"חתונה מאוחרת"

"חתונה מאוחרת"

סליחה אם השאלה הזאת נשאלה כבר (מישהו הרי חייב לשאול את זה): האם הסרט "חתונה מאוחרת" מייצג נאמנה את תרבות גרוזיה בישראל? וכיצד אתם, יוצאי גרוזיה, הרגשתם כשצפיתם בו?

בהחלט לא ושלא נדבר על סירטו השני

של דובר קוסאשוילי (מתנה משמיים)לדעתי דובר ניסחף קצת בתהילה שהוא רכש לו על גבם של הגרוזינים אני לא יבוא ויגיד שלא היו דברים כאלו מעולם ואני מתייחס רק לסרט חתונה מאוחרת בלבד , בכל הקשור לשידוכים וההבט הפרמטיבי של הדור של ההורים בשנות ה 70-80 אבל היו טקסטים רבים וסצינות שלא היו קרובים כלל למצאיות . על סירטו השני אני בכלל לא מתייחס לדעתי הוא ביזה את העדה בצורה בוטה ביותר ללא שום התחשבות כלל במצאיות והמנטליות של התרבות הגרוזינית . זו דעתי בלבד ואין לראות בהודעה זו כדעת העדה כולה גיא

שבי לוי

New member
מתנה משמיים לא קרוב בכלל

הסרט לא משקף שום דבר על העדה לא שמעתי ולא ראיתי בתור גרוזני על דבר כזה כמו בסרט זו בושה.(.אבל בטור במאי דובר הוא עושה עבודה מיקצואית)

מנקודת מבט של גרוזינית צעירה.

קודם כל נתחיל מזה ששום דבר ממה שאני הולכת להגיד בהודעה הזו לא נאמר באופן קולקטיבי. אני מדגישה ואומרת שכל משפחה גרוזינית היא אינדיוידואלית ויש לבחון אותה לפי אמות המידה שלה. באופן כללי. אף על פי שהמשפחה שלי ממשששש לא מה שהוצג בסרט כמשפחה גרוזינית, אני מאמינה, ומכירה מניסיון את האמת שמסתתרת מאחוריי הסרט. אמנם דובר קוסיאשוילי לא חסך בהקצנות, אבל בסה"כ הסרט משקף נאמנה את תרבותם של הגרוזינים. בתור דוגמא אקח את סצינת הפתיחה. המקלחת המדוברת של האישה לבעלה. והצעקות החוזרות ונשנות שתביא לו את נעלי הבית שלו. ידוע שהתרבות הגרוזינית שמה במרכז את מעמדו של הגבר ולא מעודדת את הנשים להתפתח אלא להיות כלי בידם של הגבר. הגבר "שר החוץ" והאישה "שרת הפנים", במרוצת השנים כמובן זה השתנה, בעקבות התפיסות הפמינסטיות כאן בישראל המעודדות את יציאתן של הנשים לשוק העבודה וכניסתן למערכת הלימודים. ואם אשים את האצבע על הנושא הספציפי המדובר בסרט הלא הוא - חתונה, אין כל צל של ספק שהסרט משקף בדיוק את התנהגותם של הגרוזינים, שאטומים בנוגע להרחבת המשפחה עם בני עדות אחרות. <שוב, היום זה שונה, אך לא נעלם לגמריי> אני אפסיק כאן כי אני מתחילה לטחון. אבל באופן כללי הסרט שיעשע אותי.

giant G

New member
תכלס ככה נראית התרבות הגרוזינית של

הסבים והסבתות אבל יש הורים שדווקא ממש נכנסו לקידמה והילדים שלהם מקבלים את כל מה שהם צריכים כמו שהבחורה מעליי כתבה אני תאמת לא ממש התענינתי בסרט הזה למרות שאני גרוזיני זה היה סרט דיי מוגזם שהכל בו זיונים וזה לא ממש לפי התרבות שלנו שיותר מאופקת...

עץ הדקל

New member
כמי שהולכת להתחתן עם גרוזיני

בסרט הראשון היו הרבה מאפיינים של העדה שעדיין קיימים, אבל הסרט השני החטיא בגדול!!! הוא היה יותר מידי אלים והראה את העדה כחברה אלימה מאד. כאשכנזיה שרואה את הדברים מהצד ניתן לומר כי העדה חמה ומכניסה וכבוד הוא לי.

ראשית אומר לך ולבן זוגך ../images/Emo49.gif

לדעתי גם בסירטו הראשון של דובר היו לא קצת הגזמות על סירטו השני אני בכלל לא רוצה לדבר גועל נפש . ושוב מזל טוב לרגל נישואיך איך אומרים אצלנו!!!! גהומרג'וסססססססס(לחיים) גיא

למעלה