חתול שהופיע ליד הדלת שלי משום מקום.

חתול שהופיע ליד הדלת שלי משום מקום.

שלום לכולם.
לפני חודש בערך הופיע ליד הדלת שלי(בית קרקע)חתול רחוב,הוא פצוע כאילו נשכו אותו בצורה קשה,פשוט נראה זוועה. כשהגיע הוא היה עור ועצם וכל הזמן שכב באיזו פינה. קרוב לחודש האכלתי אותו בשר חי שאני מאכיל גם את הכלבה שלי ובנוסף גם מזון יבש מהשק מזון שלה,הוא אכל היטב והתאושש וכל הזמן היה בפינה ליד הדלת שלי. לפני כמה ימים הוא נעלם וחזר פתאום אתמול בערב במצב פיזי רע,גם רזה וגם פצוע,אין לי מושג אם מדובר בזכר או נקבה,יש לו או לה אוזן אחת חצי כרותה ולא מדובר בסימון של חתול מסורס/מעוקרת אלא ממש אוזן על הפנים. בשורה התחתונה אני רוצה למסור אותו לאיזה עמותה שימצאו לו בית חם למרות שהוא נראה זוועה. נמצא בישוב אורנית בשומרון הקרוב.
הוא מלא פרעושים ומסריח מאוד ואני מפחד לרסס אותו,הוא אינו חושש מבני אדם אבל אני חושש ממנו כי לא מזמן נשך אותי חתול של שכן,למי אני פונה כדי שיקחו אותו?
תודה למשיבים.
הנה כמה תמונות,סליחה על התמונות המטושטשות-הוא פשוט לא עומד בלי לזוז

ארמורגם

New member
תשובה

"למסור אותו לעמותה כדי שימצאו לו בית חם" - זה לא יקרה. במקרה הטוב העמותה תרדים אותו עוד באותו יום. העמותות קורסות מתפוסת יתר ומסרבות לקבל חתולים חדשים.
&nbsp
הסיכוי הכי טוב בשבילו הוא שתיקח אותו לוטרינר, כי הוא נראה במצב לא טוב. לאחר הטיפול תוכל להמשיך להאכיל אותו מחוץ לדלת, ולספק לו חיים טובים בחוץ עד כמה שניתן. תוכל להיעזר בלוכד אם אתה חושש להכניס אותו לכלוב בעצמך (חייבים לקחת אותו בכלוב, אחרת יברח).
&nbsp
תוכל גם לפרסם תמונות אימוץ עבורו בפייסבוק ולהיעזר בעמותות שיפרסמו תמונות שלו באתרים שלהן.
&nbsp
אבל כאמור השלב הראשון הוא לטפל בו רפואית, כי אף אחד לא ירצה לאמץ חתול במצבו.

אני אקח אותו לוטרינר? ומי ישלם? זה לא חתול שלי

אני לא הבאתי אותו ואין לי אפשרות לטפל בו,הוטרינר אינו עובד בחינם ולי בקושי יש איך
להאכיל את הכלבה שלי,אוכל נתתי לו מרחמים עליו אבל לספוג הוצאות אצל וטרינר גדול עלי. אני פירסמתי כאן כי אתם בטח מכירים כל מיני אנשים שאוספים חתולים מהרחובות ומטפלים בהם,אני אינני יכול להרשות לעצמי עוד בעל חי לטפל בו.
אם לא תישאר לי ברירה ולא אמצא עמותה שתיקח אותו אני אעשה לו טרנספר לעיר אחרת ואקווה שימצא לעצמו שם אוהבי חתולים שיטפלו בו,מצטער אבל אין לי האפשרות לאמץ אותו.

sashalola

Well-known member
מסכן אומלל
אם אתה לא יכול לטפל בו אז

אולי כבר עדיף שתתקשר לעירייה שיבואו לאסוף אותו וכנראה להמית אותו.
במצב הנורא הזה החתול ימות בכל מקרה וכנראה בייסורים.
אפשרויות אחרות דורשות ממך קצת מאמץ,
לפנות לגרגורים, גם הם מפוצצים, אבל תשלח להם תמונה, ספר למה אתה לא יכול לממן טיפול, תתגיש את העובדה שאתה מוכן שיחזירו אותו אליך כשהוא בריא ומסורס, ושאתה תהיה מוכן להמשיך להאכיל אותו, ואולי אולי אולי יסכימו לקלוט את האומלל. ואז צריך להסיע אותו לשם כי אין מצב שיבואו לקחת אותו .
וכמובן להתחנן בפני עמותות אחרות שלפחות יטפלו בו ויסרסו אותו, ואז כשיחזירו אותו, לא תהיה לך כל בעיה להמשיך להאכיל אותו והחתול ישאר בסביבה עצמאי פחות או יותר.
דבר אחד בטוח אל תעשה, ובשום פנים ואופן, אל תעשה לו טרנספר למקום אחר.
בבקשה בבקשה אל תעביר את החתול למקום אחר!!!
זה הכי נורא ובעיקר לחתול במצב כזה. (אם תרצה אסביר לך בהרחבה מדוע זה הכי נורא, אפילו לחתול חזק ובריא.)
כאמור כבר עדיף להתקשר לעירייה שיאספו אותו וימיתו אותו ויגמרו את הסבל של האומלל.
ובינתיים, מגיע לך גם מילה טובה על החמלה ועל המזון שהגשת לו, תבורך.

מדובר ביישוב קהילתי קטן והפיקוח כאן

לא מטפל ואוסף חתולים,מדובר בחתול רחוב לא חתול של מישהו שאבד.
הוא מסריח מאוד וגם מלא פרעושים והוא דבוק לי לדלת,אני בחששות שהפרעושים יחדרו לי הביתה בגלל הכלבה שלי.
פניתי אליכם בתקווה שהישועה תבוא מכם ולא אצטרך להעביר אותו,בלית ברירה זה מה שיקרה אם כל העמותות מלאות.

ארמורגם

New member
אני מבין שאתה לא חובב חתולים

זה בסדר, לא כולם צריכים לאהוב אותם.
אבל בתור אוהב חתולים, ברשותך אסביר לך איך דבריך נשמעים לנו.

"אני פירסמתי כאן כי אתם בטח מכירים כל מיני אנשים שאוספים חתולים מהרחובות ומטפלים בהם".

הלו! אנחנו האנשים האלה. לא "כל מיני אנשים" מוזרים כאלה. אנחנו האנשים האלה. וגם לנו אף אחד לא משלם על זה. גם אנחנו משלמים מכיסנו לאוכל, לוטרינרים ולטיפולים רפואיים. אנחנו אנשים בדיוק כמוך. כמו שאנחנו יום אחד החלטנו לעשות מעשה ולקחת אחריות על חתול שהוא לא שלנו, רק מידיעה שאם אנחנו לא נפעל, הוא ימות בייסורים. אנחנו אנשים עם מצפון. אנחנו לא זרקנו את האחריות על אנשים אחרים, למרות שזה היה מפתה. גם אנחנו לא רצינו להיות האנשים האלה "שאוספים חתולים מהרחובות ומטפלים בהם". אבל התפכחנו. גם אתה עדיין יכול.

לגבי טרנספר, מדובר בעבירה פלילית. גם אם לא יתפסו אותך, תמיד תדע שביצעת פעולה פלילית נגד חסר ישע שרק ביקש ממך עזרה. אני בטוח שיש לך לב. יש לך כלבה שאתה אוהב. לכלבה שלך היה הרבה מזל שאימצת אותה. אבל באותה מידה היית יכול גם לא לאמץ אותה, ואז היא היתה מוצאת את עצמה ברחוב, בדיוק כמו החתול הזה שעכשיו מבקש ממך נדבה. התחלת לעשות מעשה, בוא תסיים אותו, ותראה איזה הרגשה נפלאה זה יתן לך. אני לא יודע אם אתה אדם מאמין, אבל אלוהים לא סתם הביא אותו לפתח ביתך. אלוהים רוצה לראות מה תעשה עכשיו.

sashalola

Well-known member
אנסה לעזור - שלח לי בבקשה פרטים

אם לא נוח לך כאן בפורום אז בפרטי
אני צריכה צילום טוב של החתול שמדגים עד כמה שהוא במצוקה,
אני צריכה את שם הישוב שלך
ומספר טלפון שלך (שיישאר כמובן חסוי) שאוכל ליצור אתך קשר במידה ואצליח למצוא איזה פיתרון שייטיב את מצבו של החתול האומלל.
ועוד שאלה חשובה,
האם תהיה מוכן לקלוט אותו חזרה באזור שלך? כלומר להאכיל אותו לפחות עד שיתאקלם שוב בסביבתו המוכרת ליד ביתך?

Yukita

Active member
מנהל
בין שייצרו איתך קשר ובין שלא

את פשוט מלכה!

sashalola

Well-known member
נו אבל מה, הוא נעלם

התמונות של החתול האומלל לא נותנות לי מנוח.
כבר היה עדיף שיתקשר לעירייה וכו'

למעלה