חתול שפצע את עצמו, מתנהג באדישות

sharon33sharon

New member
חתול שפצע את עצמו, מתנהג באדישות

היי לכולם

אני מאכילה חתולי רחוב, אחד בחתולים פצע את עצמו בגירודים ליד העין, ממש נהייתה לו קרחת ופצעים על העור. התחלתי למרוח לו פולידין ונראה שהמצב הופך להיות יותר טוב.

הבעיה היא שכבר כמה ימים הוא מתנהג באדישות. לרוב הוא מתלטף ואוהב צומי, עכשיו הוא בקושי בא אלי.

כשאני מביאה לו אוכל במהלך היום הוא אוכל כמה ביסים ועוזב. אני מנסה להביא לו אוכל יותר טעים, לוקח כמה טעימות ועוזב. ככה עד שעות הערב/ לילה, שהוא כנראה ממש רעב, ואז הוא אוכל (גם לא הכי טוב)

אתמול בערב לקחתי אותו לחצר שלי וסידרתי לו פינה נעימה, הוא דרש ליטופים ולרוב כיוון את היד שלי לאיזור הפצע (מסכן, כנראה ממש מגרד לו).

לפני שעה בא וטרינר (ביקור בית. החתול עדיין בחצר), הוא אמר להמשיך למרוח לו פולידין ושנראה שהוא לא אוכל כי הוא סובל, אבל שזה יעבור.

לי זה נראה מוזר, הוא כבר כמה ימים חי על בקושי מנת אוכל, וחוץ מזה ראיתי חתולים פצועים הרבה יותר קשה מזה ועדיין אוכלים נהדר.

מה דעתכם לגבי זה? יש מקום לדאגה?

Yukita

Active member
מנהל
הבעיה עם חתולים

היא שקשה מאוד להעריך את מצבם האמיתי - הם בדרך כלל במצב גרוע יותר ממה שהם נראים כי הם טובים בלהסתיר.
&nbsp
משום כך, אדישות היא לגביי אור אדום. מצב שבו בקושי אוכלים או מפסיקים לאכול - אור אדום. שינוי ממשי בהתנהגות בכל הקשור לרמת חברותיות - אור אדום. אמרת שוטרינר ביקר וראה, אז השאלה היא האפ סומכים על הוטרינר.
&nbsp
צריך להחליט אם הוטרינר שביקר מאבחן ומטפל ברמה שסומכים עליה או לא (זה אגב נכון לגבי כל וטרינר) והאם לסמוך על דעתו שיעבור או לא.

sharon33sharon

New member
להערכתך- אני צריכה לקחת אותו לוטרינר נוסף?

לקבל חוות דעת נוספת?

לבנתיים הוא ישן בחצר שלי. היום הוא אכל קצת אוכל יבש וקצת מקופסת שימורים, אני חושבת שסך הכל הוא הגיע למנה וחצי היום.

Yukita

Active member
מנהל
אני לא שם

והחתול ודפוסי התנהגותו לא מוכרים לי.
&nbsp
באופן כללי, פציעות שנרפאות עם פולידין הן בעיניי לא משהו שגורם לחוסר תיאבון ולשינוי בהתנהגות (גירוד פצע זה דווקא די רגיל, גם אם לא מועיל). זה מה שנראה חשוד במצב שתיארת. אבל כתבת כעת שהוא כן אוכל גם רטוב וגם יבש. זה מפחית מחומרת המצב, ואם הוא גם שותה גם זה עוזר. אולי תקבעי לעצמך קו זמן, כלומר תחליטי כמה זמן את נותנת לו להראות עוד שיפור לפני שתקחי אותו לחוות דעת נוספת.

sharon33sharon

New member
כנראה חתול אחר פצע אותו

לפני שבוע בערך שמתי לב לפצע קטן ולא ייחסתי לזה חשיבות. לאט לאט הוא התחיל לגרד את האזור עד שזה הפך לקרחת גדולה.

נראה שהפצע מחלים ושהוא פחות מתגרד. אבל הוא אדיש ולא אוכל נורמלי :(

sharon33sharon

New member
הוא חוזר לעצמו

הוא התחיל לאכול נהדר, מתחיל לגלות פחות אדישות, מחפש צומי ואפילו ראיתי אותו קופץ בין חומות :)

נראה שהוא אימץ את החצר שלי, יש לו פינה ואני מפנקת אותו בהרבה אהבה :)

אני כל כך שמחה שזה שום דבר רציני... מעכשיו הוא בעלי הבית של החצר. הוא אימץ אותי :)

שבוע הבא חיסונים וסירוס.
כל כך שמחה שזה יצא ככה.

אני מודה לכם על המענה

למעלה