חתונה גאה

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

WTR

New member
חתונה גאה

שלום אשמח לדעת איפה ניתן להתחתן בחו"ל ללא צורך באזרחות, ועם עלויות יחסית נמוכות (האם בפראג זה אפשרי?). אם יש כאן זוגות שעשו זאת אשמח לשמוע קצת מהחוויה האישית שלהם

קנדה וספרד (ועכשיו אולי גם ניו יורק)

אני מניחה שכשאת מדברת על עלויות נמוכות את מתכוונת לאירופה על פני אמריקה. במקרה הזה עד כמה שאני יודעת ספרד היא האופציה היחידה כרגע, וגם היא חדשה יחסית. אני לא מכירה אף זוג חד מיני שנישא שם. כך שזה ידרוש קצת בירורים מול הרשויות המתאימות. אנחנו נישאנו בוונקובר, קנדה. זה היה במסגרת טיול ארוך שעשינו לארה"ב וקצת לקנדה, כך שהעלויות העיקריות נבלעו בטיול. מעבר לזה הכל היה מאוד פשוט - קבענו עם רשמת נישואין שהגענו אליה דרך חברים כמה חודשים מראש לתאריך ספציפי. יום לפני התאריך הגענו למשרד לסטטיסטיקה חיונית (בחיי), אפילו לא חיכינו בתור ומילאנו מסמך בקשה לנישואין. זה עלה $100 קנדי. עם המסמך הגענו למחרת לטקס שהיה משעשע מאוד, בביתה של רשמת הנישואין על גדות האוקיינוס. גם על הטקס שילמנו לרשמת, אני לא זוכרת כמה אבל נדמה לי שעוד $50. כשחזרנו הביתה חיכתה לנו מעטפה עם תעודת הנישואים שלנו. מאז ועד היום (עברה יותר משנה) אנחנו מתקדמות בכל מיני בירוקרטיות שיאפשרו לנו להירשם כנשואות בארץ. אצלנו מתווסף סיבוך אקסטרה כי לי יש אזרחות צרפתית ואנחנו רוצות להירשם גם שם כנשואות. אבל אני מעריכה שבחודשים הקרובים נסיים עם זה. בכל מקרה, העלות כאן היא של עוד כמה עשרות דולרים של משלוח ממקום למקום. שיהיה בהצלחה ותעדכנו

אכן, גם ללא אזרחים

זוג חברים, שלאף אחד מהם אין דרכון אמריקאי, התחתן שם לא מזמן. הפרוצדורה קצרה, פשוטה וזולה.

למעלה