חתונה בטבע או באולם- איפה יותר תהנו?

dilan angel

New member
חתונה בטבע או באולם- איפה יותר תהנו?

היי לכולם,
אני עוזרת לחברה הכי טובה לארגן את החתונה שלה ואנחנו עכשיו בדילמת המיקום.
מכיוון שרוב המוזמנים יהיו בגילאי העשרים פלוס (פחות חתונה של מוזמנים לא קשורים מהעבודה של אבא וכאלה), חשבנו על חתונה קצת שונה, יותר קלילה.
מה דעתכם , איפה יותר תהנו? בחתונה בטבע או באולם?
מפחדות שאנשים קצת ירימו גבה לגבי חתונה בטבע, אבל מצד שני זה שונה ואחר.
אשמח אם תשתפו בחוות דעת שלכם

ושיהיה אחלה סופש לכולם!

אני מעדיף אולם ממוזג

לא רשמת באיזה תאריך החתונה אך ברוב המקרים אני אעדיף אולם עם מיזוג אויר על פני ישיבה בחוץ שתגרום לי להזיע בחודשי האביב והקיץ.

h a j b i

New member
אולם ללא ספק

בטבע זה עשוי להיות סיוט אם חם מידי או קר מידי, שלא לדבר על גשם.

חתונה זה פונקציה של עלות מול צ'קים מהאורחים אם את שואלת אותי השיקול הנכון הוא עד כמה המיקום רחוק מרוב המוזמנים , עד כמה הוא משדר יוקרה (מספיק ששמעו שהוא יוקרתי ובתכלס הוא נראה כמו אולם הכנסים בחיריה) ,נגישות של חניה וכמה עולה לכם המנה ומה בתכלס אתם באמת מקבלים בתמורה לכסף הזה וגם כל העניין של מערכת שמע שיש במקום והאם המקום עובד רק עם הדיגי שלהם או עם כל אחד ועוד המון המון המוןןןן משתנים ..
יש אנשים שהצליחה לארגן חתונה בסכום "זעום" של 350 אלף ולא הצליחו להכניס אפילו 100 אלף בצ'קים כי הם לא תכננו נכון וסתם הלכו על פאלצה ויש ששמו 60-70 אלף על הכל והכניסו 200 ..
הכי טוב זה להכנס לפורום חתונות ולקרוא קצת שם בשביל לקבל פרספקטיבה טובה יותר

בטבע בהחלט

ובתור מושבניקית אני מכירה הרבה לוקיישנים מדהימים, וגם בעלי מקצוע באיזור. את תמיד מוזמנת להתייעץ.

spaysi8

New member
הייתי שמחה ליעוץ גם

לא שאני מתחתנת בקרוב אבל תמיד עניין אותי איפה נחמד להתחתן בטבע :p

דינדש

New member
אני אישית מעדיפה באולם,

כי בטבע יש טווח מאוד מצומצם של ימים(!) שיהיה כיף בחוץ, וגם זה לא ידוע... גם אם תלכי על תקופה בטוחה (עונות מעבר למשל), את לא יודעת מה ייפול לך באותו היום. להזכירך הטבע לא צפוי. שלא יהיה קפוא בלילה או לחילופין מגעיל ודביק, שלא יירד גשם, שלא תהיה רוח, וכו'.

אבל בתכלס? בינינו? זה תלוי כמה כסף הזוג רוצה ומוכן לשפוך על החתונה... אם הם מתכוונים לקחת אולם שהוא לא משו ונמצא באיזה חור רק כי המחיר אטרקטיבי, עדיף כבר בחוץ בטבע באיזה לוקיישן מגניב.

goldhand

New member
אם את שואלת אותי

אז טבע. שהחתונה תתרחש במקום שקט ופסטורלי

Purple Mushroom

New member
חתונה באולם + :

החתונה המשפחתית האחרונה שהייתי בה, היתה של אחותי ה2 השנה.
לא משנה מה תחליטו, כל חתונה גדולה ושמחה, תיהיה אירוע משמח וכיפי :)

יש לי רעיון, אם אתם מפצלים אירועים, אז אפשר ש: הטקס של החתונה הדתית, יהיה ברבנות.
ואחרי זה תלכו לאכול, עם כל המשפחה, באיזה מסעדה. (כפי שאני עשיתי בחתונה שלי).
ואחרי זה, אירוע רק לצעירים בני עשרים פלוס, כנראה לחברים, נכון?
אפשר לעשות רק מסיבת חתונה באולם, במועדון סגור ובאמת רצוי ממוזג בקיץ הזה.
הכל אבל לפי התקציב. ורצוי שיהיה פחות או יותר צנוע.
כדי שישאר כסף לדירה, וגידול הילדים, והנכדים והנינים, ולפנסיה.
... בקיצור, בהצלחה, ומזל טוב לזוג המאושר !

א.א.
=]

tamma1

New member
"כי האדם עץ השדה.."

אז אני אישית מעדיפה בטבע כמובן. באולם זה סגור וחנוק והרעש מחריש אוזניים ואי אפשר לנהל שיחה.. ולמרות שאסור לעשן תמיד יש את זה שמצפצף על כולם ומעניש אותנו.
הייתי בחתונה בשמורת טבע (אם זו הכוונה שלך) זוג חברים חזר מחו"ל ואירגן חתונה בנאות קדומים (על כביש מודיעין). חייבת לציין שהיה ממש ברמה אחרת. אני מתארת לעצמי שרובם חושבים שזה סאטלה ושנטי באנטי אבל זה ממש לא ככה. החב' הפקה (במקרה הזה צל הדומים) מארגנת אירוע ברמה של גן ארועים ויש הכל מהפרט הכי גדול ועד הפרט הכי קטן!

מחזקת את כל מה שאמרת

הייתי גם בחתונה של חברה טובה בנאות קדומים לפני חודש וקצת, והיה פשוט אירוע מושלם. אווירה מדהימה ורומנטית אבל גם ריקודים לתוך הלילה, כולם היו מרוצים ממש ואני הייתי המומה מהאירוע. חייבת לפרגן למקום, יש בו סטייל שאין בשום אירוע אחר שהייתי בו.
אגב, החברה שהתחתנה נשבעה אחרי האירוע שתכריח את הילדים שלה להתחתן גם שם, ואם יסרבו היא תנשל אותם מהירושה ;)

FineSilverMan

New member
בטבע זה לא כל כך מומלץ

כי צריך לארגן שירותים כימיים, למשל...
ואם מישהו ינקע את הרגל בטעות...
ויש עניין של זבובים ושאר מעופפים...

אם רוצים להוזיל עלויות, אז אירוע קטן במסעדה או בחצר של וילה...

שמתי לב שרובכם חושבים שחתונה בטבע היא דרך

להוזיל עלויות, אם כך צר לי לבשר לכם שזה לא המצב- חתונה בטבע לרוב תהיה יקרה יותר מחתונה באולם, או לפחות שוות ערך לכזו באולם ממוצע ומעלה. הסיבה העיקרית היא שרוב האולמות וגני האירועים מארגנים "חבילות הכל כלול" בזול וגם אם לא דברים רבים כלולים במחיר שלהם כמו קיטרינג, הגברה, אלכוהול בסיסי, עיצוב בסיסי וכו' ומקסימום יש צורך לשדרג אותו, בחתונה בטבע יש צורך לשכור ספקים מא' ועד ת' מה שבסופו של דבר מייקר עלויות. כשאני גיליתי את זה (כשחברים ניסו לתכנן חתונה כזאת ובסוף ירדו מזה בגלל העלויות ועשו חתונה באולם) הופתעתי, אבל בדיעבד יש בזה הגיון.

einat162

New member
לאו דווקא... תלוי

למרות שלא הייתי באחת כזו, בגלל שאנשים בוחרים לעצמם הכל, ולא תלויים בחבילת הכל כלול - הם יכולים לעשות חתונה של פחות מ X מוזמנים (יש כמות אנשים מינימלית באולמות כאלו- כדי להיכנס לחבילות).

זה גם תלוי בסטנדרטים, צריך להיות מפונפן באותה רמה של אולם/גן אירועים, או משהו פשוט וכפרי יותר?

einat162

New member
אני אישית- אולם

כי בחוץ תמיד יכול להיות חם/קר מידי, גשם, רוח, זבובים/יתושים/ דבורים....

ואומנם לא הייתי בחתונת טבע- אבל אני די מקובעת על אולם / גן אירועים (ששם יש אצעים לשלוט קצת ב"גורמים סביבתיים" הנ"ל).

למעלה