חתונה וחרדה

חתונה וחרדה../images/Emo178.gif

אני סובל מחרדות כבר 4 שנים ובקרוב (עוד חודש) אני עומד להתחתן, אני מקבל תרופות בהתאם למצבי אבל עדיין מאד מפחד מהחתונה עצמה ומהחופה מה לעשות בבקשה תעזרו לי...

מזל טוב ../images/Emo57.gif

אתה מקבל תרופות, האם יש לך עם מי לדבר על החרדות הקשורות בחתונה? האם מדובר בחרדות הקשורות לשלב ההתפתחותי הזה שאתה עומד לפניו, כניסה לחיי נשואין, עם כל המחויבויות הקשורות בכך או שמדובר בפחד מהחופה עצמה, מלעמוד מול קהל רב וכו'? במקרה הראשון- פנייה לטפול דנמי יכול לעזור, במקרה השני- מטפל קוגניטיבי התנהגותי יוכל לעזור לך להתמודד גם בפרק הזמן הקצר שנותר לך, דרך לימוד תרגלי הרפיה ודמיון מודרך. אני מניחה שגם הפסכאטר יוכל לעזור דרך שנויים במנון התרופות שאתה נוטל. לגבי עזרה עצמית- קרא את המאמר בפורום העוסק בתרגילי הרפיה (יש שניים). אחרי שתרפה את הגוף, תוכל לדמיין את עצמך במקום רגוע , כשאתה מצמיד אצבע לאגודל ובשעת החופה, הצמד אותן שוב כדי לחזור לאותה תחושה של רוגע. תרגל זאת כל יום בנחת, לפני מועד החתונה. דרך אחרת היא, לעשות תרגיל הרפיה ולדמיין צעד צעד, באופן הכי מציאותי שניתן ולפרטי פרטים, את הרגעים שקודמים לחופה, מרגע הכניסה למכונית ועד ההגעה לאולם והכניסה מתחת לחופה, ואת הטקס עצמו. חזור על כך בעיני רוחך וראה איך הכל עובר על הצד הטוב ביותר ואיך אתה מתמודד היטב. אם אתה מזהה התכווצות של שרירים או מתח בגוף, נסה להרפות אותו באופן מכוון לפני שאתה ממשיך בתרגיל של הדמיון. בסיומת, דמיין את עצמך עובר למקום רגוע ושלו, למשל, תוכל לדמיין סוס לבן יורד מהשמיים, אתה עולה עליו עם זוגתך והוא לוקח אתכם רחוק, לתוך האופק כשאתה שלו ורגוע או כל סיומת אחרת רגועה, שנראית לך. בנוסף, נראה לי שיכול מאד לעזור לך לנסות לתרגל את היום עצמו, על יבש. נסה לגייס קהל בדמות משפחה קרובה או חברים כשמשהו משחק את תפקיד הרב וזוגתך או משהו אחר בתפקיד הכלה ותתרגל את כל הטקס, כולל שבירת הכוס, נשיאת הנאום, מילות הרב, המלים שאתה צריך לחזור עליהן וכו'. לנסות ולעשות את הטקס גם באופן היתולי (למשל, לעשות כאילו אתה מנסה לשבור את הכוס ולא יכול) יכול גם לעזור ולהקל על המתח שבסטואציה. כל טוב ומזל טוב. ספר לנו אם תרצה, איך היה...

אני עברתי בדיוק אותו הדבר וזה אפשרי

היי רון, קודם כל מזל טוב!!!!!!! גם אני סובלת מחרדות די רציניות כבר משהו כמו ארבע שנים ,לפני שלושה חודשים התחתנתי והייתי במצב שלך בדיוק. רק רציתי להגיד לך שזה אפשרי ושאל תחשוש יותר מדי (הרי זה לא שאנחנו פוחדים ממשהו רציונלי), תעזר באשתך לעתיד, תסביר לה את המצב (למשל לי עזר שבעלי החזיק לי את היד כל הזמן מתחת לחופה למרותו התנגדותו של הרב , וכל הזמן אמר לי שאני בסדר) כמו כן לדעתי כדורים יכולים מאד לעזור (לקחתי קלונקס ואחרי הלחץ של החופה הכל עבר) בכל אופן זה אפשרי, ותחשוב רק שזה הלילה שלך עם האשה שבחרת ופשוט תתעלם עד כמה שאפשר מכל השאר, תסתכל בעיקר עליה ושיהייה לך המון המון בהצלחה מחזיקה לך ידיים

בוזיקית

New member
רון יקר המון המון מזל טוב!!!../images/Emo57.gif

תשמע סיפור קצרצר נחמד ששמעתי: "כל היום קיטרתי שאין לי נעליים - עד שחזרתי בערב הביתה וראיתי ברחוב אדם שאין לו רגליים..." מה אני מנסה לומר? ממש לא יותר מדי: תשמח שיש לך אהבה! אתה הולך להקים בית!!! יש לצידך אשה שאוהבת אותך... לי אין בכלל אהבה בחיי! אל דאגה - גם הטקס יעבור ואתה תעבור אותו כמו גדול!!! (נ.ב. תמיד קיימת האופציה של חתונה צנועה בבית כנסת או משהו כזה)... אל תשכח לספר איך היה!!!

למעלה