חתול שאימצתי הרס לי את הספה

meishl1

New member
חתול שאימצתי הרס לי את הספה

הגעתי לנקודת אל חזור. גיליתי שחתול שאימצתי לפני כמעט שנה כשהיה גור הרס לי ספה. ספה חדשה. יש לו חתולה נוספת לשחק איתה, יש לו צעצועי חתולים בלי סוף, מתקני שיוף לציפורניים, הוא מחוסן, מטופל, כולל אוכל טוב לחתולים ולמרות הכל הוא הרס לי כסאות ועכשיו גם את הספה, למרות גזירת הציפורניים שלו (מבלי שיכאיב). אני די אובדת עצות מה לעשות איתו. זה חתול שחור בן שנה בערך וחשבתי שאם הוא יאומץ כגור הוא יתרגל לתנאי בית אבלנוכחתי לדעת שזה לא כך. אני מתלבטת אם לא למסור אותו אבל האומה שלנו באופן כללי לא אוהבת חתולים, בטח שלא שחורים. מה כדאי לעשות איתו?! מה אתם מייעצים?

be_roo

New member
גזירת צפורניים לא מונעת את הצורך בשיוף

כל חתול הוא שונה, אבל אני הצלחתי ללמד את החתולים לא להתשמש בספות.
בכל פעם שהם התחילו, פשוט העברתי אותם למתקן הגירוד.
&nbsp
זה עבד עם הספר הישנה ועכשיו כשהגיעה ספה חדשה, כיסיתי בניילון בשבועות הראשונים והורדתי אותו רק כשהייתי באיזור, ושוב בכל פעם שניסו לעשות ציפורניים אמרתי "לא" תקיף והעברתי למתקן (שכעת הם כבר מכירים ואוהבים).
&nbsp
האם הוא משתמש גם במתקנים או רק בריהוט?
לפעמים פיזר קטניפ על המתקן יכול לעזור למשוך אותם לשם.
פיזור אחר של המתקנים גם אפשרי. הגירוד משמש בין היתר לסימון טריטוריה.
אפשר לנסות לשים את המתקנים ליד הספה, למקרה שזה פשוט איזור שחשוב לו לסמן.
מתקן גירוד מקרטון אפשר פשוט להניח על הספה עצמה.
אם כל המתקנים בגובה הרצפה אפשר לנסות לשים חלק גבוה יותר, סימון טריטוריה "גבוהה" מקנה לחתול בטחון.
יש סוגים שונים של מתקנים, אם לא ניסית את כולם, שווה לבדוק.
&nbsp
הנה כמה מאמרים שאולי יעזרו:
http://www.petbuy.co.il/חתולים-הורסים-רהיטים---דרכי-טיפול-361
&nbsp
http://www.petnet.co.il/articles/2126
&nbsp
&nbsp
&nbsp
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp

meishl1

New member
הוא הרס את תחתית הספה

על הספה עצמה יש ריפוד עוטף נוסף שמגן על הריפוד המקורי שלה. זה הדבר הראשון ששמתי. יש גם מתקן לגירוד שעומד סמוך אליה והוא משתמש בו. הוא נלחם או שיחק כנראה לבד או עם החתולה השניה מתחת לספה, ולמרות גזירת הציפורניים של שניהם בכל זאת כל תחתית הספה נקראה... זה די שבר אותי ואני די אובדת עצות מה לעשות איתו. אם רק היה בית חם לחתולים... יש לך עצה?

Yukita

Active member
מנהל
את לא לבד

אצלנו עשו בדיוק אותו דבר... ולא ברור לי למה את חושבת שזה רק חתול אחד, הרבה יותר סביר ששניהם אשמים. אין לזה שום קשר לשאלה של "התרגל לחיי בית" - זה לא מעיד על פראות או חוסר הסתגלות.
&nbsp
בתחתית ספות שמים באופן רגיל בד נורא דק, מן קרפ שחור כזה, שהנגיעה הקטנה ביותר הורסת בקלות. אצלנו, הכל היה טוב עד שבמעבר דירה קצת נקרעה התחתית של הספה ואז החתולים גילו את העולם הנפלא של תלישת הריפוד מבפנים. לגמרי מעלה את לחץ הדם... אבל יש פתרון.
&nbsp
קני אקדח סיכות ובד עמיד יותר בחנות בדים. זה בתחתית בספה, אז לא יראו את הבד, אבל למטרות אסתטיקה אפשר בד שחור. יש בדים שהם קשים יותר לקריעה ויש גם בדים כמו בד סקאי, שזה תחליף עור, והם לא יצליחו לקרוע את זה. הופכים את הספה בסלון ועם אקדח הסיכות מצמידים היטב היטב את הבד החדש לתחתית וסוגרים ה-כ-ל. אפשר גם לעבור על הסיכות שננעצו עם טייפ בד חזק כדי שלא יהיה דוקר ושלא חמשכו החוצה סיכות.
&nbsp
ניסיתי בהתחלה עם לוחות קאפה שחורים, אבל אקדח הסיכות לא הצליח לעבור את העובי בצורה טובה, אז עדיף בד.
&nbsp
בקיצור, אין כמו חתול לחדד את כושר ההמצאה

...ואם קונים ספה חדשה, מומלץ מאוד ספה עם תחתית נמוכה כך שהחתולים פשוט לא יוכלו להכנס מתחתיה. הספה הקטנה הנפתחת לאורחים אצלי היא כזאת, ואכן מעולם לא היה צורך שם לנקוט בכל מיני שיטות מגננה כאלה.

be_roo

New member
|
קרה אותו דבר עם כסאות פינת האוכל אצלי

קריעת הבד הבד התחתון לא מפריעה לשימוש הכיסא ופשוט הורדתי את החתיכות התלויות כדי שלא יפריע אסטתית. אפילו לא טרחתי לשים בד חדש.

meishl1

New member
אקדח סיכות - איזה?

תודה על התשובה, באיזה אקדח סיכות כדאי להשתמש? יש הרבה סוגים. אקדח סיכות לריפוד עולה מעל 1000₪, אקדח סיכות חשמלי בערך אותו מחיר. יש לך המלצה על משהו? תודה מראש.

Yukita

Active member
מנהל
אני קניתי

אקדח סיכות רגיל לחלוטין בחנות למכשירי כתיבה (גרפוס, במקרה שלי). לא עלה על דעתי שיש אקדח מיוחד לריפוד...
&nbsp
אם הספה שלך כמו שלי, יש מסגרת עץ למטה, ולזה גם אקדח סיכות רגיל יצלח. צריך פשוט ללחוץ איפה שיש משהו מתחת.

אלישבע777

Well-known member
גזירת ציפורניים

אני הרגלתי את החתול שלי מאז שהיה גור רך, לקיצוץ ציפורניו. הוא אינו מת על זה, אבל אינו מתנגד , רק מקטר על פרישת האצבעות שהיא לא נעימה לכל החתולים.
את הקיצוץ צריך לבצע כל שלושה שבועות או לפי הצורך. קורה שציפורניים שקיצצנו מעט יחסית, יצמחו מהר יותר מאחרות. כמובן שמקצצים רק את הקצה הלבן המעוקל!!
עם זאת החתול ממשיך לשייף את ציפורניו בספות ובמיטות ששם הריפוד "מזמין" לשיופים. הפגיעה אינה קשה, כי הציפורניים קהות ולא ננעצות בריפוד, אבל יש פגיעה במשך השנים פה ושם. מאחר והסלון שלי , הוא מסוג "ריהוט גן", שהחתול אינו פוגע בו כלל, אז לא נורא אם יש פגיעה קטנה ברהיטים נסתרים מן העין. זה המחיר שאני מוכנה לשלם עבור גידול החיה המופלאה הזו - חתול והחתול שלי היום, הוא המופלא מכל החתולים שהיו לי אי פעם.
חייבים להתאים את הבית לחתול. אין דרך אחרת! כמו שמתאימים בית לגידול ילדים, או לאנשים חולים או לקשישים.
צריך למצוא רהיטים שלא יגרו את החתול לשרוט ויש כאלה. כתבתי על כך כמה פעמים בפורום הזה. בעיקרון הריפוד צריך להיות רך, והסיבים דקים , חזקים וצפופים.

meishl1

New member
לספה יש שכבת מעטפת מגנה אבל לא חשבתי שהוא יגיע לתחתית הספה

גם אני הרגלתי את החתולים לגזירת ציפורניים מבלי שיכאב להם. ועדין - הם יכולים תוך כדי משחק לחתוך בציפורניים ריפודי בד. שוב, לא תיארתי לעצמי שתוך כדי משחק כל החלק התחתון של הספה יהרס... ושוב, יש להם מתקני שיוף וצעצועים. הריסה של ספה שדאגתי מראש שתהיה מכוסה כך שהריפוד שלה לא יהרס וזה שהוא בכל זאת הצליח להרוס אותה, גורם לי למחשבות אם הוא יכול להמשיך לגדול בבית. ושוב, אני גוזרת לו ציפורניים.

Bogen2

New member
שמעתי ששטיח החבלים מאיקאה פותר את הבעיה!! ולא נראים השיופים!

אלישבע777

Well-known member
שטיח חבלים - נשמע מגניב אבל...

לא כל חתול אוהב לחדד ציפורניו על משטחים אופקיים, ואחד מהם הוא החתול שלי... כמה שניסיתי לתת לו שטיחי גרוד עבים ומשטחי גרוד קנויים אופקיים שמניחים על הרצפה- לא עזר כלום. הוא שורט רק משטחים אנכיים.

אלישבע777

Well-known member
שטיח חבלים על הקיר זה בעייתי לא פחות

החתול יתייחס לשטיח כאל בול עץ והוא יתלוש אותו מהקיר. צריך לדעת להצמידו לקיר, כך שהקיר לא ייפגע. אם הוא יהיה על הקיר, אזי השטיח לא יתפקד כשטיח.
לי יש עץ גרוד שעליו מודבק שטיח קיר, כמשטח גרוד. אפילו שהחתול שלי קצוץ ציפורנים ( קוצצת בערך אחת לשלושה שבועות) משטח הגרוד - הרוס לגמרי!! וזה מתקן חזק לחתולים.

למעלה