי את הקודם ונתן לו 4 וחצי שנים נוספות. אכן החתול שלי מת על צמח העציצים הנפוץ בשם ירקה ( צבע העלים ירוק לבן) עד שגילה שבעציצים נובט צמח אטרקטיבי הרבה יותר - מרור הגינות, שהוא עשב רע, נפוץ ביותר בכל מקום. הוא לועס אותם בכוונה להקיא. אלו הן הקאות יזומות והן שקטות יחסית. . מרורת הגינות הוא ממשפחת המורכבים ( סביון, חמניה) והירקה ממשפחה אחרת - כנראה שושניים. החזרת שאוכלים בפסח כמרור, היא ממשפחת המצליבים ( כרוב, צנון, ברוקולי, כרובית) לא יודעת אם יש במרור חומר מאלחש ואם הוא עוזר. למרות שיש לו מיץ חלבי, הוא אינו רעיל, אך אינו צמח מאכל לאדם. ההקאות הספונטניות הן הגרועות כי הן מלוות ביללות שבר, התכווצויות ובדרמה גדולה, והן רק של מיץ קיבה, מאידך - הן יחסית נדירות פעם פעמיים בחודש להערכתי ואולי פחות מזה, אחרי כל סערה כזו, הוא הולך לצלחת שלו ואוכל כרגיל... אם אני אשכח למלא לו את הצלחת, אז כשאמלא אותה הוא יאכל מהר וכמעט בטוח יקיא. הוא חי יפה מאוד, חיי מלך. וגם מתאמן קצת על ההליכון כשנחה עליו הרוח... אני לא בעד טיפול יתר ובדיקות של אימא היסטרית. ומזל שיש לי ווטרינר לא חמדן וישר שלא עט לתקוע לי עוד ועוד בדיקה שאולי לא תגלה כלום, אבל תענה את החתול שלי, לשווא.