חתונה אזרחית

anatjugarev

New member
חתונה אזרחית

מישהוא יכול להסביר לי על הפרוצידורה שיש לעבור בנישואים אזרחיים באיטליה?

תותי-בת

New member
צ'או
אתם אזרחים ישראלים? איטלקים? של מדינה אחרת באירופה?
בעיקרון אזרחים ישראלים לא יכולים להתחתן באיטליה כיוון שמדינת ישראל לא מספקת נולה אוסטה, מזמינה אתכם לקרוא בהודעות הנבחרות של הפורום ובארכיון כיוון שהיו זוגות שהצליחו להתחתן באיטליה - ואנחנו אחד מהם.
המשך ערב נעים, ליאת.

anatjugarev

New member
היי ליאת

היי ליאת,

יש לי אזרחות ישראלית ולחבר שלי בנוסף יש אזרחות גרמנית, אני לא מעוניינת שיכירו בנישואים בארץ.

אשמח אם תגידי לי איזה מסמכים אני צריכה להכין בשביל הבקשה לנישואים.

תודה

תותי-בת

New member
נישואים אזרחיים באיטליה שוב שלום,

ככל הנראה לא תוכלו להתחתן באיטליה, זה לא משנה אם אתם מעוניינים או לא מעוניינים שהנישואים שלכם יוכרו בישראל (מדינת ישראל כן מכירה בנישואים אזרחיים של מדינות אחרות אבל לצערי לא מאפשרת נישואים אזרחיים בישראל).

הרשויות באיטליה דורשות מסמך שמאשר את היותך רווקה שנקרא "נולה אוסטה", אבל מדינת ישראל ל-א מספקת את מסמך הנולה אוסטה, מכאן נובע שישראלים ל-א יכולים להתחתן בנישואים אזרחיים באיטליה.

במידה ואחד מבני הזוג איטלקי (לא המצב שלכם) יש להגיש בקשת נישואים בעירייה ומכאן מתחילות ההתרחשויות:
המצב הראשון הוא שמאפשרים לכם להתחתן וזה קורה רק אם עורך החתונה מבין עניין שתמצית הרישום בעצם מספקת את המידע שאתם רווקים.
המצב השני הוא שעורך החתונה לא מבין עניין ואם אין לו מסמך שכתוב למעלה "נולה אוסטה" הוא לא עורך את החתונה אז מדובר בתהליך ביורוקטי מייגע שכולל הגעה לבתי משפט וכו'.

בן הזוג שלך בעל אזרחות גרמנית - בדקו אם תוכלו להתחתן חתונה אזרחית בגרמניה, דרך אגב שני יעדים פופולאריים (וקרובים) לחתונות אזרחיות של ישראלים הן קפריסין ופראג.

בכל אופן בהודעתי הראשונה כתבתי לך לקרוא בהודעות הנבחרות וארכיון הפורום על חתונה באיטליה, במידה והנושא עדיין מעניין אותך ותרצי לקרוא בבקשה שלושה קישורים:
http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...19&MessageId=143385680&PageNumber=1&Archive=0
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=919&MessageId=126372084
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=919&aId=52436

שיהיה בהצלחה! ליאת.

anatjugarev

New member
שאלה

תודה ליאת, יש לי עוד שאלה...

נגיד ואני מצליחה להוציא את המסמך NULLA OSTA, ויש לי את שאר המסמכים הרלוונטיים, הם לא יעשו לי בעיות שנגמר לי הפרמסו? (לחבר שלי יש גם פרמסו וגם אזרחות גרמנית)

yonieberko

New member
נולה אוסטה

אם אין לך אזרחות נוספת אתם כנראה לא תצליחו להתחתן באיטליה.

אני ואשתי התחתנו שם בספטמבר, אני בורכתי באזרחות כפולה אחת ישראלית והשניה אמריקאית ולכן הצלחנו (הוצאת הנולה אוסטה בשגרירות ארצות הברית באיטליה לוקחת כחמש דקות...)
אבל בלי המסמך מאוד מאוד קשה להתחתן באיטליה וזה עוד מתוך נקודת הנחה שאחד הצדדים הוא איטלקי.

אני אישית ממליץ לא להיכנס לזה אפילו, זה מאוד מייאש ומאוד מרגיז.

בברכת מזל טוב! ובהצלחה בהמשך הדרך המשותפת :)

תותי-בת

New member
או שלום
מה שלומך יוני?
שאלות בנוגע לחתונה שלך למען הדורות הבאים - הגעת רק עם הדרכון האמריקאי וביקשת להוציא נולה אוסטה? המסמך הגיע באנגלית או באיטלקית? את שאר המסמכים הבאת מהארץ או שאת כולם הוצאת בשגרירות ארה"ב?
המשך יום נעים, ליאת.

yonieberko

New member
שלום שלום

אכן נעדרתי מעט זמן מהפורום... :)

מה שהתחיל בהצעת הנישואין שלי לאשתי התברר כמסע מפרך באיטליה ובבירוקרטיה בין איטליה לישראל.
על מנת להתחתן באיטליה יש להביא מספר מסמכים ביניהם תעודת נישואין, תעודת רווקות וכמובן "נולה אוסטה"
בנוסף לכך לאזרחים של מספר מדינות יש צורך במסמך נוסף שנקרא "אטו נוטוריו", זהו מסמך שניתן להוציא בטריבונלה, אך יש צורך בפגישה מראש, את הפגישה צריך לקבוע כמה חודשים מראש, אם לא עושים את זה שם צריך ללכת לנוטאיו פרטי, והוא לוקח סכום כסף מטורף על שירות של מספר דקות, באמת ביזיון.

אני אישיתי הגעתי עם הדרכון האמריקאי, עם תעודת לידה מארצות הברית ועם תמצית רישום מהארץ, כולם מתורגמים בתרגום נוטריון לאיטלקית על ידי נוטריון מאוד נחמדה ויעילה שעובדת בבניין של שגרירות איטליה בתל אביב. מה שהיה חסר לי הוא ה"נולה אוסטה", אותו מסמך שבישראל לא מוכנים להנפיק לאף אחד כדי שלא נתובלל. הגעתי לשגרירות ארה"ב ברומא ושם מילאתי דף, בעצמי, הגשתי אותו לפקיד שם ששאל אותי אם אני מתחתן מרצוני החופשי והוא חתם עליו, אחרי זה לקחתי אותו לפרפטורה להחתים אותו ובזה תמו המסמכים שהייתי צריך בשביל החתונה.

אחרי זה התקדמנו לחתונה שהייתה ב
Faiano
וב
Paestum
אבל זה כבר לפוסט אחר.

תותי-בת

New member
צ'או יוני אכן הנוטריונים עושים כאן כסף רב, אנחנו היינו צריכים לברר על איזשהו מסמך והם דרשו כמעט אלף אירו על חתימה אחת! למזלנו לא הצטרכנו את שירותיהם עוד...
מעניין שהסכימו לקחת תמצית הרישום של מדינת ישראל ושאר המסמכים של ארה"ב - חשבתי שהם ירצו הכל ממדינה אחת בלבד, ללא ספק מעלים בי תהיות בכל פעם מחדש.
בפאיאנו לא הייתי (בפונטהקניינו, בבאטיפיה וכו' כן), בפאסטום הייתי מספר פעמים ומדובר במקום נפלא מבחינתי - אנחנו אוהבים מאוד את חוות הבאפלו באיזור וגם כתבתי עליהן בעבר בפורום.
מחכה לסיפור החתונה שלכם
ליאת.

תותי-בת

New member
על לא דבר השאלה היא איך תצליחי להוציא נולה אוסטה? כתבת שאת רק אזרחית ישראלית, כלומר רק מדינת ישראל מורשת להוציא לך מסמכים על מצב אישי, מדינת ישראל לא מנפיקה את מסמך הנולה אוסטה. המקסימום שמדינת ישראל מוציאה זה תמצית רישום ומידע על הסטטוס האישי שלך.

לאיזה סוג של פרמסו את מתכוונת? את נמצאת באיטליה למטרות לימודים? עבודה? הגירה?

המשך יום נעים, ליאת.

למעלה