חתול משתעל

דגלמנגל

Well-known member
יש חתולה שנמצאת הרבה שנים בחצר ואנחנו מאכילים אותה, ולאחרונה התחילה להשתעל מדי פעם.
מצורף הסרטון. יודעים ממה זה עלול לנבוע?

https://drive.google.com/file/d/1BLvtVF7Jw8nJtcfON6uBrIDl_7L9YcAQ/view?usp=sharing
המקום לברר תופעה כזאת, הוא אצל הוטרינר ולא בפורום באינטרנט.
אבל כנראה, שבעיית הבריאות של החתולה, לא ממש מטרידה אתכם.
שתלתם פוסט באיזה פורום. והחתולה? שתשתעל לה כאוות נפשה,
אולי בעוד שבוע-שבועיים מישהו בפורום יגיב ויזרוק ניחוש...

Yukita

Active member
מנהל

Metheny

New member
התגובות פה מצערות אותי.
יש המון חתולים בשכונה שאינם מקבלים שום טיפול, לא אוכל ולא שתייה, מתוכם אנחנו בחרנו כן לעזור ומאכילים כמה באוכל שאנחנו קונים להם.
משום מה מצופה פה כמובן מאליו שגם שנאמץ אותם וניתן להם טיפול מלא. הלואי והיה לי כסף לזה.

אני מניח שיש פה אנשים שנתקלו בתופעה ולכן אני שואל.
אגב, יש גם אנשים ששואלים שאלות באינטרנט לגבי הבריאות של עצמם.

גורדיאן-II

Active member
התגובות פה מצערות אותי.
יש המון חתולים בשכונה שאינם מקבלים שום טיפול, לא אוכל ולא שתייה, מתוכם אנחנו בחרנו כן לעזור ומאכילים כמה באוכל שאנחנו קונים להם.
משום מה מצופה פה כמובן מאליו שגם שנאמץ אותם וניתן להם טיפול מלא. הלואי והיה לי כסף לזה.

אני מניח שיש פה אנשים שנתקלו בתופעה ולכן אני שואל.
אגב, יש גם אנשים ששואלים שאלות באינטרנט לגבי הבריאות של עצמם.
אני לא וטרינר, אבל למען האמת החתולים שלי עושים את הקטע הזה בדיוק כשהם מנסים להקיא גוש פרווה.

Yukita

Active member
מנהל
אכן, אבל מה לעשות שרפואה זה לא באמת עניין לאינטרנט, גם לא לגבי עצמנו או ילד שלנו… באמת שאינאפשר לאבחן ככה. יש כל מיני דברים שיכולים להיות, החל ממשהו שמצריך טיפול באנטיביוטיקה ועד עניינים אחרים, חמורים יותר או פחות. אז למרות שיפה שמאכילים וכו׳ אבל פשוטהאי אפשר להחליף רופא שיראה בעצמו, ימשש, יקשיב לנשימה. לא שרופאים הם מושלמים, אבל ככה דרך האינטרנט יש תמיד סיכוי גדול יותר לגרום נזק בעקבות ״עצות״ מכל מיני ״נשמות טובות״ שבטוחות שזה בדיוק כמו המקרה שהיה אצלם והם איכשהו הבריאו בעזרת אבק עטלפים וקרני ירח. זו לא ביקורת נגד הטיפול שלכם, זו פשוט מציאות עם טיפה אחריות לגבי מגבלות יעוץ מרחוק בנושאי בריאות.

מהנסיון הפרטי שלי, צורת השיעול הזו מאוד דומה לשיעול רגיל ותקין שנובע מכדורי פרווה. שיעול כזה בד"כ מגיע כהתקף שנמשך זמן קצר (בערך כמו הסירטון) וכשהוא מסתיים, הכל נעלם למשך שעות או ימים. לפעמים יש קצת הקאה בסוף ההתקף. אבל הדבר החשוב זה שחוץ מההתקף, הכל בסדר.
נתקלתי במצבים של גוף זר בדרכי הנשימה (גבעולי עשב), שגרמו לשיעולים ועיטושים, אבל אז ההתקפים היו ארוכים ו/או בתדירות גבוהה מאוד. במקרה כזה אכן צריך וטרינר.

למעלה