חתול נכה שלא שולט בצרכים

hagit139

New member
חתול נכה שלא שולט בצרכים

מצאתי גור חתולים נכה (כנראה עבר תאונה) - משותק ברגליים האחוריות. בגלל שאין תחושה ברגליים האחוריות הוא לא מרגיש צורך לעשות צרכים והשלפוחית שלו מתמלאה בשתן. אחרי בדיקה של וטרינר (צילום) גילו שברים והרנייה. גם הבטן הייתה מלאה צואה. בגלל שהוא לפחות חודש במצב הזה כבר אין יותר מידי לעשות וכנראה שיישאר נכה. בתנו לחיות לחיות ממליצים להרדים.
החתול עובר במקביל שיקום אצל מטפלת שעושה לו דיקור סיני - כשהוא אצלה מספיק שהיא מגרה לו את פי הטבעת והוא עושה קקי אפילו חמש פעמים ביום. היא מרוקנת לו גם את השלפוחית ויש סימנים מזעריים לשיפור.
אני מבינה שיישאר נכה אבל יש לו סיכוי למצוא בית ואם ישלוט בצרכים אז הוא יהיה בסדר, השאלה שלי האם ישנם מצבים בהם גור חתולים משותק לא ידע לעשות צרכים ועם הזמן למד אפילו שאין לו תחושה? האם זה משהו שיכול לעבור עם הזמן? האם אפשר לתת לו סיכוי בלי להרדים? אני ממש לא רוצה להרדים אותו אבל גם לא רוצה שהוא יסבול :(

חוסר שליטה על צרכים ויכולת שיקום

חגית שלום,
היכן השברים שגילו? האם שברי אגן, רגליים, עמוד שדרה? לפי תיאור השיתוק אני מניחה שאת מדברת על שברים בחוליות הגב.
מהם הסימנים המזעריים הנראים לך כשיפור?
שברים בחוליות הגב הגורמים לשיתוק הם שברים אשר גרמו לניתוק חוט השדרה (מערכת העצבים) ולכן אין תחושה ברגליים ושליטה על הצרכים.
אין סיכוי לחתול כזה ללמוד לעשות צרכים לבד או בכלל לשלוט על הצרכים שלו. כל חייו יהיה צורך בריקון ידני של השלפוחית וגירוי לעשיית צואה.
שיתוק בדר"כ גם גורר בעיות נוספות של פצעים ברגליים הנגררות, דלקות בדרכי השתן וזיהומים נוספים. בחלק המהמקרים של שיתוק ראיתי חתולים אשר נשכו לעצמם את הרגלים עד זב דם ואפילו חשפו הרקמות הפנימיות (כיוון שאין תחושה).

איכות חיים לא תיהיה לו, אם זה המצב. ההמלצה להמתת חסד מגיעה מהמקום של קדושת איכות החיים.

צר לי שאין לי חדשות טובות יותר,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה