חתול שרד כנגד כל הסיכויים

zukik

New member
חתול שרד כנגד כל הסיכויים

שלום לרופאים
ביום שישי שמו לי בכניסה לביית חתול בן כ חודש וחצי חלש ומיילל בקושי זז
ביום שבת הרופא פתח במיוחד את המרפאה לבקשתי
החתול היה עם תת חום שאפילו המד חום לא הצליח למדוד
הצעת הרופא היתה להמית אותו המתת חסד
אני התנגדתי וביקשתי לעשות כל שאפשר וניתן להלחם על חייו (אמרתי שאם הוא ימות הוא ימות בכבוד על שולחן האשפוזים)
התחיל טיפול שכלל אנטביוטיקה מתן נוזלים חימום והאכלה עם מזרק עד אתמול החתול לא החזיק את חום הגוף כל פעם שהיו מפסיקים את החימום חום הגוף שלו היה יורד
אמנם המגמה היא שיפור מתמיד איטי אבל עדיין לא הבראה
היום דיברתי עם הרופאה .... מחר אני לוקח אותו הביתה .....
החתול אוכל לבד עומד על הרגליים ו(כנראה) מחזיק את חום הגוף....
אז נכון הוא עדיין צריך להתחזק אבל הוא (כנראה) יצא מסכנת חיים
ולמה אני כותב את זה ? כי שדיברתי עם הרופאה היא אמרה לי שבספרות כתוב שחתולים במצב כזה לא שורדים .... (ולכן היא גם המליצה לי להרדים אותו) היא אישית אמרה לי שזה החתול הראשון ששרד אצלה מצב כזה .....
אז אני קורא לכם ... אם הלקוח (בעל החתול או מי שהביא אותו) מוכן לשלם את הטיפול הכרוך במלחמה על החיים של החתול .. תלחמו עליו אפילו שהסכויים נמוכים או שואפים לאפס .....
הנה דוגמא שכן הצליחה

חתולים והרצון לחיות

zukik שלום,

כל הכבוד על ההתעקשות וההצלחה. וכל הכבוד לרופאה שנלחמה למרות הסיכויים הנמוכים.
אנחנו כרופאים מחוייבים לתת לך את התמונה כמו שהיא, לטוב ולרע יחד עם סיכויי ההישרדות.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית

zukik

New member
תודה ד"ר

רק עכשיו ראיתי את הודעתך
זה נכון שאתם אמורים לתת את התמונה ואני לא חולק על כך
מה שבעצם רציתי להגיד זה שאם בעל החתול (או זה שמשלם) מוכן לשאת בעלויות תעשו את כל מה שניתן להלחם על חיי החתול אפילו אם הסיכויים קלושים אפילו אם בספרות כתוב שאין לחתול כזה סיכויי אם הוא ימות אז שימות כדרך הטבע ולא עיי "עזרה" ... כל זה בהנחה שהוא לא סובל (ואני מניח שבמצבו הוא לא סבל (בטח הוא לא הרגיש כאבים שהוא על סף מוות)
דרך אגב החתול כיום שמנציק קטן עם בטן נפוחה (מאוכל) הוא מנקה את עצמו ושומר על חום גוף
עדיין הוא בבית ביום שישי אתיעץ עם הרופא שוב (זה היום האחרון שהוא אמור לקבל אנטיביוטיקה) ואם הכל יהיה כפי התוכנית הוא יועבר לכלוב אקלום אצלי בחצר ויאוקלם בחצר ויתחיל חיים טובים יותר מאילו שהיו לו מהרגע שהגיע אילי
אין לי תמונה עדכנית שלו אבל זה שונה לגמרי ממה שראיתם קודם מהתמונה הקודמת (שהיא צולמה שכבר אז החתול יצא ממצב של סכנת חיים קריטית אבל עדיין לא החזיק את חום הגוף שהפסיקו את החימום)

yaelofer

New member
כל הכבוד ל-ZUKIK, לא לרופאה. הרופאה הציע להרדים למיטב הבנתי.

לצערי, הרבה וטרינרית כשרואים חתול במצב גרוע מאד ממליצים להרדים. השקפתי היא שהם הלכו ללמוד רפואה כדי לנסות להיאבק על כל חתול וכלב ולא בשביל להציע מיד להרדים. נכון שטיפולים וטרינריים יקרים מאד ונכון שראוי להבהיר ללקוח מראש שגם אם ינסו הכל יש סבירות גבוהה מאד שבמיקרים מסויימים החתול לא ישרוד למרות שיקבל טיפול מעולה, אבל וטרינרים אמורים לשאוף כן לעשות מצידם את המאמץ להציל חיים גם במיקרים נואשים. לצערי הרבה פעמים זה לא קורה. את ZUKIK יצא לי לפגוש מספר פעמים ולדעתי יש לחתולים הרבה מזל שהגיעו אליו, כיוון שהוא לא מתייאש ודווקא הרצון והאמונה שלו וההתעקשות שלו הצילה כבר כמה וכמה חתולים.

למעלה