חתונה שבוטלה בעקבות וריקוצלה

raptor0102

New member
חתונה שבוטלה בעקבות וריקוצלה

אהלן,
לפני שנה הייתי אמור להתחתן עם בחורה, קצת לפני גילו אצלי וריקוצלה,
שזה גורם לספירת זרע נמוכה, קצת אחרי, סיפרתי לארוסתי, והיא ביטלה את הכל.
מאז עברתי ניתוח לטיפול בבעיה שלא עזר, ומאז אני מנסה לצאת עם בחורות ולא כל כך מצליח, אני מתכנן לספר על הבעיה אחרי חודש משהו כזה, ולא היה מצב כזה במשך שנה, ב90% מהמקרים אני סוגר תסיפור. כניראה יצרתי סביבי הגנה של פחד להפגע, או מנגנון שאולי מתריע אצלי אם אני חושב שהבחורה תוכל להתמודד עם העניין.
אני רוצה להדגיש שקיים אצלי הרבה זרע, פשוט לא בכמות לפי הסטדדרט להריון טבעי, כל רופא אמר שיהיה ילדים פשוט בעזרת התערבות חיצונית (IVF). העניין הוא שהבחורה "תצטרך" קצת לסבול בגללי, אני רק יתן את הזרע וועליה יפול כל הנטל של הטיפולים.
זהו, אשמח לשמוע מה אתם אומרים?איך אתם מתמודדים? ובעיקר מבחורות איך הייתם מתמודדות עם בשורה כזאת אחרי חודש של הכרות עם בחור?
רוב הסיפורים שאני מכיר זה מאנשים שגילו אחרי הנישואים שיש בעיה אצל הבעל או האישה, אבל זה לא המצב אצלי.
תודה רבה,

קבל חיבוק גדול

קודם כל, על האומץ לבוא ולהתייעץ, כבר עשית צעד להתגבר על הפחדים וההגנות.
לא פשוט בכלל, ועצוב שהיא ויתרה עליך ככה, אבל אתה יודע מה? אולי עדיף. עדיף שתכיר מישהי, תבנו יחד זוגיות וקשר חזק, שזה יהיה חלק שאפשר יהיה להתגבר עליו יחד. אולי אם היא הייתה נשארת היו סיבוכים אחרי החתונה, אולי לא הייתה משתפת פעולה או גורמת לך ליותר נזק מאשר עכשיו.
אצלי ידעתי שיש בעיה כלשהי כבר לפני שהכרתי את בעלי, ומהתחלה אמרתי לו שיכול להיות שזה יהווה בעיה ויכול להיות שלא - הרופאים לא יודעים להגיד לפני שמנסים.
מכיוון שיש לך כזו מודעות, ואתה מרגיש וחושב שזה יכול להשפיע עליך בהיכרויות חדשות, ממליצה לך למצוא מקום לדבר על הדברים - אם זה עם חבר/ה טוב/ה, בעל מקצוע וכו'. המטרה היא שתדע להתמקד ולגרום לבחורה לראות בך את הצדדים החזקים והטובים שיש לך להציע ובאמת זו תהיה אחת מההתמודדויות בדרך... בהצלחה!

raptor0102

New member
תודה רבה

חיזקת אותי! אני מדבר על הדברים עם כמה חברים, לפעמים זה מביך ולפעמים אני לא רוצה להיות נטל כזה שמעמיס רק דברים קשים על חברים, זה לא קל.

ישר כוח גדול על הכנות

זה ממש לא ברור מעליו!
ארוסתך לשעבר הפסידה בחור מקסים, רגיש וכנה. כיום זה דבר נדיר.
העובדה שטיפלתה בזה היא כבר נקודת זכות אצלך.

לדעתי, אולי זה שאתה מרגיש צורך לספר כבר אחרי חודש זה מוקדם מידי. אולי זה מה שמרתיע.
תחשוב את עצמך במקום השני ששומע שיש בעיה כזו או אחרת ועוד שמספרים כבר בהתחלה - זה נשמע לפעמים כמו משהו חמור יותר ממה שזה באמת.
אני מציעה שתחכה קצת עם המידע הזה. הרי בוא נהיה ראליים - זה לא שאתה חלילה גוסס או עם נכות קשה. ממש לא.
זה פשוט משהו שיהווה כמכשול בהמשך בעת הרצון להבאת ילדים. ועם הטכנולוגיה של היום - זה באמת פתיר.
נראה לי שאחריי שתכיר את ׳האחת׳ ותחליטו יחד שחתונה זה הכיוון - אז תספר לה. בצורה כמה ובלי לחץ.
בנוסף, באותו המעמד, הייתי גם מסבירה במקומך שגם בעיית פוריות יכולה להתגלות אחריי החתונה וזה לא מה שצריך למנוע מכם להתחתן. הרי אם חלילה תתגלה בעיה אצל האישה אחרי החתונה לא תתגרש ממנה בגלל זה. פתרונות תמיד אפשר למצוא.

מסכימה חלקית..

אני גם חושבת שחודש זה מאוד מוקדם. מצד שני, גם לחכות עד שמגיעים לאירוסין זה לא ממש "פייר".
אני חושבת שכדאי שתרגיש בתחילת הקשר בע"ה, תנסה להשאיר את זה בצד, ובמהלך הזמן תמצא את העיתוי הנכון, אחרי שבאמת תרגיש שיש לכם משהו מיוחד.
מאוד מסכימה שתמיד יכולה להתגלות בעיית פוריות אחרת (או חלילה הרבה דברים אחרים, החיים הם לא ממש לפי בקשתנו).
לגבי החברים - מבינה אותך, זה באמת לא נעים להרגיש "נטל". אבל אם אתה לא מוצא חבר טוב שאתה כן מרגיש בנוח לדבר איתו, אז אתה יכול לפנות לייעוץ (עו"ס, פסיכולוג, מטפל הוליסטי וכו'. אני מאוד בעד).

raptor0102

New member
תודה רבה

וכן, הבנתי שאין זמן מוגדר, הדבר הרצוי הוא לפי הרגשתי, כלומר ברור שלא מאוחר מידי ולא מוקדם מידי, אלא מתי שיראה לי שהקשר מתחיל והופך להיות רציני לפחות מבחינתי, אין פה מתמטיקה מדוייקת,
תודה :)

דנית 1978

New member
כל הכבוד לך, שסיפרת ולא הסתרת

הפסידה ארוסתך.

אל תפחד האהבה שלך תגיע, ה"מישהי" שהיא באמת שלך, כן תתמודד עם זה טוב.

אהבה מקלקלת את השורה, זה לא שאתה עקר ואין לך כלום, אלא שיעזרו לכם הרופאים עם הבאת הילדים.

תדגיש את הנתון הזה- אני לא עקר חלילה אבל ההריון לא יבוא באופן טבעי.

לדעתי אתה מספר מעט מוקדם מדי

אני לא חושבת שצריך להסתיר, אבל בחודש הראשון זה כאילו הבעיה מגדירה אותך.
ואולי אפילו קצת מלחיץ מדי לצד השני, כאילו כל מה שאתה מחפש זה נישואים וילדים.
תן להן מעט הזדמנות להכיר אותך, לראות שעברתם את שלב הגישוש, ומתחילה היכרות קצת יותר מעמיקה (כלומר עוד לא יחסים רציניים, אבל יש סיכוי שזה הכיוון) ואז תספר.

כמו שבעיית הפוריות לא מגדירה אותנו, אל תתן לה להגדיר אותך. זוגיות היא יותר מלהביא ילדים, אני מאמינה שכאשר תמצא את האישה הנכונה זה יקרה, היא תקבל על עצמה את התהליך, ועליך להיות שם תומך, מבין....

mayconet

New member
היי

אכן, הכנות שלך מאד מוערכת.
אך לדעתי, הגישה שלך צריכה להתמתן קצת... אין צורך ללכת ולהכריז מייד על הוריקוצלה.
זה מורכב, היות ואם אינך מספר זאת בראשית היחסים, ניתן לחשוב שהסתרת פרט חשוב מאד.
אישית, הייתי בכ"ז מחכה עם ההודעה, ולא ממהרת לשתף.
יחסים, הם דבר דינאמי, ואי אפשר לחזות מראש את השפעת הידיעה.
בהצלחה.

היא321

New member
לבעלי יש וריקוצלה

בדרגה 2.
אמנם שנינו לא ידענו עליה מראש, רק אחרי חצי שנה של נסיונות כושלים פנינו לבירור וגילינו.
הוא לקח את זה קשה בהתחלה ואמר את הדברים שכתבת בדיוק.
אבל אני אומרת, שלא הייתי מחליפה אותו באף אחד אחר בעולם! ואני אפילו לא רוצה שיעשה ניתוח לתיקון וריקוצלה, אני מנסה לראות את היתרון- לא נצטרך להישתמש באמצעי מניעה בעתיד.
אז נכון שעכשיו קצת לא פשוט, אבל נתגבר!
ואני באותה הדעה עם הבנות פה, חודש אחרי זה מוקדם מדי לספר.
הייתי בהלם לקרו את הכותרת שלך, ועוד יותר את שני המשפטים הראשונים של תוכן ההודעה. אני מבינה שעברת טראומה. אבל חשוב שתדע, שרוב הבחורות לא כאלה, ככה אני לפחות רוצה להאמין.
אבל הכל לטובה, אישה שבאמת אוהבת, לא תשלול חתונה על וריקוצלה.
לכן אני גם אומרת, תן לבחורה להיתאהב בך ותן לה להכיר אותך ואת האישיות המקסימה שלך לפני הוריקוצלה שלך.

asi1811

New member
אני לא יודעת אם זה מעודד

אבל חברה שלי ידעה מראש שבעלה יצטרך לעבור ניתוח כדי להוציא זרע. אני לא יודעת אחרי כמה זמן הוא סיפר לה אבל זה היה לפני שהתארסו
ב"ה הצליחו בivf השני. היא אהבה אותו מאוד והיה לה ברור שלמצוא מישהו לחלוק איתו את חייה זה לא ברור מאליו.

למעלה