חתול שמתנשף כמו כלב

robinebony

New member
חתול שמתנשף כמו כלב

שלום לכולם!

עשיתי חיפוש פה בפורום על חתול שמתנשף כמו כלב, ומצאתי רק את ההודעה הבאה: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=16&messageid=130639053

מכיוון שזאת הודעה מאוד ישנה, ואם אגיב עליה עכשיו היא לא תקפוץ, אני פותחת הודעה חדשה. אני כותבת אותה אחרי שאחת החתולות שלי מאושפזת עכשיו עם בצקת בריאות וקריש דם ברגל: חתול לא אמור להתנשף כמו כלב עם לשון בחוץ. צריך לקחת לוטרינר דחוף כי יכול מאוד להיות שזאת בעיה בלב/ריאות (ככה הוטרינר אמר לי).

עדיף לבדוק ובסוף לגלות שזה שום דבר מאשר לחכות לטלפון שיגיד אם החתול/ה שרדו את הלילה.

יום טוב,
נועה.

Yukita

Active member
מנהל
תוכלי לפרט?

קודם כל, הרבה בריאות לחתולה! ודאי כולנו כאן נחזיק אצבעות ונתפלל שהיא תצא מהאישפוז בשלום ותחזור לחיות בביתכם בשלווה ובבריאות.
&nbsp
כדי שנדע יותר על העניין הזה ונבין את הנסיבות, האם תוכלי לפרט בדיוק מה קרה, מה היו השלבים? בימים חמים מאוד לפעמים באמת רואים גם חתולים מתנשפים עם פה פתוח, ועד היום אכן לא שמעתי על סיבוך כתוצאה מכך. כמובן שזה לא אומר שזה נורמלי, רק שהמקרה מפתיע. כולנו נלמד ממך אם יש ברצונך לפרט בדיוק מה היה.

robinebony

New member
תודה

התחיל בשיעולים, והמשיך בחתולה שמתנשפת עם לשון בחוץ, ללא קשר לחום (לא עד כדי כך חם בבית...).

g l o r y

New member
לפי מיטב ידיעתי

חתול מתנשף כמו כלב (או מלחית, כמו שקוראים לזה לפעמים) מכמה סיבות:
1) הוא ממש ממש צמא וחם לו מאוד. זה מצב שיכול להיות מסוכן כי הוא עלול להתייבש או לחטוף מכת חום
2)הוא בסטרס. כשחתול בסטרס, מפוחד או פגוע או גם וגם, קצב הנשימה שלו עולה והנשימות נהיות רדודות, כמו אדם בסטרס. במצב כזה צריך לנטר אותו מקרוב ולשמור על סביבה נקטטה מרעשים וגורמים מלחיצים לכמה שעות. אם הוא נרגע מה טובץ אם לא יש צורך דחוף לווט
3)יש לו בעיות נשימה. זה כמובן מקרה דחוף שדורש פינוי מהיר.
&nbsp
האבחנה לפי הנסיבות. החתול בחוץ ב40 מעלות? או שהוא רץ המון? כנראה מחום.
החתול בדרך לווט או בנסיעה במנשא או נבהל מכלב וכו? סטרס.
החתל התחיל סתם ככה להתנשף ואין גורמים חיצוניים ברורים? כנראה 3 או שילוב של 2 ו3 מהר לווט. ובכל מקרה עדיף להתקשר לשאול טלפונית ולהיות רגועים מאשר לתהות.

דרורפפ

New member
להתנשף כמו כלב זה עם כל הגוף בתנועה?

שלום, מצטער לשמוע על החתולה של פותחת השרשור ומקווה שתחלים.

רציתי לדעת מה זה אומר להתנשף כמו כלב- זה עם הגוף בתנועה לפי הקצב של הנשיפות? או שגם בלי שהגוף יהיה בתנועה, להסתובב עם פה פתוח נחשב להתנשפות?

Yukita

Active member
מנהל
יש לינקים עם מידע בנושא

מתברר שזה אכן מורכב יותר ממה שזה נראה, ושלפחות בחלק מהמקרים אכן מדובר בסימן לבעיה רפואית. בלינק הזה יש מידע גם על סיבות וגם (יותר למטה) על תסמינים נלווים.
&nbsp
http://www.cat-world.com.au/Cat-Health-Collection/cat-panting.html
&nbsp

דרורפפ

New member
תודה על הקישור

עד כמה שהצלחתי להבין- התנשפות קלה במזג אוויר חם או לאחר פעילות זה דבר תקין, אז כל עוד לא מדובר בהתנשפויות כבדות וממושכות, וכל עוד אין סממנים נוספים, לא צריך לדאוג

למעלה