חתונה - ישראלית באוברסטי עם אמריקאי

surewhynot

New member
חתונה - ישראלית באוברסטי עם אמריקאי

אני אזרח אמריקאי מלידה וגר פה רצוף מעל 15 שנים.
חברה שלי ישראלית נמצאת בארה״ב באוברסטיי. היא נכנסה בצורה חוקית לפני 15 שנים על ויזה ביחד עם בעלה לשעבר. הם התגרשו פה בארה״ב לפני עשור ולא יצאה מארה״ב מאז הכניסה החוקית. אין לה שום עבירות פליליות (חוץ מהשהייה מעבר לתוקף של הויזה).
אני מתכנן להתחתן איתה, ועם כל החדשות על מעצרים למיניהם של אנשים ששוהים פה עשרות שנים, שלא ברור לי אם הם נשואים לאזרחים או לא, אז אני די מבולבל בנושא.

אז מהגרת שנשואה לגיטימית (לא נישואים פיקטיביים) לי כאזרח אמריקאי יכול להיות שהרשויות עדיין יגרשו אותה מארה״ב כשאנחנו מגישים ניירת בגלל האוברסטיי שלה?

תודה!

John the Savage

New member
גרין קארד על בסיס נישואין לאזרח

זה אחד המקרים הבודדים בהם על פי חוק אוברסטיי לא מהווה חסם לתהליך (אפילו לא אוברסטיי של 10 שנים), כל עוד היא לא יצאה מארה"ב בכל התקופה ועושה את התהליך מתוך ארה"ב. זה יכול אמנם לגרום לפקיד ההגירה לראיין אתכם בצורה יותר קפדנית מהרגיל, אבל זו לא תהיה עילה לדחיית הבקשה. כל עוד לא הגשתם את הטפסים, יכולים לגרש אותה. אבל בשניה בה הטפסים מתקבלים אצל רשויות ההגירה, לא ניתן לגרש אותה כל עוד הבקשה בטיפול.

מה שכן, משום שהיא נמצאת במצב כל-כך עדין מבחינת הרשויות, הייתי מאד מאד ממליץ לעשות את התהליך עם עו"ד מומחה בתחום.

Boston Guy

New member
היא "בטוחה" החל מהרגע שתקבלו אישור שהבקשה שהגשתם "ניקלטה".

ברגע שיש לה אסמכתא - אפילו אם זה רק טופס ה I-797 מרשות ההגירה שמאשר שהתקבלה בקשה לגרין קארד עבורה והיא בתהליכי עיבוד - עורך דין טוב יוכל להוציא אותה מהמעצר אפילן אם משטרת ההגירה תתפוס אותה במקרה.

לרוב לוקח כמה שבועות עד כמה חדשים מרגע ששולחים את הטפסים ועד שמקבלים את האישור הראשוני הזה - ובתקופה הזו רצוי מאוד לשמור על פרופיל מאוד נמוך. עד רמת ה"לא לצאת מהבית כמה חדשים".

Kender00

New member
לגבי האמירה ״לרוב זה לוקח כמה שבועות עד כמה חודשים״

האם משהו משמעותי השתנה?
היות והאמירה מתייחסת ״לרוב״
מהנסיון שלי (תהליך של גרין קארד על בסיס עבודה) ושל אחרים לרוב האישור של I-797 עם מספר הקבלה מגיע כשבוע אחרי
או שלתהליך כזה זה יכול לקחת יותר זמן כדי לקבל את האישור?

John the Savage

New member
גם מהניסיון שלי (גרין קארד על בסיס נישואין לאזרחית)

זה לקח שבוע בערך, וזה כולל את הזמן שלקח למכתב להגיע אלינו. על פי התאריך שבו הונפק המכתב, לקח רק יומיים ממשלוח הטפסים עד שבהגירה הדפיסו את ה-I797 עבורינו.

למעלה