חתול רחוב תוקפן

חורף910

New member
אז אני מדי פעם יורד להאכיל את החתולים אצלי בחצר של הבניין והם מכירים אותי כבר טוב
עכשיו יש שם בערך 10-12 חתולים קבועים שמסתובבים באזור של החצר של הבניין שהיא די גדולה, ויש שם חתול אחד לא חדש שכל הזמן תוקף אחרים כשאני מגיע להאכיל אותם
אחרי שאני מניח את הגרגרי אוכל ומפזר אותם כדי שכולם יוכלו בלי לריב הוא פשוט מתחיל להיות תוקפן כלפי אחרים ולפעמים גם כלפי האמת שאני לא יודע אם גם בשאר הזמן הוא תוקפן אבל תמיד כשאני בא הוא תוקף חתולים אחרים, רץ אליהם במהירות ותוקף עם היד באגרסיביות
מה לעשות איתו? יום אחד הוא עוד יהרוג חתול אחר ובכלל זה לא טוב כי הוא יריב איתם
מה לדעתכם הסיבה שהוא עושה את זה? ככל הנראה מדובר בזכר אך אני לא בטוח, אולי זו נקבה

גורדיאן-II

Active member
אז אני מדי פעם יורד להאכיל את החתולים אצלי בחצר של הבניין והם מכירים אותי כבר טוב
עכשיו יש שם בערך 10-12 חתולים קבועים שמסתובבים באזור של החצר של הבניין שהיא די גדולה, ויש שם חתול אחד לא חדש שכל הזמן תוקף אחרים כשאני מגיע להאכיל אותם
אחרי שאני מניח את הגרגרי אוכל ומפזר אותם כדי שכולם יוכלו בלי לריב הוא פשוט מתחיל להיות תוקפן כלפי אחרים ולפעמים גם כלפי האמת שאני לא יודע אם גם בשאר הזמן הוא תוקפן אבל תמיד כשאני בא הוא תוקף חתולים אחרים, רץ אליהם במהירות ותוקף עם היד באגרסיביות
מה לדעתכם הסיבה שהוא עושה את זה? ככל הנראה מדובר בזכר אך אני לא בטוח, אולי זו נקבה

א. כל מה שיוקיטה אמרה.
ב. תוקפנות של חתולים נראית ונשמעת הרבה יותר גרועה ומפחידה ממה שהיא באמת, אם אתה יכול למלא את ההמלצות של יוקיטה אז טוב, אבל בכל מקרה אל תיתן לחתול הזה להפריע לך בהאכלה, עובדה שהוא לא באמת מפריע לשאר החתולים להגיע כדי לאכול, הם באים, וזה מה שחשוב.

in bal1

Well-known member
יש לי במרפסת מחוץ לבית 6 חתולים בוגרים ושלושה גורים. הבוגרים כבר כמה שנים אצלי.ותמיד אחד הזכרים מסיים את האוכל שלו הוא תוקף אחרים ומבריח אותם.
מה שאני עושה זה נותנת לו לאכול אחרון.אולי שווה לנסות.

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל צריך לזכור - זה הבית שלו. הוא גר שם. בהחלט יתכן שהוא זה שבאמת גר בחצר בזמן שהאחרים יותר מתקבצים כשיש אוכל, ואז מבחינתו זו פלישה לטריטוריה והוא נלחץ ומבחינתו מתגונן.

אם זה אפשרי, כדי לנסות להאכיל את האחרים בנקודה רחוקה יותר. או לפתות אותו עם מנה מיוחדת בשבילו לנקודה מוגנת בחצר שיאכל שם בזמן שהאחרים מקבלים את שלהם.

בכל אופן "תוקף עם היד באגרסיביות" עדיין לא אומר שהוא "עוד יהרוג חתול אחר". מרבית התוקפנות בחתולים אינה למטרות כאלה אלא לשם הרתעה, ואם יש נסיבות כמו האכלה של אחרים בתוך שטח של מישהו אחד - זה מסלים את הנטייה להרתעה. כאמור, כדאי מאוד לנסות להרחיק את נקודת ההאכלה משם.

זכר/נקבה - שניהם יכולים להיות טריטוריאליים, אבל בדרך כלל זכר בלתי מסורס נחשב לתוקפני ולטריטוריאלי יותר. לכן אפשרות אחת היא לקחת לסירוס אצל וטרינר - ולהחזיר אחר כך לשטח. גם במקרה כזה צריך להביא בחשבון ש(א) סירוס, גם אם יהיה אפקטיבי, לא יהיה אפקטיבי מיידית אלא לוקח כמה שבועות עד שאיזון ההורמונים בגוף משתנה בהתאם ו(ב) בבוגרים, לעומת צעירים, סירוס לא בהכרח ישנה משהו בהתנהגות כי עם הגיל יש דפוסי התנהגות שמתקבעים.

נתקלתי בתופעה כזו אצל חתול שסבל מכיבים בפה. הכיבים גרמו לכאבים איומים, בעיקר כשניסה לאכול. כתוצאה מהכאבים והתיסכול הוא הפך להיות תוקפני, בפרט לחתולים אחרים, ובמיוחד בהקשר לאוכל.
אני יכול רק להציע לקחת לוטרינר. אולי לשלב סירוס עם בדיקה כללית בזמן ההרדמה. אם אכן מדובר בכיבים, לא בטוח שיש מה לעשות, ויתכן שהרדמה (...) היא הפתרון ההומני.

למעלה