חתול מקים את כל הבית מוקדם בבוקר

טאניוש

New member
חתול מקים את כל הבית מוקדם בבוקר

החתול בן שנה ורבע, חברותי ואנרגטי וסקרן והיפרי באופן כללי. בבוקר ממש מתעקש שכולם (אבל כווווולם) יקומו. קופץ על המיטות, מגרגר, מתלטף, מיילל, "מטייל" עלינו. אם סוגרים את הדלת - סצנה מתחת לדלת, בטונים גבוהים.
הוא לא לבד. יש עוד חתולה. גם היא מחכה שנקום, אבל בשקט ובסבלנות. יש להם צעוצעים. יש אוכל ומים. מה עושים? אם נצליח להתעלם מהסצנות מספר ימים (משימה קשה, אבל אפשר...) זה יעזור?

אלישבע777

Well-known member
באמת קשה, לוקח זמן אך אפשרי

יש רק אפשרות אחת: להתעלם, להתעלם ולהתעלם ולעולם לא לוותר. אפילו לא פעם אחת. בחינוך חתולים- העקביות חשובה ביותר. יש להם כל הסבלנות וכל הזמן שבעולם , הם יכולים לארוב לטרף ( ולנו ) שעות והם יודעים את נקודות התורפה שלנו , בדיוק נמרץ!
הכלל- לא לנזוף , לא לדבר וכמה שאפשר לא לזוז כשחתול מנסה בכל השיטות השטניות להעיר אתכם!! בטח שלא לקום מהמיטה. אם תתמידו, תוך חודש חודשיים או שנה... זה יעזור. ככל שתגיבו למעשיו, הוא ילמד שיש דרך להעיר אתכם לא רק בבוקר אלא גם באמצע הלילה.
חתולים הם חיות של הרגלים. כשהוא יתרגל, הוא לא יפסיק ואז יהיה קשה להרגיל אותו להתנהגות אחרת.
אני מדברת מנסיון. אצלי החתול ( בגיל 5) החל להעיר אותי לפתע כיצאתי לפנסיה ולא הייתי צריכה לקום מוקדם בבוקר. הוא היה רגיל לשעת קימה מסויימת מאז שחר ילדותו והנה, אני מאריכה בשינה. הוא עשה את כל מה שהוא יכול להקים אותי: יללות שבר, לטיפות קלות על הלחי ( חמוד נורא אבל לא נחמד עם שחר) קפיצות, נשיכות ברגלים, כניסה לארון וישיבה על המגבות ( הוא יודע כמה אני רגישה לזה!!) ונשק יום הדין, הפלת חפצים, ממיר, שעון, שלטי טלויזיה והטלפון הקוי שהחל לתקתק כתפוס... אני השתדלתי לא להגיב. ולהשאר "ישנה" כל הזמן. כשהוא השתתק לכמה דקות, אז ניצלתי את השקט וקמתי. ללא קשר להפרעות. מעולם לא קמתי תוך כדי הפרעה.
למזלי, הוא לא עשה את זה כל יום ועם הזמן פחתו ההפרעות לפעם פעמיים בשבוע ואחר כך לפעם פעמיים בחודש. היום הוא בן 8 ונדיר שהוא מעיר אותו, אבל זה קורה מדי פעם. הוא למד, שלא עוזר לו כלום. אני לא נותנת לו פרסים על התנהגות רעה!!
השינה שלכם מאד חשובה. לכן אם אינכם יכולים לעמוד במשימה, אין לכם ברירה אלא להרגיל אותו לישון בחדר נפרד סגור עד שיתרגל בשעות קבועות ( הם לומדים את שעת היממה! עד מהרה הוא ילמד את מועדי הכניסה לחדר והיציאה) . זה לא כל כך נורא לחתול. חתולים אוהבים מקומות חשוכים וקטנים - ארונות , קופסאות וחדרים אפלוליים. שימו שם קופסא ותנעלו את הדלת. אם הוא שורט אותה, תדביקו לבד שיוכל לשרוט או רשת חזקה שתמנע שריטות. בסוף יתרגל. אל תגידו שזה אכזרי, כי אתם חשובים יותר ממהו והוא "מתאכזר" אליכם. רווחתכם היא רווחתו. אתם מגדלים חתול וצריכים להנות ממנו ולא לסבול!!

טאניוש

New member
עושים מאמץ...

באמת השתבשו לו השעות - חופש של בית הספר, אז הילד לא קם, וגם אנחנו ישנים טיפה יותר. אבל אני רוצה למגר את ההרגל הזה בכלל. חיה עקשנית ביותר. מזלו שהוא כזה חמוד.

למעלה