חתול שלא אוכל עקב דלקת חניכיים כרונית

itai2511

New member
חתול שלא אוכל עקב דלקת חניכיים כרונית

שלום רב!

צריך עזרה דחוף למי שמכיר, יש לנו חתול טוב מאוד שאינו אוכל כי כל פעם שהוא אוכל משהו מוצק או אוכל רטוב הוא קופץ וצועק, ניסינו עקירת שיניים זריקות אנטיביוטיקה אצל וטרינרים שונים, אך הכל זמני ולא עוזר, מיהו נתקל בתופעה כזאת ומה יכול לפתור בעיה כזו, לא מאמין שאין פתרון לכך?

אשמח לעזרה
איתי

מיההס

New member
הי

תנסה שילוב של כדורי רובמיצין ופלאג'יל. רבע מכל כדור, עושה פלאים. מעלם את הדלקת.
בהצלחה!

Yukita

Active member
מנהל
לא!

זכור בבקשה שזאת המלצה באינטרנט ממישהו שלא ראה את החתול ולמעשה אינו יודע מה מקור הבעיה.
&nbsp
אם יש לכם וטרינר טוב שאתם סומכים עליו ומאמינים ביכולותיו, דברו איתו על ההצעה הזו ובידקו אם היא בכלל מתאימה למציאות אצלכם. אולי ההמלצה בכלל לא מתאימה לחתול שלכם? אם היא כן מתאימה, וטרינר בר-סמכא אמור לבצע את ההתאמות מבחינת מינון וכל דבר שקשור לתרופות.
&nbsp
אם לדעתכם הוטרינר או הוטרינרים שפניתם אליהם לא הצליחו לאבחן את מקור הבעיה ואתם מרגישים שדרוש פה ייעוץ נוסף, באפשרותכם לפנות לאחד מהמרכזים הגדולים יותר עם מומחים, כגון בית החולים הוטרינרי בבית דגן. במקרה שלכם, יש לי המלצה קצת שונה (אם כי בהחלט אפשר ללכת לבית דגן או לחוות דעת בבית ברל) - נראה כי על פי ההסטוריה שרשמת ועל פי הרגשתכם, מדובר בבעיות שיניים/ פה ולסת. ישנה וטרינרית שההתמחות שלה היא בבעיות פה ולסת והיא מוכרת בתחום הזה ספציפית - זו ד"ר חני רצקין ממרפאת "שן-הב" לבעיות פה ולסת בחיות מחמד.
&nbsp
לינק לאתר של מרפאת שן-הב: http://www.shen-hav.co.il/

מיההס

New member
אני כתבתי מנסיון אישי שלי

עם דלקות חניכיים אצל חתולים. בתחילה השתמשתי בכדורים מיוחדים שיובאו מאיטליה. לאחר שהווטרינר קרא את ההרכב שלהם זה מה שהוא המליץ לי. היה הרבה יותר זול והועיל באותה מידה.
קניתי בבית מרקחתאתה גם יכול לשאול את הווטרינר שלך.

Yukita

Active member
מנהל
אני בטוחה שכוונתך טובה

אבל עלייך לזכור:
&nbsp
1. אינך רואה את החתול ואת מסתמכת על כמה מילים שקראת באינטרנט בהערכת מצבו.
2. יכול להיות שיש מידע חשוב שאינו בגלוי לעין מהפוסט באינטרנט.
3. יכול להיות שהבעיה אינה בדלקת בחניכיים, גם אם כרגע, לפי הפוסט הראשוני, נראה שכן.
4. מינונים יכולים להשתנות על פי מצב ועל פי משקל וגיל.
5. גם סוגי תרופות משתנים בהתאם למה שידוע על ההסטוריה הרפואית של החולה.
6. אינך וטרינרית.
&nbsp
משום כך, הרגישי חפשית לספר על טיפול שמצאת עבור חתול או חתולים שלך, אך אנא אל תתני מינונים והוראות קניה או טיפול. דבר כזה צריך לתאם עם וטרינר.
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
אבל את קיבלת את התרופות מוטרינר שבדק את החתולים שלך

ולא מגולש בפורום שאינו וטרינר ושאפילו לא יודע על איזה מחלה מדובר.
לשתי התרופות האלה יש לפחות שתי ריכוזים: 250 מ"ג ו-500 מ"ג כך שהמינון שנתת בלי לציין את הריכוז יכול להטעות ובגדול.
אם חתול סובל ממחלה אוטואימונית התרופות האלה כניראה לא יעזרו לו. במקרה כזה נהוג לעקור שיניים ו/או לתת סטרואידים.

מיההס

New member
הטיפול הזה ניתן

לכל חתולי הרחוב שהיו להם בעיות חניכיים.
הווטרינר לא בדק את כולם. זה מיועד לזה, עשה קסמים והכל בזכות אותם כדורים שבהתחלה הזמנתי מאיטליה. המינון קטן ופתר בעיות.
אני לא ווטרינרית וכותבת אך ורק מתוך נסיוני האישי.

Yukita

Active member
מנהל
שוב

מה שאת עושה הוא על אחריותך.
&nbsp
את לא יכולה לקחת אחריות על חתול של מישהו אחר, שבחיים שלך לא ראית ולמעשה אינך יודעת איזו בעיה יש לו. בהחלט אסור להמליץ מינונים אם אינך רופאה.
&nbsp
אם פותח השרשור מבין מה לא בסדר בלקבל הוראות לתרופות באינטרנט, הוא לא יילך ויקנה, אלא ידבר עם הוטרינר שלו על הכדורים שהזכרת והם יחליטו יחד אם זה שווה נסיון, ואם כך - באיזה מינון.
&nbsp
חתולים לא שונים מבני אדם בכך שזה חסר אחריות לתת להם תרופה רק מעצה באינטרנט ולא משנה כמה "קסמים" מבטיחים. זה כמו עם משחות עיניים: יש משחה שהרבה שמטפלים בחתולי רחוב ממליצים אןטומטית למי שלא רוצה לגשת לוטרינ, בלי להביא בחשבון שזה טוב רק לדלקות עיניים שנובעות מסיבה מסוימת, ולדלקות מסיבה אחרת זה לא יביא מרפא ויעכב טיפול נכון במידה שיכולה לגרום לפגיעה בראייה. גם במקרה הזה, עלייך להביא בחשבון שהמקרה הזה אינו בהכרח זהה למה שהכרת בנסיון האישי שלך.

ארמורגם

New member
ברגע שאני שומע את המילה "קסם" בהקשר של תרופה אני מתחיל לחשוד

חיפוש מהיר חשף את תופעות הלוואי הבאות עבור התרופה הראשונה:
&nbsp
[...] יכול לגרום לאיבוד השמיעה או איבוד שיווי המשקל [...] ירידה בשמיעה שעלולה להחמיר עד כדי חירשות, לפגיעה בשיווי המשקל, ולסחרחורת (וורטיגו) [...] פגיעה בתפקודי כליות [...] עקב תופעות הלוואי המצוינות לעיל טוברמיצין ניתנת במינונים מדודים מאוד מחושבים לפי משקל הגוף. טוברמיצין נחשבת לאנטיביוטיקה בעלת חלון תרפויטי צר. תרופות אלו אסורות בהריון מאחר שהן חודרות דרך השליה ועלולות לגרום לנזק לעובר.
&nbsp
עבור התרופה השניה, תופעות הלוואי הרשומות הן: אלרגיה המתבטאת בנפיחות איברים וקשיים בבליעה ובנשימה, פריחה עורית עד כדי קילוף של העור, פגיעה מוחית (נדיר), הזיות, בלבול.
&nbsp
ברור שלכל תרופה יש תופעות לוואי, אבל אל תקחי על עצמך את האחריות למקרה שמשהו ישתבש. במקרה כזה לא יהיה לפותח השרשור למי לפנות כי אין לך את היכולת לעזור לו.

מיההס

New member
רק להבהיר

כלבה שהיתה לה דלקת חניכיים כרונית שהגיעה למצב של מוגלה בפה וסירחון נוראי טופלה בזה וחיה עד שיבה טובה, חתולי רחוב עם דלקות חניכיים שריירו ולא אכלו חיו עוד כמה שנים ואכלו כשטופלו בזה. הווטרינר המליץ על טיפול זה ללקוחותיו.
אין לי שום רווח או פרסום מזה.
רק מנסה לעזור.

Yukita

Active member
מנהל
וזה מעולה

וטוב שאת מנסה לעזור- רק זכרי, אין תרופות קסם. גם אם אצלכם היתה הצלחה, זה לא אומר שזה מתאים למקרה אחר. פשוט לא לתת מינונים ולהזכיר תמיד להתייעץ עם הוטרינר. זה חשוב.

למעלה