חתונה בלי מקווה. אפשרי ?

הכל אפשרי...

אבל - אם את רוצה להתחתן לפי ההלכה היהודית, כפי שנהגו בכל הדורות להתחתן, וגם- את רוצה להתחתן ברבנות בדרך המקובלת על רוב המוחלט של אזרחי מדינת ישראל, וגם- את לא רוצה דווקא ביום החשוב בחייך להתנתק משורשייך אז כדאי לך דווקא כן לטבול לפני החתונה... אגב, אני מניח שהסיבה שבגללה את שואלת את זה זה בגלל ששמעת כל מיני סיפורים מבחילים על מקוואות - לכלוך, זוהמה, וכו' וכו'. אז אולי פשוט כדאי לך לבדוק מה המצב לאשורו ואז תהיי רגועה יותר... כי היום כל המקוואות עוברות תהליך חיטוי ויש בהם כלור (כמו בכל בריכה ציבורית), והם נקיים ומסודרים מאד, ברוב המקוואות יש לנשים, ובפרט לכלות, חדרי הכנה מפוארים, ונוחים מאד מאד לשימוש, וישנם גם מקוואות שבהם חדר ההכנה לכלות הוא ממש כמו סוויטה של בית מלון... בדיקה קלה ותוכלי למצוא לך מקווה כל כך נעים לקראת החתונה, שכל חששותייך יעלמו! בכל אופן - הרבה הרבה מזל טוב!!!

tamarhp

New member
מסכימה :)

אם את רוצה יש באתר כיפה מדור על מקוואות שנותן להם ציונים לפי כל מיני דברים ואפשר גם לברר בפורומים דתיים ב"כיפה" לגבי מקוואות באיזורים מסויימים - לא מעט נשים שואלות על מקווה במקום זה או אחר, אם ללכת לשם או לא.. ב"ה אני בערב החתונה הלכתי למקווה מקסים והיתה לי בלנית מקסימה ומתוקה (שהיתה גם מדריכת הכלות שלי) והיתה לי חוויה רוחנית מדהימה בניגוד לציפיות הנמוכות שלי (נורא חששתי מזה לפני כן..). כדאי לחפש מקווה נעים ונקי (וב"ה היום יש המון כאלו!!!), עם בלניות טובות, ואשמח לעזור אם תרצי :)

הבעייה אינה במקווה

אלא בשיר ``נשבע לך לא בוגד`` שרק פתי יאמין לגבר יהא דתי או חילוני המשורר שיר זה, המסוגל להתאפק כשבועיים מידי חודש בחודשו, בזמן שאשתו מנפנפת בדגל אדום. ולא לחינם יעץ רבי אלעאי ללבוש שחורים ויעשה בקום ועשה מה שליבו חפץ. ודין יפת תואר יוכיח

nadvash

New member
אתה צודק בהנחה ש....

א. אתה שומע את השיר הזה.... ב. לא בדקת מעולם ולא היה לך מגע עם אנשים שמנסים אני בקשר עם כמה אברכים בישיבות ומכיר זוגות חרדים, אין מה להשוות, מעורר קנאה הלוואי על כולנו. אז אם אתה מדבר בסיסמאות אתה צודק אם ברצינות- חסר לך מידע

אברך שפנה בעבר ליעקב ח`נון

בועד לטוהר מחנינו של הטאליבן במאה רשעים, על חשד שחמיו רב בישראל המבצע מעשים מגונים בבתו, נדהם לשמוע מפיו שהרבה תלונות בסוג הזה הגיעו במחנה שלהם, והם מטפלים בבעיות הללו בדרכי נועם. וכמובן שלא המליץ להגיש תלונה במשטרה מחשש לחילול השם הטוב של החרדים

tamarhp

New member
א. הרבה תלונות

אינן מעידות על הכלל. כשם שכל הזמן יש תלונות על אונס בציבור החילוני אינו אומר שכל הציבור החילוני אנס, כך אם יש קהילה בה יש שמועות שיש תלונות רבות בנושא,, אין זה אומר כי זה נכון ואין זה מעיד על הכלל. ב. מה הקשר למקווה?

tamarhp

New member
ממש קשור..

היא שאלה לגבי הליכה למקווה לפני החתונה. איך זה קשור לשמירה על הלכות נידה אחרי החתונה ולמעשים מגונים בחוגים החרדיים?

nadvash

New member
אויש.. גם כאן יש מתלהמים עם סיפורים

שאמורים להעיד על הכלל? מאחר וכל אחד יכול להקיא כאן סיפור על כל אחד ועל כל ציבור לא אגיב לעצם העניין רק הבנתי מאיזה מקום מגיעה השנאה שלך חג"ש

כמה קשה על רבנן דרבי מאיר !

באומרם שהשחרור זכות הוא לעבד. שעל אף שאוסרו בשפחה כנענית, עכ``ז מתירו בבת חורין.ושכחו,שלמרות שרק אם יש לעבד אשה ישראלית רבו מוסר לו שפחה כנענית.ובהכרח שצדק רבי מאיר שהשחרור חובה עבורו שנאסר בשפחה המזומנת לו בכל עת ועושה בה כל חפצו ובעבורה רוצה להמשיך עבדותו

NOGA 15

New member
חתונה אזרחית אני יודעת

הכוונה הייתה אם אפשר להתחתן חתונה יהודית ברבנות בלי מקווה ?

nadvash

New member
תשובה לנגה

נגה היקרה כמי שגדל בקיבוץ כל חייו כמעט וניזון מהרבה דעות קדומות על חרדים, דת, יהדות וכו' לפני שנה הלכתי ברוב פחד.. לכולל השכונתי ללמוד קצת יותר. אז המלצתי אלייך, אל תתני לעצמך להיות ניזונה מדעות קדומות ומשהו פרקטי יותר: אני מכיר יהודי הולנדי (מדבר עברית מעולה) חכם בצורה בלתי רגילה שיוכל להסביר לך הכול על כל שאלה שיש לך בענייני מקוואות, הלכות וכו', לכי אליו עם בעלך לעתיד, כמו שעשינו אני ואשתי לעתיד והדברים יסתדרו וגם אם לא תלכי לפחות ניסית להבין את המשמעות הפנימית של הדברים. לעניין מקוואות. היום יש מקוואות שהם ממש כמו ספא או כמו הבריכה בחדר הכושר.. מחוממים, מטופלים מאוד ומאוד נעימים, שמעתי על אנשים שרוחצים שם כל יום כתחלופה לסאונה. אם תרצי שבחורה שהולכת למקווה תשוחח אתך על העניין גם טלפון כזה יש לי... צרי קשר נדב [email protected]

NOGA 15

New member
תודה לכולם

אתם לא אמורים לשכנע אותי... זה לא בשבילי
אני אעביר את זה

למעלה