חתונה בתקציב באמת שפוי?

דונה בו

New member
חתונה בתקציב באמת שפוי?

נושא החתונות התחיל להגיע קרוב לסביבה שלי ואני חייבת להגיד שממש קשה לי לשמוע שזוגות מוציאים מאה אלף ש"ח על ערב אחד וגם לא תמיד נהנים ממנו לגמרי בגלל כל הלחץ והציפיות באותו הערב.
אני ובן זוגי לא מעוניינים בחתונה קונבנציונאלית, אנחנו שואפים למשהו מקורי, ייחודי, ובעיקר, כזה שלא עובר את ה-30,000 ש"ח. מבחינתנו לצאת לגמרי מהקופסא הרגילה של חתונה בחצר/באולם/בגן אירועים/בטבע, ולעשות משהו לגמרי שונה, העיקר שזה יהיה לנו משהו כיף ושנוכל לחלוק אותו עם משפחה וחברים.
אשמח לשמוע הצעות ורעיונות לחתונה לגמרי לא שגרתית שמתקיימת בתקציב באמת שפוי :)
תודה!

Puskas

New member
ב-30 אלף?..

אולי תתחתנו ברבנות רשמי ואז תשכרו אולם למסיבה שזה יעלה לכם סביבות 20-25 אלף כולל בר סבבה.

רק שתדעי לך ש100K זה בזיל הזול לחתונה פצצה תכנסי לפורום מתחתנים ותראי מה זה ביוקר (היה שם בזמנו כשהתחתנתי זוג ש"שרף" קרוב ל400K וחיפש איפה אפשר עוד להשקיע
) ב30K ופחות אין לך הרבה אופציות חוץ מלעשות ברבנות למשפחה הקרובה ולשכוח מאירוע "מסורתי" ובמקסימום לקחת את האנשים החשובים לארוחת ערב במסעדה

דונה בו

New member
לאיזו חתונה היה מעניין אתכם להגיע למשל?

חתונה קצת שונה בקונספט אחר ולא האירוע הרגיל..

לי חשובים שלושה דברים 1. שלא תהייה בחור מרוחק או עם נגישות קשה
2. DJ טוב עם מינימום מזרחית וללא מוזיקה רועשת במיוחד
3. אוכן טוב עד מעולה

כל השאר לא חשוב לי בכלל ...

דונה בו

New member
זאדק שאלה קטנה

נגיד אם זה היה חבר קרוב אליך ולא סתם חתונה מהעבודה או חבר רחוק, היה לך פחות קשה להגיע לחור המרוחק?

ונגיד הוא היה מזמין אותך לישון בוילה למשל את הלילה שלאחר החתונה, זה היה יותר נוח מבחינתך?

אם הוא היה חבר קרוב והוא לא היה הבעלים של אותה הווילה הוא היה מקבל ממני על הראש על זה ששוכר את אותה הווילה כי זה עולה ימבה כסף וזה מיותר לחלוטין!
אם והיה והוא כן הבעלים של אותה הווילה אז יש סיכוי שהייתי שוקל להישאר לישון אבל רוב הסיכויים שהייתי חוזר הביתה ..
חבר רחוק + מישו מהעבודה הייתי מסרב בנימוס ולא הולך לאירוע ..
לדוגמא מאחר ואני מחולון אז בשבילי נסיעה לצומת כנות בשביל אירוע נחשבת לחור מרוחק
בשביל המשפחה הכי רחוק שנסעתי היה דרומה לב"ש וצפונה לקיבוץ מזרע

ועוד משו קטן .. חתונה זה החלק הכי קל בנישואים ..
החלק הקשה זה שכירות\משכנתא
אם את שואלןת אותי מאחר ואת נשמעת כמי שמתכננת להתחתן ורוצה לחסוך כמה שיותר עדיף שתשקלו חתונה מצומצמת ברבנות (השקעה של גג 5K) קחו את הכסף שההורים יתנו לכם + מה שיביאו כמתנות ונסו למצוא דירה קטנה במידה ויש לכם בסיס (אני הייתי א'גרוייסע מייזנר כל החיים שלי ולכן היה לי חסכונות של 160K לפני החתונה בגיל 30 ואז עם ה60K שנשארו מהצ'קים + 90K שסבא שלי השאיר לי בתוכנית חיסכון שרק אימא שלי ידעה עליה +משכנתא של 300K קנינו דירה כשנה אחרי החתונה) ואם לא אז לפחות יש לכם התחלה טובה לשכירות

רק שתביני .. אישתי צעירה ממני בשש שנים והיא הגיע לחתונה עם חסכונות של 10K בסה"כ
עלות המחייה בארצנו גבוהה ביחס לעלות ההכנסות של זוג צעיר ממוצע
כיום זה כמעט בלתי אפשרי לחיות על משכורת זוגית של 9-11K ולהיות בעלים של דירה ע"ב משכנתא כלשהיא ..
להתחתן מאהבה זה רעיון נחמד רק אם אבא שלך או חמך לעתיד זה יצחק תשובה או נוחי דנקנר או נוני מוזס וכיו"ב

h a j b i

New member
אפשרי אבל לא באולם \ גן אירועים

יותר בסגנון של לסגור מסעדה כולל צוות המלצרים, אלכוהול וכו. לא חושב שזה יהיה בלתי אפשרי לארגן לשם רב וגם חופה צנועה ומאולתרת זה לא סיפור.

באולם, גם אם תמצאו מחיר מנה ממש ממש זול, עדיין יש איזשהוא מחיר מינימום שתשלמו גם אם יגיעו מעט מאוד אורחים כי אחרת למקום פשוט לא שווה לבזבז עליכם ערב.

spaysi8

New member
או בחצר אחורית,

יש חצרות לחברים/משפחה שממש שווה לעשות בהם חתונה :p

h a j b i

New member
אפשרי אבל זה סיכון די גדול מבחינת מזג אוויר

רובם המכריע של החצרות שאני הייתי בהן לא ממש היו שוות לעשות בהן חתונה (לא כולל בתים בסביון שראיתי
)

spaysi8

New member
מסכימה לגמרי

וממליצה לפנות לפורום חתונות המדהים ליעוץ!!

למעלה