מזכיר לי סיפור על הנסיך שחיפש כלה
מה שאת מתארת מזכיר לי סיפור ( למעשה חידה מתמטית, אבל מכיוון שזה לא נושא הפורום, אני אנסח אותה כסיפור ) - מלך בא אל בנו והציב בפניו עובדה : אספתי 100 בחורות מרחבי הממלכה וסידרתי אותן באופן אקראי לחלוטין. בכל יום אתן לך לבלות עם אחת מהן, ובסוף היום תצטרך לומר לי אם אתה מעוניין להתחתן איתה, או לא. אם תחליט שכן, אתה תהיה מלך רק אם תישאר נשוי לה. (כלומר לאחר שאמר "כן" אסור לו לשנות את דעתו). אם תחליט שלא לשאת אותה לאישה, היא מוצאת להורג ולמחרת אביא לך את הבאה בתור. במידה והגעת לאחרונה שבהן (ה-100 ) עליך להתחתן איתה ( או לוותר על המלוכה ). ( וכאן יש חידה איך עליו לנהוג כדי לבחור את המתאימה לו ביותר .. ) ומה אני רוצה לומר בכך - לדעתי מי שמתחתן עם הבחורה הראשונה איתה יש לו קשר רציני אולי מפספס את ההזדמנות שלו להכיר את עצמו טוב יותר. אולי הוא יגלה שבחורה שמוצאת חן בעיניו לא ממש מוצאת חן בעיניו (מבחינת אופי, אורח חיים וכו'.. ) בהשוואה לאחרות. וזאת כי לא יצא לו להכיר את הטעם שלו. אני אנסח זאת אחרת - אם הייתי בא אליך ואומר לך שמהיום ועד סוף חייך יהיה מותר לך לשתות רק משקה בטעם מסויים שתבחר ( פרט למים ), לא תרצה קודם לכן לדעת מה המגוון שעומד לרשותך ? כשאת נכנסת למסעדה, את ישר מזמינה משהו שאת יודעת שאת אוהבת, או ש.. קודם מביטה בתפריט לראות "מה יש" .. ואם כבר מצאת משהו שאת אוהבת, אז תבחרי בו כל פעם , או שתנסי גם דברים חדשים , כי אם לא תנסי לא תדעי שאולי יש משהו שמוצא חן בעינייך הרבה יותר. שורה תחתונה - אני מאמין שכל אדם, גבר ובחורה, צריכים לנסות כמה "טעמים" לפני שהם מחליטים מי הכי טוב עבורם, ועם מי הם רוצים להתחתן. לא בשביל ה"ניסיון" אלא כדי שההחלטה שלהם תהיה מדוייקת יותר. זה מה שאני חושב.