חתונה עם קשר רציני ראשון

Shablula 88

New member
חתונה עם קשר רציני ראשון

שלום לכם. יש לי שאלה/ מין סקר אליכם... מה דעתכם על חתונה/יחסים לטווח ארוך עם הגבר/האישה הראשון/ה שלכם? מה הפלוסים? מה המינוסים? האם לדעתכם זה יתחיל לשעמם מתישהו? או שלאהבה אין חוקים? מה דעתכם?

MAX D

New member
וואו- זה מורכב

זה יכול להצליח, אני מכיר בחור בן 55 שמתדלק קבוע אצלי בתחנה- הוא התחתן ועד היום נשוי לאהבתו הראשונה והוא גם אהבתה הראשונה. אנשים שנתקפים רצון "לחקור" את העולם בגילאים שונים, ישנם כאלו (כמו מיקרה שאני מכיר) שמתגרשים בגלל רצון אחד הצדדים "לחקור" את העולם... סיכומו של עניין- לאהבה אין חוקים ברורים, זה/זו שיבינו את האהבה יזכו לחיים מאוד מאושרים, אבל אין שום דפוס מסויים.

seeyou

New member
שאלת השאלות../images/Emo24.gif

התשובה לשאלתך נמצאת בתשובות לשאלה אחרת : מה המטרה ליחסים, לטווח ארוך ,עם בן/בת זוג הנבחר ממין השני. אהבה היא מערכת יחסים מורכבת בין אנשים. שרשרת החיים מתבססת על יחסי מין. יחסי מין במטרה לגרום תענוג-הנאה לפרטנר, לא מחייבת אהבה או מערכת יחסים. כמו כול דבר בחיים, בציר הזמן, האדם מרגיש צורך בשינוי, ולא תמיד על מנת לשפר מצב קיים. זה מוסבר טוב יותר בפירמידה של מסלוב. לקצר את הפילוסופיה, אם שוכבים עם אחד או עם 100 זה אותו דבר-זה לא עושה אותנו יותר חכמים או טובים...או מקדם אותנו למטרה מיוחדת. כמות יחסי מין היא נורמה חברתית בתקופה המודרנית כאשר חשיבותו של האדם נקבע בהצלחתו בקיום יחסי מין מרובים ומגוונים. מבחינה זו,הזונות אמורות להיות בפיסגת החברה האנושית
יוסי נ.ב חייבים לתת תשובה לשאלה אחרת: האם המסגרת של הנשואים כפי שמכירים אותה עדיין מתאימה לתקופה?

פלטרון

New member
מזכיר לי סיפור על הנסיך שחיפש כלה

מה שאת מתארת מזכיר לי סיפור ( למעשה חידה מתמטית, אבל מכיוון שזה לא נושא הפורום, אני אנסח אותה כסיפור ) - מלך בא אל בנו והציב בפניו עובדה : אספתי 100 בחורות מרחבי הממלכה וסידרתי אותן באופן אקראי לחלוטין. בכל יום אתן לך לבלות עם אחת מהן, ובסוף היום תצטרך לומר לי אם אתה מעוניין להתחתן איתה, או לא. אם תחליט שכן, אתה תהיה מלך רק אם תישאר נשוי לה. (כלומר לאחר שאמר "כן" אסור לו לשנות את דעתו). אם תחליט שלא לשאת אותה לאישה, היא מוצאת להורג ולמחרת אביא לך את הבאה בתור. במידה והגעת לאחרונה שבהן (ה-100 ) עליך להתחתן איתה ( או לוותר על המלוכה ). ( וכאן יש חידה איך עליו לנהוג כדי לבחור את המתאימה לו ביותר .. ) ומה אני רוצה לומר בכך - לדעתי מי שמתחתן עם הבחורה הראשונה איתה יש לו קשר רציני אולי מפספס את ההזדמנות שלו להכיר את עצמו טוב יותר. אולי הוא יגלה שבחורה שמוצאת חן בעיניו לא ממש מוצאת חן בעיניו (מבחינת אופי, אורח חיים וכו'.. ) בהשוואה לאחרות. וזאת כי לא יצא לו להכיר את הטעם שלו. אני אנסח זאת אחרת - אם הייתי בא אליך ואומר לך שמהיום ועד סוף חייך יהיה מותר לך לשתות רק משקה בטעם מסויים שתבחר ( פרט למים ), לא תרצה קודם לכן לדעת מה המגוון שעומד לרשותך ? כשאת נכנסת למסעדה, את ישר מזמינה משהו שאת יודעת שאת אוהבת, או ש.. קודם מביטה בתפריט לראות "מה יש" .. ואם כבר מצאת משהו שאת אוהבת, אז תבחרי בו כל פעם , או שתנסי גם דברים חדשים , כי אם לא תנסי לא תדעי שאולי יש משהו שמוצא חן בעינייך הרבה יותר. שורה תחתונה - אני מאמין שכל אדם, גבר ובחורה, צריכים לנסות כמה "טעמים" לפני שהם מחליטים מי הכי טוב עבורם, ועם מי הם רוצים להתחתן. לא בשביל ה"ניסיון" אלא כדי שההחלטה שלהם תהיה מדוייקת יותר. זה מה שאני חושב.

seeyou

New member
סיפור יפה! יש לי סיפור שונה קצת...

נוע,עולה לאוטובוס בתחה ההתחלה שלו. האוטובוס ריק! איזה כייף אומרת לעצמה,אפשר לבחור... כול כמה דקות מחליפה את מקומה באוטובוס מכול מיני סיבות...צל,שמש,רוח,גלגל,נהג...... עם הזמן האוטובוס מתמלא באנשים ונשאר רק מקום אחד על הגלגל...בסוף! קופצת עלין בשמחה. השימחה שלה היא רק לכמה דקות! אדם מוגבל(זקן) עומד על ידה עם מבט לא נעים... מה לעשות? נוע החמודה קמה ונותנת את המושב וממשיכה בנסיעה בעמידה! יוסי

פלטרון

New member
"תפסת מרובה, לא תפסת"

תשמע - אני מניח שהרעיון של הסיפור שלך הוא - מי שמחפש למצואאת המקסימום מוצא את עצמו בלי כלום. מסכים איתך ! אבל זה בדיוק הרעיון של הסיפור שלי - איפה להפסיק את החיפוש ? בשאלה שהבאתי יש חישוב הסתברותי. אז ברור שהחיים אינם שאלה מתמטית, אבל לא סביר שאדם יכיר את עצמו מספיק טוב כבר אחרי בת זוג אחת. כדאי לו להמשיך לחפש, כדי שיידע מה הוא מעדיף. מצד שני - בהחלט יכול להיות שבגיל 30 הוא יבין שהבחורה האידיאלית עבורו(!) היתה זו שיצא עימה בגיל 18. אבל זה היופי שבעניין - בחברה שבה לא נהוג להתחתן בגיל 18, גם ככה הוא לא היה מתחתן איתה. כלומר - חשוב שיכיר את עצמו בגיל המתאים כדי שבגיל שבו מחפשים כלה הוא כבר ידע מה הוא מחפש, ומי מתאימה לו יותר ומי פחות.

המממ

תשמע אין חכם כבעל ניסיון אז אתה לא יכול על שאלה כזאת וגם אני לא רק אחד בן איזה 40-50 לפחות 35.... קיצר ולדוגמא שנתת זה לא קשור לדוגמא ריאל מדריד קנו כוכבים במליוני דולרים...... והם לא משהו ..... אז עדיף להישאר עם כוכב אחד ועוד פועלים שחורים לא.....???? עיין פורטו שנה שעברה...... נו הרכב מנצח לא מחליפים..... אם קיבלת 90 מועד א .... אז תלך לעשות מועד ב.....??? קיצר נו הבנתם את הכוונה שלי אני מקווה...

בגדול אתה צודק, אבל בקטן לא ממש../images/Emo3.gif

בכל כלל יש יוצא מן הכלל. לדעתי, אם הבחורה בטוחה מעבר לכל ספק ובכל ליבה, שאותו ראשון הוא הגבר שאיתו היא רוצה לחיות כל החיים, שטוב לה איתו בצורה מטורפת, שהוא כל מה שהיא רוצה - אז ברור שהיא לא צריכה להמשיך לחפש! כי יותר טוב תמיד יכול להיות, וכל החוכמה היא לדעת מתי להפסיק לחפש - הרי לא באמת הגיוני לעזוב משהו טוב באמת רק כי אולי יש משהו יותר טוב.

free ride

New member
תמיד אפשר להביא דוגמאות של אנשים

שנישאו לחבר הראשון שלהם מהתיכון והם חיים באושר ואשר עד היום הזה . זה מה שהם אומרים לכולם, אני לא יודע אם זה מה שהם באמת חושבים. אני חושב שהרבה זוגות שנשאו לבחור/ה הראשונה שיצאו מסתובבים אם איזה תחושת החמצה במקרה הטוב או שהם בוגדים . אני לא יודע איך זה עם נשים אבל אצל גברים יש תמיד את ההרגשה ותסלחי לי על הביטוי לא זינתי מספיק, לא התנסתי מספיק אפילו אם היו להם עשרות נשים. וזה רק במישור הגופני . כמובן יש את כל נושא ההתאמה הנפשית והרוחנית . שתמיד אתה תחשוב שזו לא ה"נפש התאומה שלך" יש גם את המקרים הקיצוני לצד שני , גברים ונשים שכל הזמן חושבים שהם מפספסים משהוא יותר טוב ולכן אףפעם לא מתחתנים ומתמסדים. אני חושב שאחרי קשר רציני אחד אין מספיק כלים להחליט ולשפוט אם הקשר שאתה נמצא בו הוא קשר טוב. חייבת להיות לך איזה מערכת יחסים שתהווה אנטיתזה לטוב . כלומר איזה מערכת יחסים לא מוצלחת שתהווה נקודת השווה. אם בחורה נמצאת אם בחור שלא מכבד אותה או מתיחס אליה בזילזול וזה הקשר הראשון שלה אך היא תדע שיש אפשרות גם ליחס אחר. רק לאחר שהיא תתחיל להיות בקשר אם בחור אחר שיכבד אותה ויתיחס אליה כמו מלכה היא תבין מה טוב בשבילה.

לא ידעתי שאתה קורא מחשבות ../images/Emo3.gif

(של אנשים שנישאו לאהבתם הראשונה - הכוונה). מזה איך היא תדע שיש משהו אחר?? היא לא חיה בבועה! היא תראה אנשים אחרים סביבה, היא תשמע סיפורים, היא תקרא סיפורים, היא לא טיפשה! ואם מישהו מתייחס אליה בצורה לא ראוייה אני חושבת שהיא תוכל לדעת זאת גם בלי שתהיה עם המון גברים לפני זה! ואם טוב לה בקשר הראשון שלה אז טוב לה! למה שתחפש יותר טוב?! תמיד אפשר לחפש יותר טוב, אבל צריך לדעת מתי להפסיק לחפש! ואם היא מרוצה אז למה לזרוק את זה?! מישהו אמר לי לא מזמן שגברים צריכים גיוון, ונשים צריכות משהו טוב ביד - ואם טוב להן אז הן לא ירצו משהו אחר. אז אולי זה ההבדל בינינו - למרות שיש כל מיני גברים וכל מיני נשים. בכל אופן, אני יודעת שאם הייתי מתאהבת במישהו עם כל הלב והנשמה - לא הייתי עוזבת רק כי אולי אמצא משהו טוב יותר. אבל לצערי האהבה הזו עדיין לא נקרתה בדרכי. זהו.

SickWarrior

New member
זה מסוכן

זה לא תמיד טוב מבחינת התנסות אבל זה לא כזה נורא ... כאילו אהבה ראשונה זה הדבר הכי יפה שיש :] בהצלחה

למעלה