חתונה ומשפחה - האומנם חובה ?

נדב פ1

New member
חתונה ומשפחה - האומנם חובה ?

שאלה לי אליכם מנקודת מבט פילוסופית .
מדוע היחס האנושי הרווח במחוזותנו כלפי טקס החתונה ( בין אם דתי או חילוני , לא רלוונטי במקרה הנ"ל ) ולאחר מכן הטקס הקבוע של ירח דבש וקמת משפחה - הוא כה מובן מאילו , במובן זה שכל אשר לא מסכים איתו ולא נוהג באופן זה , מתוייג בו במקום כ"חריג" , ובקהילות דתיות רבות מנודה מן הקהילה . ובכן , אחד הדברים אשר יותר מאפיינים אותי הוא שאינני מקבל דבר כמובן מאילו . מבחינתי כל דבר מועד להטלת ספק , והרי שבאם ב"חופש בחירה" עסקינן , אני לוקח את הרעיון הזה בכיוון המדובר של ספק , ובמקרה שלי - פשוטו כמשמעו שלא קיים בי אחד הרצונות האנושיים הנפוצים ביותר . זהו אם כן המצב - בתור בחור צעיר אני כבר מודע לעובדה שאינני מעוניין כלל וכלל לעבור דרך טקס החתונה , וגם בהקמת משפחה אינני מעוניין כהוא זה . לכל חסידי פרויד שביננו - לא , אינני הומוסקסואל , כך שלזווית הראיה הזו במקרה המדובר אין כל השפעה . אם כן , תוהה אני לגבי זווית התיחסותכם בתור פילוסופים למנטליות זו . האם מבחינתכם מדובר באגו-צנטריות צרופה ותו לא , או שמא אתם מסכימים עם דעתי - שלא לכל אדם מתאים הרעיון של חיי משפחה , ואורח חיים אחר עשוי להתאים לו משמעותית יותר ? האם לקראת עתידה של האנושות עתידים אנו להתקל בעוד ועוד אנשים שמשתחררים ממחסומי העבר וחיים את חייהם לפי ראות עיניהם שלהם ?
 

newdoubt

New member
אגוצנטריות זה שם המשחק

כולנו אגוצנטרים, בסופו של דבר אלה החיים שלנו, ואנחנו כל הזמן שואפים לאיזון ולתחושה טובה עם עצמנו, עם החלטותינו ועם דרך חיינו. גם המתחתנים ומולידי הילדים פועלים ממניעים אגוצנטריים - מי מטעמי נוחות של המסגרת, מי מרצון לפורמליזציה של אהבה ומשיכה, מי כדי להרגיש "נורמלי" ולמלא ציפיות של אחרים ממנו, ומי מטעמים שונים ומשונים אחרים שבסופו של דבר כולם על מנת לאפשר לנו להרגיש טוב עם עצמנו. אז אם חיים בלי חתונה ובלי ילדים זה מה שמתאים לך - חופש הבחירה הוא שלך, ושלך בלבד. ההסתייגות היחידה שלי היא - האם לא תחוש תחושת החמצה בעתיד ? בסופו של דבר - אם "כולם" עושים את זה (מעבר לדחף הביולוגי להמשכיות, שאותו אפשר לדכא), כנראה מגולם בזה נסיון אנושי מצטבר, שאולי את מהותו ועומקו אפשר להבין רק אחרי שעוברים כברת דרך בחיים. ואולי לא.
 

נדב פ1

New member
היי .

היי לך , רב תודות על ההודעה , זה בהחלט נתן לי מס' נקודות למחשבה . אני אישית לא חושב שאחוש תחושת החמצה . רק לא הבנתי - מה זה נקרא דחף ביולוגי להמשכיות אותו ניתן לדכא ? אני לא דוגל בסגפנות .
 

נדב פ1

New member
אגב , בהתאם לדבריך -

האם ניתן להסיק שהורים מסוימים חפצים בילד על מנת לכפר על רגשי הנחיתות שלהם , בכך שישיג ציונים טובים ומקצוע So Called " מכובד " ? סבי וסבתי חפצו להשיג מקצוע מבוסס , על מנת לאפשר לילדיהם לרכוש מקצוע מכובד גם כן באוניברסיטה . ילדיהם גם כן רכשו מקצוע מכובד , על מנת לאפשר לילדיהם ( אני ואחיותי ) לרכוש מקצוע מכובד . ובעוד אני מעוניין באמת ובתמים בהתפתחות רוחנית ובפיתוח תודעתי למצב תודעת על ( מבלי להכנס כעת לרזי הבודהיזם והיוגה ) כמו גם לחקור לא מעט דברים בעולם הזה - כמו דתות המזרח , טקסטים דתיים הינדואיסטים וטנטריים , במה הצהירה אחותי הקטנה לפני שבועות מס' ? אמת ויציב - ברצונה לרכוש מקצוע מכובד , על מנת לאפשר לילדיה ללמוד באוניברסיטה ... כך שקיים כאן לדעתי מעין מעגל , אורח חיים אנושי קבוע , שלא מאפשר לנו להפתח ולחשוף תודעתנו לנון קונפורמיזם אמיתי , שכן לפי עניות דעתי - המציאות הזו היא הרבה מעבר לנורמות החברתיות אשר מושרשות בה מזה ימים ימימה ...
 

hilabarak

New member
אני רוצה להצטרף לתשובה הקודמת

והייתי אומר שיש דברים שלא תוכל לדעת, אלא רק להאמין. אני חוזר תמיד לאיש היין שלי. כל איש יין טוען שהוא טעם ביין חמוציות נפלאה שגירתה את החייך ויצרה עונג. עד שלא תעבור קורס מסודר בנושא, בו תטעם ותגרגר וכולי, תוכל או להאמין או לא להאמין. לגביי הנישואים אני אטען טענה קצת בוטה, אבל יש בה הרבה מין הנכון. יש אנשים שבמצב נתון יש להם יכולת למצות חיי משפחה בצורה טובה. אולי כי ככה הם למדו בבית, אולי כי בבית היה בדיוק הפוך והם החליטו כבר בגיל מוקדם שהם יעשו זאת אחרת (או כל ספקולציה שעולה על יד הדמיון). כמה אחוזים מהאוכלוסיה הם אלו ? אינני יודע. 30 אחוז מתגרשים זה בטוח. האם השאר נהנים או אומליים, אין לי מושג סטיסטי. אני יכול להגיד שאני מכיר אנשים שממש נהנים מהמשפחה שלהם. אני יכול להגיד לך ממני ברק, שבין אם יש לך יכולת מולדת ליהנות ובין אם אין לך (ואז זה מצריך הרבה יותר עבודה קשה). אין שום דבר בעולם ששווה לזה. ואני עושה דברים בחיי, אני מנהל פרוייקטים ומרצה ומפתח פטנט וכתבתי ספר שמופיע בכל חנות, וגמרתי תואר שני באוניברסיטה (זה לא שיר הלל לברק, כמו שאני מנסה לברוח מהתהייה שעלולה לעלות לך בראש "אולי לטמבל אין כלום בחיים, לכן הוא נעול על המשפחה"). כל מה שתיארתי לא שווה לאפס קצהו של התחושה שיש לי בבית. עכשיו אתה יכול להאמין ולנסות ללכת ל"קורס". או להגיד, תשמע אותי "יין" בכל זאת לא מעניין. לגביי מיסוד הנישואים בחוזה לכאורה. אני יכול להגיד לך שזה פשוט מקל על החיים. מרגע שאני ואישתי התחתנו אז הצהרנו שאנחנו עושים מאמצים משותפים לבנות חיים. תשאל אותי, מה ההבדל אם הייתם סתם חברים ? זה כמו שני עסקים שטרחו לחתום על חוזה מול שני עסקים שלא. לא יודע מה יש בפסיכולוגיה שלנו, אבל החתימה על החוזה עושה אותך רגוע ומחוייב יותר. זו לא שאלה תרבותית, אלא פסיכולוגית נטו. מדוע האדם מרגיש נוח יותר במבנה מסודר וחוזי ? זה נראה די טרוויאלי.
 

נדב פ1

New member
היי .

אני לא בטוח שמדובר בפסיכולוגיה פאר סה , מדוע אתה חושב כך ? האם מבחינה ראציונלית אתה מסוגל לקבל את ההנחה , לפיה מה שגורם לך לאושר העילאי , הוא לאו דווקא נחלת חלק אחר של אנשים ? קרי - רצונותיי שונים , אופיי שונה - בהתאם לכך גם התוצאה - שונה תהיה .
 

hilabarak

New member
שלום נדב, אין לי הוכחה או טיעון

לוגי לכאן או לכאן. בשביל זה טענתי שזה נושא לאמונה. בוא נהפוך את הנושא ליותר קל לרגע ואני אבהיר מדוע אני חושב כך. ניקח צניחה חופשית : יושב מדריך צניחה חופשית ומלמד שנים אנשים. רואה הרבה אנשים שבאים ומפחדים ברגע האחרון. רואה הרבה אנשים שלא מפחדים בכלל ודווקא בקפיצה החמישית מפתחים פחד. רואה אישה שבאה ללוות בעל ואין לה שום עניין בנושא, אך בפעם העשירית היא גם רוצה לנסות והופכת למכורה. אותו מדריך נניח אומר לי ולך, "תשמעו ילדים לא משנה מי מה ואיך. מי שיש לו אומץ לנסות נהנה מזה. חלק ימשיכו וחלק יעזבו. אין אדם שיצטער על זה". אתה אומר לו, "טעמים שונים, אנשים שונים". ואני ביישן, לא אומר כלום, אין לי מושג. לא מכיר את הנושא בכלל. או שתאמין לאיש היינות או שלא. או שתאמין לאיש הצניחות או שלא. או שתאמין לאיש המשפחה או שלא. אינני מוכר לך את הרגשתי האישית, אלא שיכנוע עמוק שנולד מהתבונות (בדיוק כמו שבודהא מכר את תורת ההארה, רק שיכנוע עמוק שנולד מהתבוננות שלו). אני לא מסוגל להאמין שאדם שיתאמץ לבנות משפחה וילמד להשקיע וילמד לוותר על רצונותיו כנגד רצון המשפחה, יוכל לא להיות מאושר. בניגוד לצניחה שהיא די פשוטה ולכן אפשר להסביר בקלות, את הדבר הזה קשה לי להסביר על רגל אחת. זה קשור בניסיון שנרכש במוסר ונתינה וריסון עצמי וזיכוך וצפייה לאורך שנים באנשים מקורבים שבחרו בנתיבים שונים. וידע שנרכש מאנשים שאני מנחה ואנשים שדיברתי איתם בחיי טרם הפכתי למנחה רישמי. והרבה התבוננות בהיסטוריה ואנשים שהצליחו ולאן זה הוביל אותם. ובעיני אין לזה קשר לטעמים אישיים.אין אדם בעולם שזה לא היה משפר את חייו דרמטית. וגם מי שיש לו משפחה אך משקיע בה רק 90 אחוז, לא מבין שה10 אחוז הנוספים הם עולם ומלואו.
 

newdoubt

New member
דחף ביולוגי בר כיבוש

דחף ביולוגי להמשכיות שאותו ניתן לדכא - כוונתי לדחף הביולוגי להוליד ילדים, ולהמשיך את הקיום האנושי (שהרי אילו כולם היו מחליטים לא להביא ילדים, אזי תוך 100 שנים היה המין האנושי ניכחד). ניתן לדיכוי- הכוונה שאדם זה או אחר יכול להחליט לא להביא ילדים, ויש אחוז מסויים כזה באוכלוסייה. אין לזה קשר לסגפנות מכל סוג שהוא (אולי להיפך).
 

גליתgalit

New member
שלום לנדב ולכולם..

הסוגייה שהעלת היא מאוד מעניינת. לא פעם אני מוצאת את עצמי מתחבטת בשאלות האלה בעצמי. אני שותפה לתחושתך ודעתך בנושא (אם כי מעט יותר מתונה) רוצה לומר שייתכן ואמצא את עצמי במסגרת הזאת בהמשך חיי וייתכן שלא. (כפי שאמרת- סוגיית הטקס הדתי/ רפורמי לא חשובה כרגע, היא נושא מורכב מפני עצמו) אני רק יכולה לומר שהנושאים הנ"ל (חתונה, ילדים) הם לא יעדים בחיים שלי, הם לא מטרות . בנושא הקונפורמיסטיות- הרבה יותר פשוט להיות כמו כולם, השאלה היא איזה מחיר נדרשים "לשלם" עבורה, ואם היא בכלל כדאית. סופ"ש נעים, גלית
 

גליתgalit

New member
קונפורמיסם

לדעתי, הפסיכואנליזה מעניקה משקל כבד לנורמות החברתיות, לכן היא מעודדת את האדם לשאת מסיכה על פניו ולהתכחש לעצמו ולזווית הראייה האישית שלו, הגדרת הבריאות הנפשית של האדם מזוהה עם מידת הסתגלותו לסביבה (המונח "הסתגלות" חוזר ומופיע הלוך ושוב כאחד ממדדי בריאות הנפש), חייו של האדם האותנטי, זה המממש את עצמו, אינם קלים. למעשה, הם קשים יותר מחייו של האדם הקונפורמי, אלא שהוא פחות פגיע להפרעות נפשיות, משום שיש לו מצפן פנימי המכוון אותו- ולא נורמות חיצוניות הנכפות עליו. אנשים העסוקים בריצוי סביבתם סובלים סבל רב ולא תמיד הם מודעים למקורותיו, מהבחינה הזאת אפשר לומר שהאדם האותנטי נהנה מבחירה חופשית ויכולת טובה יותר לשלוט בגורלו .. לעומתו,האדם הקונפורמי משול כ"מי שנושא על פניו מסיכה דרך קבע... ושאין הוא אפילו יודע מתי הוא עוטה אותה". שבת שקטה ומהנה לכולם, גלית
 

hilabarak

New member
לא הבנתי מה זאת אומרת

"הפסיכואנליזה מעניקה משקל כבד לנורמות החברתיות, לכן היא מעודדת את האדם לשאת מסיכה על פניו ולהתכחש לעצמו ולזווית הראייה האישית שלו". אני מכיר אישית, רווקות ורווקים בני 30 ומעלה שרוצים זוגיות וילדים, אך לא מצליחים לייצר מערכת אינטימית עם בן אף בן זוג, כך שזה יקרה. אז לטענתך יש איזה מוסד שנקרא "הפסיכואנליזה" שגורם להם להרגיש רע ? היכן המוסד הזה קיים האם יש לו עיתון בו הוא מפרסם לרווקים הללו את שטיפת המוח ? לא זכור לי שהם הזכירו אותו אי פעם. (כמובן שאני הולך על דרך הבדיחה). הם רוצים משפחה, בגלל סיבה פשוטה אחת וברורה, הם רואים אצל חברים שלהם שיש להם בית לחזור אליו. והם כנראה יודעים שהשעה הזאת שאתה מבלה עם המשפחה מרגע שהגעת עד לרגע שכולם הלכו לישון, שווה הכל. עכשיו זה לא קשור למה שאני מאמין או לא מאמין, אנחנו לא יושבים ומספרים להם כמה חיי הנישואים נפלאים (כי זה באמת לא קל). אבל כל מי שעיניו בראשו, יודע שאין כמו טפיפות קטנות של רגליים בבית. וזה לא קשור לפסיכו או לאנזליה או לאריק שרון או לבודהא או לאיינשטיין. אני גם לא רואה איך אפשר לשווק את הצד השני. תקחי בחור צעיר ותנסי למכור לו שתי גישות חיים. האחת עם ילדים, שמבטיחה לו משפחה ומקום לחזור אליו ונכדים ושמחה שלא קיימת בשום משרד בעולם. החסרון הוא - עבודה קשה, מגבלה על ניידות (רוב האנשים גם ככה לא נודדים כל הזמן), ופגיעה בהכנסה. עכשיו ננסה למכור לו גישה ללא ילדים. מה בדיוק את תנסי למכור לו. "תשמע יהיה לך פי 2 כסף מאשר לו יהיו לך ילדים". מה היתרונות של השיטה הזו, בדיוק?. אלא אם כן האדם הוא נודד מטבעו וכל יומיים עוזב למדינה אחרת. אבל כאלו יש רק שברירים קלילים מהאוכלוסיה. או נזירים וכאלו, אבל שוב זה לא יותר מאלפית האחוז מהאוכלוסיה. כולם מביאים ילדים לא כי יש קנוניה, אלא כי כולם רואים בעליל ששום דבר שתעשה לא יחליף זאת. אם יש טיעונים בעד חיים ללא ילדים ומה בדיוק היתרונות שלהם, אז אני כהורה מוכן לדון ולהגיב ואולי תלמדי אותי משהו חדש. אבל אין פה שום קנוניה, בעיני יש לזה הרבה מאוד יתרונות, והחסרונות בכלל לא על אותה סקלה של היתרונות.
 

נדב פ1

New member
היי -

בהתבסס על איזה מידע אתה טוען שכל מי שעיניו בראשו מבין שאין אושר גדול מ"טפיפות קטנות של רגליים בבית" ? מה אם אגלה לך שאין לי עניין וחצי עניין ב"טפיפות קטנות של רגליים בבית" כדבריך , שחיי משפחה מעניינים אותי כקליפת השום ונהייה אחר נורמות ( הליכה אחר העדר ותו לא ) מושכת אותי כשלג של קיץ דאשתכד ? בעוד אתה מעלה טענה מבוססת תחושה סובייקטיבית ותו לא , אני אעלה בפניך כאן ועכשיו את הטיעונים הבאים : * במדינות מפותחות - אם אינני טועה - שליש מהנישואין מסתיימים בגירושין . טוב ויפה שלאחר הנשיקה הראשונה בבית הקולנוע או מבט עיני פנינים החליטו הזוג הצעיר שהם אוהבים לנצח ושום דבר לא יפריד ביניהם , אך בפועל לעיתים כבר לאחר שנה וחצי הם מגלים שאינם סובלים זה את זו ( כנ"ל לגבי זוגות חד מיניים ) . הילדים במקרה גירושין , שוכנים הלכה למעשה בין הפטיש לסדן . האושר הגדול ביותר ? ניחא , שיהיה , כל אשר תגיד... * בארצות הברית של אמריקה ,לא מעט ילדים שבגרו עוזבים את הבית לאזור שונה מאשר אזור ההורים - מבקרים אולי פעם בחצי שנה וטלפון קצרצר של שבוע . לא מדובר בקפריזה שלי , לא מדובר בהמצאה או בידע מצוץ מן האצבע , עסקינן בתופעה שרירה וקיימת . האושר הגדול ביותר ? לא נראה לי . *חצי מהנשים הירדניות מוכות , כמו כן במקומות רבים ברחבי העולם האישה היא עדיין בחזקת רכוש הגבר , גם אם לא בעיני החוק , אלא בעיני הנורמה החברתית . האושר הגדול ביותר - כן , בטח , כמ שאני נפוליאון . * החיים מוכיחים - בצרפת לדוגמא , שניסיון לשמור על זוגיות " נאמנה " ו"ישרת כפיים" לאורך תקופת חיים , היא פרובלמטית - בגידות יש על ימין ועל שמאל , ולא בכדי . קל לנו להכניס זאת לצהובונים ולהתייחס לכך כתופעה שולית , אך אני אישית לא מכיר זוגות רבים שלאחר 30 שנות נישואים עדיין משוחחים ביניהם על דבר מה מעבר לכלים לשטיפה או סנדביץ' לילד לבית הספר ( שכן צריכים טפיפות קטנות , הלא כן ? ) . * אנשים רבים מאוד לא מגיעים לידי מימוש כן ואמיתי של עצמם בתחומים אומנותיים , פילוסופים וכו' ( כך שלא מדובר רק בקריירה ) - בגלל התחייבות לילדים . אז האושר הגדול ביותר ? ייתכן ומדובר באושר - אך המחיר הוא כבד מנשוא עבור אנשים כמוני . אלטרואיזם זה טוב ויפה , באמת - אך מה שלילי כל כך באהבת הפרט את עצמו ? אנשים רבים שלא העמידו צאצאים להמשך הגזע , הם תורמים לא מעט לחברה , לצד העובדה כמובן - שהם מממשים בחייהם אי אלו רצונות שלא יכלו להרשות לעצמם לממש באם היו בביתם " טפיפות קטנות " - כפי שהגדרת זאת . ואם כבר בנורמות עסקינן - באם בעבר גירושין היוו בבחינת טאבו - לא כל שכן היום , באם בעבר היותו של פרט הומוסקסואל היווה בבחינת בוטות מוסרית - ולא כל שכן היום , באם בעבר אשת קריירה היוותה בבחינת גועל נפש בל יתואר - ולא כל שכן היום , הרי שההתקדמות האנושית תוכיח שגם אי העמדת צאצאים היא בבחינת בחירה לגיטימית ומתקבלת על הדעת , בעלת יתרונות לא פחות מחסרונות . המלעיטים בטענות כנגד גישה זו עשויים להתנגד , בסופו של דבר לרעיונות מהפכניים התנגדו במהלך כל ההיסטוריה האנושית , בייחוד אלו אשר תפיסה חדשה כלשהי ערערה את תפיסתם הם ( בלי קשר לכותבי הפורום ) . נדב .
 

newdoubt

New member
לא מסובך

להתחתן ולהביא ילדים זו הנורמה. מי שנוהג שלא על פי הנורמה הוא לא נורמלי. לא נורמלי אינו כינוי גנאי, אלא רק תאור מצב כאמור לעיל. בכל מצב ובכל בחירה יש טוב ורע, יתרונות וחסרונות, אף פעם אין בחירה מושלמת שנכונה תמיד ועבור כולם. השאלה הנכונה בעיני שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא מה מתאים לי. הבעייה מתחילה כאשר התשובה היא - מתאים לי לא להתחתן ולא להביא ילדים, אבל לא מתאים לי להיות לא נורמלי (= מחוץ לנורמה). אבל למי שלא אכפת להיות מחוץ לנורמה - התשובה פשוטה וברורה.
 

newdoubt

New member
למה הנורמה היא הנורמה ?

שאלה מעניינת בהקשר לדיון בנושא של נדב - מדוע חתונה ומסגרת משפחתית אחת זו הנורמה ? בסופו של דבר, העובדות שנדב מציין (בגידות בלי סוף, אלימות בתוך המשפחה, חיי שיתוף בסבל וכו' וכו') כל כך נפוצות ושכיחות, שניתן היה לחשוב שהנורמה הזו לא תחזיק מעמד, שיש לה תחליפים טובים יותר. ובכל זאת דורות באים והולכים, והנורמה הזו שורדת, ואיתה כל התופעות השליליות שהוזכרו. אז למה בעצם לא התפתח תחליף או נורמה אחרת ? אגב, אני מכיר מישהו שהחליט לעשות 'הבה נתחכמה' ולגרוף את הטוב שבכל העולמות. הוא התחתן עם אישה (שהוא אוהב), הוליד ילדים שאישתו נושאת (באהבה וברצון) בעיקר נטל הגידול שלהם, וגם הוא נהנה מחברתם ומליווי תהליך התפתחותם. במקביל הוא שוכב בשימחה ובששון גם עם כל אישה יפה המוצאת חן בעיניו ושמוכנה להכנס איתו למיטה, אבל לא מביא שום דבר מזה למסגרת המשפחתית. אישתו לא מרגישה בזה בכלל, והוא לא מחסיר ממנה כלום, לא נפשית ולא פיזית. הבחור מאושר, וגם אישתו. אז מה דעתכם על הסידור האלטרנטיבי הזה ?
 

נדב פ1

New member
ראשית כל ,

אני בטוח שאותו האדם מגונה בידי החברה , שכן , הוא לא נורמטיבי - קרי , על פי ה"מדע" הסוציולוגי So called עסקינן בסוטה ... הווי ידוע שהסוציולוגים אוהבים את המילה "סוטה" או לחילופין " סטייה חברתית " לגבי כל אדם שלא מקבל את תפיסת עולמם אשר מלווה במרבית המקרים בצרות אופקים וקבעון איום ונורא . בין כה וכה , ברצוני לשמוע את טיעונו של Hilabarak לאחר שכתבתי את הודעתי הארוכה - בה כלול טיעון אשר הלכה למעשה שופך אור חדש על אשר הגדיר הוא בצורה נחרצת כ"אושר הגדול ביותר" לכאורה . נדב .
 
../images/Emo13.gifאולי צריך להפריד בין הטקס,

החיים ביחד והרצון בילדים ולנתח כל אחד בנפרד.
בין הדתיים למסורת ולחתונה והקמת המשפחה יש חשיבות, אבל יש לי מכרים שמתנגדים עקרונית לטקס החתונה הדתי. הם גרים ביחד כמה שנים כי טוב להם ונוח להם ביחד, בלי חופה וקידושין וכמובן בלי אירוסין.
בכל שעה יכול כל אחד לקום וללכת והם נשארים מבחירה. הסביבה לא מתעניינת בהם ולאף אחד לא אכפת. הם יכולים גם לגור לבד, אם טוב להם החופש של "לבד". היום יש אמהות חד הוריות, זוגות ללא נישואין עם ילדים, ואני לא חושבת שיש לחץ חברתי.
הלחץ היחידי הוא של ההורים. אני חושבת שכל אחד צריך "לזרום" עם מה שהוא מרגיש. אמרו שבגיל מסויים נשים וגברים מרגישים צורך בילדים. אני לא יודעת עדיין.
אני חושבת שאין צורך להחליט.
מרגישים מה "נכון" וטוב לכל אחד ו"זורמים" עם ההרגשה.
אנחנו בתקופה ליברלית מבחינת המסגרות המשפחתיות. נועה
 
אני בעד נדב

שלום, אני גם מאמינה ויודעת שכול מה שקשור למסורת כגון חתונה, חגים וכו' זה עיניין של בחירה, אם אני לא רוצה לעשות חתונה זה לא אומר שאני לא יכולה לחיות עם בן זוג או בת זוג, כמובן שזה לא מראה על עדיפות מינית אלא על חופש הביטוי. רוב האנושות מובלת ע"י הדתות והשקרים שלה שלא מפסיקים להצחיק אותי אבל אני כן מכבדת את הדעה של כול אחד ואחת ממכם אני אוהבת להיות אני ולא לצעוד אחרי ההדר. לאנשי הדת אני פשוט יכולה להגיד שהם להם אישיות משלהם מכוון שכול מה אנשים עם זקן שקוראים להם רבנים אומרים להם אז הם רואים את זה כמשהו צדיק וחשוב לעשות, זה פשוט עצוב לדעת שישראל העם הניבחר ע"י האלוהים כול כך פרימיטיבי ותמיד שאומרים שרוצים שלום, עושים ההפך, הורסים בתים, הולכים יד ביד עם הצבא שהוא לא צבא הגנה לישראל אלא צבא התקפה לישראל, עם ישראל צריך לתת דוגמה לשאר העמים ובמקום זאת הוא עושה בושות, זה לא פלא שיש כול כך הרבה מילחמות וסבל בעלום, ישראל תמיד יהיה דוגמה לשאר העמים, אם יש מילחמה וסבל בישראל ככה יהיה בשאר העמים, תחשבו על זה. אהבה ושלום לכולם www.rael.org תבקרו פה תראו את המאת על מוצא החיים ואולי תתחילו להבין במקום לאמין
 
למעלה