חתונה והמשפחה

shirigutman

New member
חתונה והמשפחה

אחותי התחתנה לפני כחודשיים והחתונה מאוד השפיעה עליי מבחינת המצב שתמיד דיברו עליה ותמיד התעסקו בה (שזה מובן מאליו אבל בגלל מצב קודם הקשור להתייחסות יותר אליה מצד הורינו זה פגע בי יותר) חשתי צורך רב בספר או בהדרכה כלשהי שתעזור להתמודדות עם אירוע שכזה לשאר בני המשפחה, כדוגמת האחים. על מנת לתת רקע, אביא לכם מספר פרטים רלוונטיים עליי: אני בת 17 וחצי, ואני בוגרת לגילי אבל יש לי הרבה בעיות רגשיות שהתרבו כתוצאה מהשפעת החתונה עליי. ברצוני לציין כי החתונה הייתה אירוע משמח ביותר והייתי שמחה להיות נוכחת בה אבל עדיין הושפעתי ממנה רבות. האם קיים ספר היוכל לעזור לי ולתת לי עצות בנוגע לדבר זה? בתודה מראש, שירי

אני לא יכולה להעלות בדעתי ספר

העוסק בנושא הזה ספציפית. מה שכן, אינך צריכה לחשוש, "קנאת אחים" הינה דבר טבעי ביותר. מאוד טבעי שכלה התכונה בבית בחודשים האחרונים סביב אחותך תגזול את תשומת הלב ממך. אותו הדבר מרגיש גם ילד שמביאים לו אח קטן הביתה . אני מציעה לך אם קצת קשה לך להתמודד לקחת לעצמך כמה שיחות עם איש מקצוע, או אם יש מישהו קרוב אלייך באופן מיוחד הן משפחתך, הן אם של אחת מחברותייך לספר ולחלוק את תחושותייך ואולי אדם המכיר את הנושא מקרוב יוכל לעזור יותר.בכל מקרה, התנהגותך היא טבעית. פשוט אל תתני לזה להשתלט עלייך. בהצלחה מתוקה.

shirigutman

New member
אתי. תודה רבה על תשובתך.

את נשמעת לי אדם מאוד כנה ונעים הליכות. אני יודעת שקנאת אחים זה דבר טבעי אבל פשוט תמיד הרגשתי שיותר מעדיפים את אחותי לעומתי (גם לפני החתונה) כי זה התבטא בנתינה כלכלית ובנתינה רוחנית, משמע נתינת אהבה ועידוד. החתונה גרמה לי להשפעה כזאת שפשוט לכל אדם שפגשתי סיפרתי על החתונה מרוב שדיברו על זה בבית וגם עכשיו עם התמונות והכל, אני מצד אחד מאוד מתגאה באחותי ובגיסי ולכן מעוניינת להראות את התמונות אבל מצד שני, אז ידברו עליה, אז ישאלו עליה והיא תהיה במרכז ההתעניינות אף על פי שהיא אפילו לא בארץ. החברות שלי גם מעירות לי שאני מדברת המון על החתונה וגם הן מספרות לי שתמיד הייתי מתחילה כל משפט ב: אחותי עשתה xxx וכדומה והן צודקות למעשה. בכל מקרה, תודה על תשובתך ובהצלחה בכל דבר שתלכי לכיוונו. שירי

שירי חמודה...

התרשמתי מאוד מהכנות שלך, דבר שהעלה לי חיוך, בסך הכל אני בטוח שאת מאוד אוהבת את אחותך ומפרגנת לה ואולי אפילו היא מודל לחיקוי בשבילך כשאת אומרת לכל מי שמכיר אותך אחותי פה ואחותי שם וזה ממש טוב (במיוחד אם תאמצי לעצמך את התכונות הטובות ותלמדי מהרעות...) אין לך מה להתרגש מזה כל כך, החיפוש אחרי יחס הוא מקובל אצל אחים קטנים וזה טוב. תחשבי שכשאת היית תינוקת כולם קירקרו סביבך והיזניחו קצת אותה ועכשיו היא בראש ההתענינות המישפחתית וכשאת תיתחתני כולם יקרקרו סביבך שוב. זה מנהגו של עולם אין לך מה לקחת את זה קשה תמשיכי עם החיים כי תמיד אנחנו נשאף לטוב ונשתדל להצליח באמת שאין לך מה להתרעם מעיניין היחס, זו תופעה חולפת, תנצלי את היותך צעירה ושובבה (ואני מקווה שגם יפה ומקובלת בין חברייך) ותעשי חיים, ותשמרי את ההתעסקויות הקטנות האלה והלא כל כך עקרוניות לסדרות הטלנובלות בטלויזיה תשמחי בשימחת המשפחה ואל תיפגעי בסך הכל עוד יבוא יום ותצחקי על כל החוויה האינטרנטית הזו. בהצלחה אייל...

shirigutman

New member
אייל היקר!

תודה רבה על הודעתך. חייכתי כאשר קראתי את ההודעה מאחר ועודדת אותי מאוד. המצב בעיקרון הוא שתמיד מאז שאני קטנה התייחסו יותר אל אחותי ותמיד אני הרגשתי כאילו הייתי זאת שרק נמצאת על מנת לעזור לאמא ואבא - כאילו הכוונה שהולידו אותי היא להיות עוזרת בית שלהם. בעיקרון אני מקובלת בחברת ידידיי אך הייתה תקופה די ארוכה שלא היה לי הרבה חברים ותמיד צחקו עליי בגלל שהייתי קטנה ורזה ושני הדברים ביחד גרמו לי לכעס עמוק על הוריי. אגב, הוריי יודעים על כך ועל רגשותיי אך זה כאילו שאני מדברת על קיר- קיר חיי. אחותי כרגע גרה בחו"ל אז עדיין מדברים עליה כל הזמןוגם המורים בביה"ס (אני בשכבת י"ב) שואלים מה קורה איתה ומה שלומה וביקשו לראות את התמונות והם אפילו לא מכירים אותה בכלל. היא לא למדה בבית ספר הזה. אני מאוד שמחה בחתונה ואני חושבת שהיא מצאה את הבן אדם המתאים אבל מה לעשות לא ניתן להתנתק מרגשות. תודה רבה לך על התייחסותך, חג שמח! שירי

למעלה