חתול שמת לצאת החוצה

ytoledano

New member
חתול שמת לצאת החוצה

לפני כשנה אימצנו מצער בעלי חיים חתולה שחורה בת שלוש בזמנו, היום ארבע. כל מטרתה בחיים לעזוב את ביתנו ולעבור לגור ברחוב. כל פעם כשפותחים את הדלת היא מנסה להסתנן החוצה ומדי פעם מצליחה. כשהיא מצליחה לברוח היא לא מראה שום רצון לחזור ורק רוצה לריב עם חתולים.

נניח לרגע שהיא לא רוצה לעבור לסוריה כדי להילחם לצד דאע"ש...

נושא ראשון הוא שאנחנו יודעים שחתול בית נשאר בבית אבל אנחנו לא רוצים להחזיק בכוח חתולה שרוצה לחיות ברחוב ולחזור כדי לאכול/לישון. כאמור אנחנו לא יודעים אם זה מה שהיא הייתה עושה במשפחה הקודמת שלה.

נושא שני הוא שכאמור היא תוקפת כל חתול שהיא רואה. היא שוקלת 4 ק"ג עם דימוי עצמי של נמר. כל פעם שהיא בחוץ כל החתולים באימה, אבל לא יבוא יום ואיזה חתול גדול "יסביר" לה כמה היא קטנה?

infatuation

New member
האם יש לה מספיק משחקים בבית?

מקומות לטפס (עמוד למשל), האם אתם משחקים איתה? מוציאים לה קצת אנרגיות..
&nbsp

ytoledano

New member
הממ יכול מאוד להיות שזה זה

משתי סיבות:
1. היא מעירה אותנו בלילה כשמשעמם לה.
2. כשעברנו דירה וכל הבית היה מלא ארגזים היא הייתה מאוד שמחה לטפס עליהם ולכמה ימים איבדה את הדחף לעזוב את הדירה.
&nbsp
נקנה לה איזה עמוד עם דבר תלוי שתוכל לתקוף אותו.

infatuation

New member
ולפני שאתה הולכים לישון שחקו איתה

ככה היא לא תציק לכם באמצע הלילה.
בהצלחה

ytoledano

New member
תודה

היא מקבלת המון תשומת לב, אבל אם יהיה לה משחק היא תוכל להשתשע כמה שהיא רוצה.

dimitrygo

Active member
מנהל
כך בחשבון שעמוד הגירוד או יותר נכון מתקן הגירוד צריך להיות

מספיק גדול ויציב וגם ממוקם במקום אטרקטיבי לחתול. אחרת הוא לא יעזור.

כך בדיוק התנהגה החתולה שלי

היא אפילו ביצעה בריחות נועזות מהבית ופעם אף שברה את הזנב.
&nbsp
בסוף נשברתי והחלטתי לתת לה לצאת ולבוא כרצונה. כיום יש לי גם דלת חתולים. ולהפתעתי, מספר היציאות שלה פחתו והיא אמנם מטיילת אבל שמחה לחזור הביתה.
&nbsp
לא נראה לי שיועיל לך להתעקש...

ההמלצה שלי- לא לתת לה לצאת.
החתול שלי מיש מיש, שלא ידע מעולם מה זה להיות בחוץ, מאז שאומץ בגיל חודשיים- השתוקק לצאת! אני שכבר איבדתי חתולי בית -חוץ לא הרשיתי לו אפילו לצאת לחדר המדרגות, כי הוא כזה זריז והוא יכול להעלם תוך שניה. בקיצור המרחב של דלת הכניסה הוא מרחב מוגן מחתולים. אסור לו להתקרב למקום כשאני פותחת את הדלת או סוגרת מבחוץ! כך אני שולטת עליו מפני זינוק בלתי מורגש החוצה ( מה שקרה כמה פעמים ובמזל הסתיים רק בריצה אחריו למעלה ולמטה במדרגות ולא יציאה לחצר). אני משגיחה היטב בכל כניסה ויציאה שלי או של אורחים. גם רוקעת ברגל כדי שייפחד! עדיף חתול פחדן בבית מחתול אמיץ בחוץ. עם הזמן, הדחף האובססיבי לצאת פחת. היום בגיל שבע, הוא פחות נוטה להתפרץ החוצה ולפעמים כשאני נכנסת הביתה, הוא מחכה לי במרחק מה מן הדלת. לא פעם אני יכולה לצאת החוצה בלי שהוא יקום ממקום רבצו. ימות המשיח ממש.
החתולים הקודמים שיצאו, תמיד הסתבכו בקטטות ובפציעות, ובסוף נעלמו. בשביל מה? החתולה מיללת מרה שלא נותנים לה לצאת? שתיילל!! בסוף היא תלמד, אבל חשוב להיות עקביים. חתול בית מקומו בבית. חתולי בית אמיתיים, אינם יודעים להגן על עצמם והם לפעמים אפילו תוקפנים בגלל שהם פחדנים וחלשים.

למעלה