חתונה מאוחרת

דנהZ

New member
חתונה מאוחרת

השבוע הייתי בחתונה של חבר ילדות. הוא נישא בפעם השנייה ולה היו אלה נישואים ראשונים. ההתרגשות אצל הזוג היתה בשיאה.
הכלה זרחה מאושר שהוסיף ליופיה, ובכל זאת כלה לא צעירה, בסביבות גיל הארבעים שבחרה ללבוש שמלת כלה כמיטב המסורת.
לי הייתה תחושה מעט אמביוולנטית, כאילו קצת לא מתאים, כאילו בגילנו חתונה צריכה להיות בוגרת יותר, בשלה יותר, וגם מצומצמת אחרת מחתונה של זוג צעיר. האם זו רק תחושתי?
אני תוהה האם אנו חשים לחתונות כמו כשהיינו צעירים? מן רומנטיות תמימה של הכלה היא כמו נסיכה? וחתונה מפוארת? חגיגת אהבתנו?

לכל כלה מגיע לשמוח בכל גיל

התחושה שלי,מעט,שונה....לשמוח בכל גיל...ולאו דוקא מצומצמת....
יאללה...רק בשמחות

noma10

New member
ראשית מזל טוב ובשעה טובה

אני חושבת שזה לא משנה מה הגיל. כלה היא כמו מלכה ליום אחד וזוו הרגשה מאוד מרגשת ומשמחת וכן להתלבש כמו כל כלה.
משמח לשמוע שנישאה בגיל 40.
&nbsp

דנהZ

New member
לא הסברתי את עצמי נכון

ותודה התגובות שלכם הבהירו לי.
אני לא חושבת שהכלה לא צריכה לשמוח, או שמלה לבנה.
אבל להבדיל מגיל צעיר אני חושבת שבגילנו זוג שמתחתן צריך לקיים את החגיגה בהתאם לתקציב שלו, ולא לקיים חתונה מעבר ליכולת.
הייתי רוצה זאת גם עבור זוגות צעירים יותר. אבל זה משהו בתפיסה שלנו כילדות שחתונה היא שיא הרומנטיקה וזוגות צעירים לרוב מאבדים את הראש, מזוגות בוגרים אני כן הייתי מצפה ליותר אחריות בנושא.

בנוסף בתחונה הספציפית היה לי עצוב כי לא היו כמעט אנשים מצד החתן, שולחן החברים היה אחד וגם הוא היה קטן מהשאר. ואני תוהה האם זה אחריותו של החתן: החברים כועסים שהתגרש? ניתק קשר עם החברים? או שזה נפוץ בחתונות של גרושים? (מודה זו החתונה הראשונה שהייתי בה של אדם גרוש)

noma10

New member
אולי מבחירה

העדיף החתן להזמין רק את הקרובים אליו במיוחד.
הכלה רצתה יותר לחוות את יום חתןנתה שזה לה הפעם הראשונה ונאחל לה שזו גם האחרונה.
לגבי הוצאות.. כל אחד ולפי ראות עיניו ותחושות לבו.
אני מאוד מבינה את כוונתך.
&nbsp

דנהZ

New member
לצערי, לא מבחירה

הבנתי שהזמין הרבה יותר, ולא יכלו להגיע. מאוד שמח שכבדנו אותו (מבחינתי היה ברור שנגיע).
ולשניהם מאחלת רק אושרר ביחד

noma10

New member

באמת לא נעים.
מאחלת להם חיים משותפים מלאי טוב.

למעלה