חתונה מאוחרת - איזור 2

TheShis

New member
חתונה מאוחרת - איזור 2

סרט שהכה גלים והלהיב את המבקרים. על מה ולמה? הסרט עוסק במסורת הגרוזינית, כפי שהיא מצטיירת בעיני הבמאי (גרוזיני גם כן). למתבונן מבחוץ, מקומה של המסורת הזו הוא בימי הביניים. הסרט מביא את סיפורו של זאזא, בחור גרוזיני בן 32, שרחמנא ליצלן, עדיין לא התחתן. הוריו מנסים (עפ"י מיטב המסורת הגרוזינית) לשדך לו בחורה גרוזינית מבית טוב, אבל לזאזא יש תוכניות אחרות. הוא מנהל רומן סודי עם גרושה (לא גרוזינית), שהיא גם מבוגרת יותר ממנו וגם עם ילדה קטנה. למרות שמרבית הדמויות בסרט הן פרימיטיביות (לפחות בעיני), הסרט כולל את אחת מסצינות הסקס הנועזות ביותר (וגם חסרות הטעם ביותר) שנראו בקולנוע הישראלי. מעבר לעובדה, שהסצינה הנ"ל ארוכה לאין ערוך, היא תלושה לחלוטין מהסרט עצמו (אולי כמו הגיבור, ואולי לא). העברת הוידאו טובה למדי. נחמד לראות סרט ישראלי שמועבר ל-DVD בפורמט של מסך רחב. לא מצאתי סימני דחיסה בכלל. הפסקול (DD 2.0) סביר בהחלט. מרבית הסרט דובר גרוזינית, וגם אם הפסקול היה ב-DTS, השפה לא הייתה הופכת ליותר עריבה לאוזן. למזלינו, קיימות כיתוביות בעברית ובאנגלית. התפריטים סטאטיים עם מוזיקה. התוספות כוללות סרטון בן 25 דקות של מאחורי הקלעים. מעבר לעובדה, ששמחתי שקיים לסרט ישראלי סרטון שכזה, הסרטון היה די אינפורמטיבי ומעניין. שורה תחתונה - סרט ממוצע על עדה שמעדיפה לחיות בעבר מאשר לפתוח את העיניים לעתיד. ההצלחה היחידה של הסרט היא בגרימת הרבה "אנטי" כלפי העדה (בצדק או שלא בצדק), שכן מרבית התיאורים המובאים בסרט לגבי אורח החיים הגרוזינים נכונים ומדוייקים עד כדי כאב. הסרט הוא בפירוש לא יצירת המופת שעשו ממנו, אבל בהעדר סרטים איכותיים בקולנוע הישראלי - מסתפקים במועט. תוכן: 7. וידאו: 8. סאונד: 7. תוספות: 6. סה"כ: 7.

דור10

New member
איכות הסאונד נמוכה יותר

לא צריך DTS אבל איכות הסאונד היתה ממש על הפנים כדי לשמוע את הדיבורים הגבהתי את המערכת לווליומים שכמעט איני מגיע אליהם, מה שלא קורה בסרטים אחרים. הייתי מציע סאונד-5

שח_מט

New member
פיספסת...

שאלה: ראית את "חתול שחור חתול לבן"? גם עליו תגיד משהו כמו "עשה אנטי לעדה" וכו´. שני הסרטים (חתונה וחתול) מנסים לדייק בציור האווירה של עדות בתוך עמים, מנהגיהם, המוזרות שלהם, האוכל, החגיגות וכו´. ככל שיש תיאור יותר מדויק ויותר אווירה, אני חושב שהצופים יותר נהנים להיכנס לעולם אחר שהרי בזה אנו עוסקים כאשר אנו קוראים ספר או רואים סרט - נכנסים לעולם של שהבמאי והחברה שלו יוצרים עבורנו. בחתונה עושה הבמאי דיאולוג בין העולם הסגור של העדה ובין מה שקורה בחוץ ולרגע אתה מאמין וחושב שהדיאלוג אפשרי. יש רמז, לפחות בעיני, שפשוט עוד דור אחד יעבור וכבר תהיה התבוללות... אז בוא תנסה להסתכל על הסיטואציה כמשקפת את דור ההורים שבאו משם ומנסים לחיות את שם אבל פה... והילדים שכבר לגמרי פה! ותחשבו על זה. שחר. BTW מזמן לא עשו פה סרט ישראלי מעניין אז לקטול את חתונה זה באמת מסוכן. אישית אני חושב שהוא בשורה עם הגדולים פה כמו החיים עפ"י אגפא, גמר גביע וכו´

gofish

New member
אני ראיתי אותו בקולנוע

לאחר שקראנו את הביקורות הנלהבות,התקשטנו אני וזוגתי,לבשנו את מיטב מחלצותינו וכך אם המון ציפיות שמחים וטובי לב רצנו לקולנוע לראות את הסרט. אך כגודל הציפיות כך גם גודל האכזבה,סרט בינוני מאוד,תסריט חלש,המון מהומה על כלום. המון סצינות מגוכחות,סצינת הסקס המדוברת היא פשוט בזיון,מלבד היותה על גבול הפונוגרפיה,היא לא תורמת שום דבר,לא לעלילה ולא לדמויות,ארוכה מאוד (אפשר היה לקצרה בחצי!),בקיצור לא לילד הזה פיללנו. הדברים הטובים שיש לי לומר על הסרט הם מעטים,ראוי לציון משחקו של מוני מושונוב(שחקן..שחקן!),והסצינה בכניסה לבית בהשתתפות אלקבץ ואימו של הבמאי (עם הדובי),למרות שהיא פשוטה היא גאונית,אבל מלבד כל אלה רוב הסרט נופל ולא מצליח להתרומם. ואם כבר שחר..ההשוואה לאמיל קוסטריצה,לדעתי הבמאי דובר קוסשווילי מנסה לחקות את סגנונו של קוסטריצה,אבל לא בהצלחה גדולה. ממליץ לך לראות שני סרטים של קוסטריצה "שעת הצוענים" ו-"מתחת לפני השטח" (גאוני,חובה לראותו בלי קשר,החביב עלי ביותר),ולהבחין בהבדל בין בימוי גדול,לבין חיקוי עלוב. ואם הזכרת סרט על עדות בישראל,אז בארצנו כבר עשו סרט על עדות "שחור" שמדבר על העדה המרוקאית,ולטעמי גם הוא טוב בהרבה מ"חתונה מאוחרת". בקיצור לדעתי סרט מאכזב מוטב להתרחק. (צר לי מאוד שאני אומר את זה על סרט ישראלי שמטבעו כבר זוכה אצלי לנקודת בונוס,אבל הסרט הזה פשוט לא עובר,מצטער.)

TheShis

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מילה. אופס - כמעט עם כל מילה - אצלי אין נקודות בונוס מראש לסרטים ישראלים.

100אחוז

New member
לגבי סצינת המין

כמו רוב עם ישראל גם חבריי ואני התפתנו לצפות בסרט הנ"ל ב-DVD כאשר רגשות אשם קשים הציפו אותנו בשל העובדה שלא ראינו אותו כשהציג בבתי הקולנוע. שמחים ומלאי רגשות פטריוטיים ישבנו לצפות בו ... משהסתיימה הצפייה הוצפנו בשתי תחושות: 1.תחושת חוסר רצון לקיים אי פעם יחסי מין מתוך חשש שנקלע לסצינה זהה לזו של רונית אלקבץ וליאור אשכנזי-כן כן, אותה סצינה שהרטיטה את לבבות עמנו ונכתב עליה כ"כ הרבה. 2.תחושת רווחה מלווה בחשש-הידיעה שכל כך הרבה שיבחו את אותה סצינה גרמה לנו לחשוב שזה אכן קיים "שם בחוץ" ולנו היה מזל עד כה להתחמק מסצינה שכז- אבל אין דעת עם מי יהיה ה-DATE הבא... ובכן, ציפינו ציפינו, חיכינו חיכינו ומי לא באה? האיכות הסרט שקצר תישבוחות רבות נראה כרדוד מאוד. באחד מהעיתונים הופיעה לפני מס´ שבועות ידיעה כי אותו במאי מחפש בקרב שחקניותינו המצויינות שיחקנית "אופי" לתפקיד של "אשה אינטילגנטית שחשה פתאום בצרכים מיניים חזקים ומחפשת פורקן"- אכן, אופי...

למעלה