חתול שמן, מזון דיאטתי מול מזון דל קלוריות

חתול שמן, מזון דיאטתי מול מזון דל קלוריות

אחד החתולים שלי השמין ואני רוצה להעביר אותו למזון אחר (מה שהוא אוכל זה מזון מאוד עשיר קלורית אז לא מפתיע אותי שהוא עלה במשקל.).
אני מתלבט בין לקנות מזון דיאטתי לבין מזון "רגיל" אבל דל קלוריות (הנתון של קלוריות לקילו שמפורסם על האריזה).
האם למזון שמוגדר דיאטתי יש עוד אלמנט מרזה מלבד היותו דל קלוריות?

dimitrygo

Active member
מנהל
3 דברים:

1. המזון צריך להכיל יחסית הרבה סיבים תזונתיים. זה מה שאמור לעזור לתחושת שובע.
2. המזון צריך להכיל הרבה חלבון, מעט שומן ויחסית מעט פחממות (הפחממות ממלאות את מקום השומן ולכן במזון כזה תמיד יהיה יותר פחמימות משאר במזון רגיל).
3. לרוב החלפת מזון אינה מועילה מספיק או בכלל כי חתול מתחיל לאכול יותר. לכן בנוסף או אפילו במקום החלפת מזון צריך לעבור להאכלה במנות קצובות מספר פעמים ביום. בהתחלה נותנים מזון ללא הגבלת כמות אך מגבילים כל ארוחה בזמן. אחרי כל ארוחה מודדים את משקל המזון שנצרך. כאשר מגיעים למספרים יציבים לאורך זמן מורידים את כמות המזון ב-10%, מחכים חודש ומודדים את משקל החתול. אם הוא ירד שמקל - יופי, אם לא - מורידים עוד 10% מהכמות שנשארה ושוב מחכים חודש. וכך הלאה עד שמגיעים למשקל הרצוי.

תודה דימיטרי, צריך עוד הבהרה בבקשה

לא יודע מה זה הרבה סיבים או מעט שומן, אני פשוט צריך לצמצם אופציות אז רוצה לדעת אם מראש עדיף ללכת על דיאטתי כי נאמר גם אחוז השומן נמוך בו משמעותית ממזון רגיל או שללכת עם הנתון של קלוריות פר קילו וזה יהיה מספיק טוב.כי יש גם מזונות רגילים שרזים מבחינת קלוריות (סביב 3500-3600 קלוריות לקילו).לשם השוואה ב-גו עוף שאכלו עד עכשיו יש 4600 קלוריות לקילו..זה אחד המזונות הכי שמנים.הקיצר דיאטתי או רגיל ? :) (והם כבר עכשיו מקבלים כמות קצובה , אין מזון זמין)

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי האישית אפשר קודם לנסות להשאר עם המזון הנוכחי ולהקטין

בהדרגה את הכמות שלו כפי שהסברתי.

אם בכל זאת אתה רוצה לעבור למזון דל כלוריות אז יש את אלה (לא בטוח כמה קל להשיג את השניים הראשוניים):
Wysong Optimal Vitality
Merrick Healthy Weight
Carnilove Lamb & Wild Boar

אני נותן להם 65 גרם שזה מעט .נוריד עוד כמה גרגירים

וזה לא ישנה יותר מידי והם גם ככה רעבים כי הכמות קטנה.
לגבי המריק, הם לא מייבאים את הגירסה הרזה לצערי.
אני חושב על אחד משני המזונות של נטוראל באלאנס, הם נראים ממש דומים מבחינה קלורית וכמות שומן.
יש הבדל משמעותי ביניהם שפיספסתי?
fat cats זה מזון חדש?הוא יחליף את ה- reduced clorie?
[URL]http://www.naturalbalanceinc.com/cat-formulas/dry/ultra-premium/reduced-calorie-dry-cat-formula[/URL]

[URL]http://www.naturalbalanceinc.com/cat-formulas/dry/fat-cats/original[/URL]
תודה רבה דימיטרי!!

dimitrygo

Active member
מנהל
1) 65 גרם זה הרבה לדעתי. חתולים שלי אוכלים פחות מ-50 גרם של

אוריג'ן ביום כשהמזון נגיש להם חופשי.
&nbsp
2) כשאתה מחשב 10% ומקבל רק 6.5 גרם זה אכן נשמע מעט מאוד אבל זה עדיין 10% פחות.
&nbsp
3) בין המזונות שציינת fat cats לדעתי קצת עדיף. אני לא יודע אם הוא יחליף את המזון השני, בינתיים שניהם נמכרים.

למעלה