חתול עם זנב שמוט(?)

דרורפפ

New member
חתול עם זנב שמוט(?)

שלום, לאחד מחתולי הרחוב הרובצים בחצר שלי, יש זנב שמוט(?) ... זה התחיל לפני יומיים- הזנב שלו נראה כאילו הוא 'תלוי' מגופו וללא שליטה בו.

לא ראיתי שינוי בהתנהגות שלו- הוא הולך רץ מטפס אוכל ומדבר כרגיל. לא ראיתי אותו מתלקק או נושך אזור כלשהו.

הערב ראיתי את הזנב יוצר חצי עיגול כלפי מעלה. האם זה נחשב לשיפור משמעותי? האם למצב שאני מתאר יש דחיפות רפואית, או שאין מניעה מלהמתין ולראות אם המצב משתפר או מחמיר?

פגיעת זנב

שלום דרור,

פגיעה בזנב הגורמת לשמיטה שלו לרוב נגרמת מטראומה (פגיעה של מכונית, מעיכת זנב ועוד).
האם אין תזוזה של הזנב או תחושה כשאתה נוגע זה לא טוב. רצוי להגיע לבדיקה אצל וטרינר.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית

פגיעת זנב

שלום דרור,
זנב שמוט הוא זנב שנפגע. האם היתה טראומה כמו פגיעה מרכב או תפיסת הזנב במשהו?
תנסה לבדוק האם קיימת תחושה בזנב (לחץ בעדינות ותראה אם מגיב). אם אין תחושה והוא לא מזיז את הזנב, כדאי לתאם תור לוטרינר.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית

דרורפפ

New member
מדובר בחתול רחוב

שלום, מדובר בחתול רחוב- אני לא יודע אם הוא נפגע מרכב או נפצע בדרך אחרת. מהרושם החיצוני שאני רואה אותו- הוא מתנהג ונראה כרגיל.

הדרך היחידה שלי לגעת לו בזנב זה ללכוד אותו... אז אני לא יודע אם זה רלבנטי?

נכון לעכשיו אני רואה שהוא מצליח ליצור חצי עיגול (כלפי מעלה) עם הזנב, אז אני מנחש שיש לו שליטה כלשהי בזנב?

ככה פחות או יותר זה נראה:
http://www.fun.mivzakon.co.il/pictures/pictures/7(473).jpg

כשהוא 'מתרגש', הבסיס של הזנב מתרומם, והקצה של הזנב נשאר שמוט, אז זה יוצר חצי עיגול.

צריך לבדוק

אם אין תזוזה והזנב שמוט צריך לבדוק את הזנב.
זה אומנם לא איבר חיוני אבל נמק בזנב יכול להתפשט או לגרום לבעיות.

דרורפפ

New member
עדכון

נכון לעכשיו הרגלתי אותו לאכול בתוך מלכודת, ועכשיו אני רואה שיפור משמעותי. עד כה זה היה נראה כאילו אין לו שליטה ב-90 אחוז מאורך הזנב, נכון לעכשיו זה נראה כאילו יש לו שליטה בכ-50% מאורכו, עד 'אמצע' הזנב. היום הוא גם הצליח להרים/להעמיד את הזנב והוא נשאר זקוף.

עכשיו נשאלת השאלה, האם כדאי ללכוד אותו ולקחת אותו לוטרינר. מהניסיון הקצר שלי עם לכידת חתולים- הם לא ממש ממהרים לחזור לחצר שלכדו אותם בה... גם כשמדובר בחצר שהם רבצו בה כל חייהם, ואכלו בה באופן בלעדי.

אז כיצד מחליטים אם זו בעיה רפואית שמצדיקה את החוויה הטראומטית?

דילמת טיפול בחתול רחוב

דרור שלום,
האם הוא מאפשר לך לגעת בו וללטף אותו?
אם כן, לטף את הזנב ותראה אם כואב. כדאי אפילו לנסות וללחוץ על הזנב בכדי לראות אם יש תגובה.
אם הוא מרגיש - מצוין, אם הוא כאוב או לא מרגיש זה הסימן להתערבות וללכידת החתול במטרה לטפל.

אם החתול מרגיש, לא כאוב אבל יש חשיפה של הבשר או פצע מזוהם (מפריש) - צריך לטפל.

בהצלחה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

דרורפפ

New member
עדכון נוסף

לאחר כחודש (שבמהלכו היה שיפור במצב), הזנב חזר לתפקד כרגיל.

למעלה