חתול עם חולשה ברגליים אחוריות וקושי במתן צרכים

sharon3179

New member
חתול עם חולשה ברגליים אחוריות וקושי במתן צרכים

אולי יש למישהו ניסיון עם מקרה כמו של ג'ינג'ר?
ג'ינג'ר הגיע אלי לפני כחודש במצב נוראי כאשר בית החזה שלו מלא בנוזלים. למזלי הגענו למרפאה בזמן וחייו ניצלו.
לאחרונה, הבחנתי כי אינו הולך טוב, ואף מתקשה במתן צרכים. חזרתי איתו לוטרינר, חששתי שמדובר בחסימת שתן, אך מאחר והיה אפשר לשתן אותו בקלות הוטרינר הניח שמדובר בחולשה בשל כל מה שעבר עליו, נתן אנטיביוטיקה למקרה שמדובר בדלקת בעצבים, והנחה לעבור למזון רפואי מזין יותר.
לאחר שלא חל שיפור לאחר כמה ימים, הלכתי לוטרינרית אחרת, אשר החלה בדיקור, צילום שעשינו לא נראה באופן חד משמעי פגיעה בעצמות או באגן.
בכוונתי ללכת בשבוע הבא לייעוץ נוירולוגי, אך הייתי שמחה לדעת האם יש למישהו ניסיון עם מקרה דומה, האם זה הפיך? יש איך לעזור לו? כיום מצבו הוא שאינו מצליח לתת שתן לבד, צואה נראה שאינו מרגיש שהוא עושה (עושה מחוץ לארגז ) ורגליו האחוריות חלשות מאוד והוא מתקשה בהליכה.
הלב שלי שבור ממנו, ואשמח לדעת שיש דרך לעזור לו.

Yukita

Active member
מנהל
קשה לדעת

הסיבה הראשית שעולה לי לראש היא פגיעה חיצונית (נפילה, תאונה) אבל נראה שלא זה מה שקרה כאן.
&nbsp
התופעות שלעצמן מזכירות מה שקורה בפריצת דיסק. התופעה הזו מוכרת יותר בכלבים מאשר בחתולים. רמת השיקום מדבר כזה משתנה: ממש ברגע זה רובץ לצידי כלב שעבר פריצת דיסק לפני כמה שנים. התוצאה ברמה המיידית לאחר האירוע היתה שיתוק. הוא עבר בזמנו ניתוח ותקופה משמעותית של פיזיותרפיה. העובדה שבזמן הזה גם הגיל החל לתת אותותיו השפיע, אז הוא לא חזר באופן מלא למה שהיה לפני האירוע, אבל הוא הולך על כל רגליו ועושה צרכים עצמאית - וזו תוצאה יפה של השיקום. אולי אם היה צעיר יותר, היה משתפר עוד. במצב הנוכחי רואים שקשה לו יותר לשלוט כראוי ברגליים האחוריות. ים זאת, כאמור, הוא הולך בעצמו.
&nbsp
נוירולוג אכן אמור לזהות האם מדובר במשהו כזה. אם זו פריצת דיסק, הטיפול נחלק בין מי שממליצים על ניתוח לבין מי שמעדיפים מנוחה כפויה ארוכה למטרות החלמה. למרות הקושי הרב בתקופה כזו, מדבר כזה ניתן להשתקם, לפעמים אפילו לחלוטין.
&nbsp
מבחינת אנשים, רופאה מוכרת בתחום הקשורה גם לפיזיותרפיה היא ד"ר ליסי שרון. ד"ר הדס רפפורט עוסקת בפיזיותרפיה בכלבים ובחתולים ומשיגה תוצאות יפות.
&nbsp
כמובן יתכן שמדובר במשהו אחר לגמרי. בכל מקרה, ליבי אתכם וכולי תקווה לימים טובים יותר.

sharon3179

New member
סביר להניח שכן עבר תאונה

כאשר הגיע אלי,בית החזה שלו היה מלא בנוזלים, ניצל ממש ברגע האחרון.
מה שכן מעודד אותי, כמה שזה נשמע מוזר, זה שיש התדרדרות במצבו, כלומר יש פגיעה שגורמת לו לקושי בהליכה ומתן צרכים, אבל אינה "סופנית" ומשתנה על פני זמן. ההליכה שלו תמיד היתה מוזרה, אך לא היתה לו בעיה במתן צרכים, ולכן אני רוצה לקוות שיש לו פגיעה או לחץ על עצב שגורם למצב הנוכחי.
האם פריצת דיסק לא נראית בצילום רגיל?
אשמח לקבל פרטי קשר של אנשי המקצוע עליהם המלצת.
אציין שמבחינתי, הנכות פחות קריטית, יש הרבה בעלי חיים נכים ומאושרים. אך הקושי במתן הצרכים הוא קריטי, וללא ספק בסופו של דבר יפגע לו בכליות.

למעלה