חתונה

שירן253

New member
חתונה

שלום לכולם, אני וזוגתי מאוד רוצות להינשא ומחפשות מישהו שעשה זאת בקנדה או בכל מקום אחר (אין לאף אחת מאיתנו אזרות זרה) ויסביר לנו כיצד נוכל לעשות זאת,
במה זה כרוך, אילו מסמכים תנאים והגבלים חלים. נשמח מאוד אם מישהו יוכל לסייע לנו. תודה רבה
שירן ורויטל

אנחנו התחתנו בוונקובר, קנדה

קודם כל - מזל טוב!

זה די פשוט להתחתן בקנדה, אנחנו עשינו את זה לפני כשנתיים. בגדול צריכות לעשות כמה דברים:
1. לקבוע מראש תאריך עם רשמת נישואין - לנו המליצו חברים על רשמת ספציפית שנישאנו בביתה שעל האוקיינוס, אבל אפשר לקבוע עם מי שרוצים. אפשר גם לעשות את זה ברגע האחרון, אבל אז אני מניחה שזה אומר שהטקס מתקיים בעירייה או משרד כזה או אחר. אם זה בבית פרטי מבקשים בדר"כ תרומה לכיסוי ההוצאות.
2. 24 שעות לפני הטקס צריך להגיע למשרד לסטטיסטיקה חיונית ולהוציא רישיון נישואין. זה עולה 100 דולר קנדיים.
3. טקס נישואין - לשלנו הבאנו חברים, מוסיקה וסופגניות (היה חנוכה). הדבר היחידי שחייבים הוא שני עדים שחותמים מאוחר יותר על תעודת הנישואין.
4. לאחר הטקס מחכים איזה זמן ותעודת הנישואין נשלחת לארץ. אצלנו זה לקח פחות מחודש. עם התעודה הזו מתחיל החלק הבירוקרטי היותר מורכב - צריך לשלוח אותה בחזרה לקנדה לאימות, אח"כ לשגרירות ישראל לאימות של האימות (כן כן - קוראים לזה אפוסטיל), ומשם הם שולחים את זה לארץ ואפשר להירשם במשרד הפנים. החלק הזה הוא קצת שונה בוונקובר ובמקומות אחרים בקנדה (טורונטו, מונטריאול), ועולה גם הוא כסף - צריך לשלם לשגרירות, אני לא זוכרת את הסכום בדיוק אבל זה משהו כמו 20-30 דולר לדעתי.

איך שלא יהיה, יש לי פוסט די מפורט על כל העניין שצירפתי כאן למטה - תרגישו חופשיות לשאול עוד שאלות, ושיהיה בשעה טובה!

שבליבי

New member
שאלה בענייני ילדים של זוג נשוי

האם זוג נשים הרשומות פורמלית בישראל כנשואות זו לזו בעת לידת ילדיהן המשותפים,
יכולות לבצע רישום הורות אוטומטי לתינוק שנולד עוד בבית החולים כילד של שתיהן?
האם זה נעשה כבר בעבר?

וואי, שאלה מצויינת

חבל שלא חשבתי על זה, אולי היינו טורחות להשלים את הטופסלוגיה ונרשמות בארץ כנשואות לפני הלידות.
עכשו כבר מאוחר מדי, אישתי קשרה לי את החצוצרות

אין סיכוי

משרד הפנים מכיר רק את הקונספט של אב ואם, או אם לדייק זכר ונקבה שהם הורים לאותו ילד. כל דבר שחורג מזה, גם אם הגיוני - לא מתקבל.

שבליבי

New member
אין סיכוי ?
לא מתאים להגיד פה כזה דבר

אין סיכוי זה גם מה שחשבנו עד לפני שבע שנים...
אין סיכוי בעולם שיתנו לנו לאמץ את הילדים שלנו.
אני מכירה פרקליטה מאד בכירה בשירות למען הילד. לפני 7 שנים, היא אמרה לי שאין סיכוי שיאשרו "אימוץ" של ילד לאמו הלא ביולוגית בעשור הקרוב, וגם אם זה יקרה, לא בטוח שזה יחול על הילדים שלי...

אני זוכרת שהיו פה, ובכלל, דיונים סוערים במשך שנים סביב הנושא הזה
כולם אמרו שעל פי החוק יכולים לאמץ רק איש ואשתו (זוג נשוי) עובדה! זו לשון החוק!
והנה זוג אחד - ירוס חקק ועו"ד אחת עירא הדר - עשו את השינוי.
שכנעו את בית המשפט העליון השופט ברק, ואח"כ את המחוזי, ואת השירות הסוציאלי ואת הגב' אלה בלאס שהיתה אז בראשותו.
ועשו מסלול ארוך ומתוקשר בשביל שה"אין סיכוי" יתממש.
אז להגיד פה, "אין סיכוי"?
ועוד להגיד שמשרד הפנים מכיר רק את הקונספט של אב ואם?
איך זה יכול להיות?
הרי במשרד הפנים כבר רשומים הורים שהם שתי אמהות
במשרד הפנים הכניסו שינויים בתוכנת המחשב שלהם כדי שהם יוכלו לרשום שני הורים מאותו מין על אותו ילד.****
לקח להם חודשים להתאים את בסיס הנתונים שלהם וכל זה רק כדי לצאת מהקונבנציה של אם ואב.

**** הערה

כנראה שעד שדרשנו להיות מעודכנים במסד הנתונים של משרד הפנים (בהתאם להוראת בית המשפט) - היתה להם איזושהי ולידציה שדאגה לוודא שאין רישום של שני הורים מאותו מין לאותו ילד.
ועכשיו, מרגע שזה תוקן, אין מניעה לרישום של שני הורים מאותו מין לילד אחד

את דיברת על רישום הורות אוטומטי

ועל זה אני עניתי. לרגע אני לא אומרת שלא ייתכן שיבואו אנשים וישקיעו מזמנם ומכספם כדי לרוץ בבתי משפט ולהגיש בג"צים ובסוף ישנו את זה. כל מה שאני אומרת זה שה"אוטומטי", דהיינו ללכת בבית החולים ולהירשם, לא עובד.

אני לא יודעת אם את זוכרת, אבל כבר כתבו כאן בעבר על זה שגם הרישום של הורים מאותו מין איכשהו נשמט ונעלם ממקומות שהיה אמור כביכול להופיע בהם כבר, בהינתן שזו מערכת ממוחשבת. זה אומר שמשרד הפנים רשם את הנתונים והדפיס אותם, כי היה חייב אחרי בג"ץ, אבל למעשה הם לא מופיעים במחשב שלו כמו נתונים דומים במשפחות סטרייטיות.

מעבר לזה, הולידציה שמנעה רישום מאותו מין אולי תוקנה - אבל עכשיו הולידציה היא שזה דורש תהליך אימוץ, מה שאומר שאין שום דבר אוטומטי בזה. אז נכון, אין מניעה, אבל זה רק כל עוד אין בעיה לעבור תהליך אימוץ.

שבליבי

New member
אבל, כשמדובר בשני הורים נשואים זה לזה מראש

לדעתי שווה לנסות ולא להחליט מראש שאי אפשר.
זו לא הגישה שתקדם אותנו הלאה.

אם המדינה לא תאשר רישום של ילד לשני הוריו הנשואים זו לזו, רק בגלל חוסר שיוך ביולוגי בין הורה לצאצא, יש לכך השלכות*** על כל הילדים כולם, שכן לא כל הילדים הנולדים לזוג נשוי, הם צאצאים ביולוגיים של אביהם או אמותיהם.

אני לא רואה איך הם יכולים להתחמק מלאשר את זה. באיזה תרוץ הם יכולים להתחמק מרישום אוטומטי ללא תהליך אימוץ?
המדינה מכירה בהורות של שתי אמהות, ולכן זה כבר לא יכול להיות תרוץ לפסילת רישום הורות.
ההורים נשואות זו לזו, לכן גם פה אין צורך להשתמש ב"אימוץ קרובים" כי מדובר על ילד שהובא לתוך מערכת של זוג נשוי היינו לתוך משפחה מוכרת רשמית במדינת ישראל.

אין לי ספק שאם תהיה לפקיד הקטן הרושם את ההורות בבית החולים, איזושהי בעיה עם זה, בגץ יחייב את המדינה לרשום אותנו כמו כל זוג נשוי אחר.
וכך גם בעתיד, המדינה לא תוכל לברוח מרישום הורות פורמלי של שתי אמהות הנשואות זו לזו בזמן הלידה, ללא תהליך אימוץ.

לפעמים, נראה לי שיש לנו איזושהי הכרת תודה על זה שבכלל מוכנים להכיר בהורות שלנו ע"י תהליך אימוץ.
ואני כמובן מודה למי שתרם לתהליך כדי שזה יקרה,
אבל הגיע הזמן לחלום חלומות חדשים ולקדם את המדינה הזו עוד צעד קדימה בדרך להכרה שהמשפחות שלנו אינן פחותות ממשפחות אחרות ואנחנו לא "מודים" למדינה שהיא מכירה בנו, במשפחות שלנו, אנחנו רואים בזאת את חובתה.

אני חושבת שתהליך האימוץ אינו משהו טוב הוא רע הכרחי לבינתיים ואני מקווה שישתנה והוא ישתנה אם יהיו מי שידרשו שהוא ישתנה.

**** השלכות לדוגמא:
אם ילד שהוא צאצא ביולוגי רק של אחד מהוריו הנשואים זה לזה - לא יתאפשר רישום הורות לאותו ילד ללא אימוץ ללא קשר לנטייה המינית של הוריו. (אצל סטרייטים זה יכול להיות בזכות שימוש בתרומות זרע, תרומת ביצית או בגידה של האשה בבעלה)
כדי לדעת אם הילד הוא ביולוגי של שניהם - יש לעשות בדיקה גנטית לכל תינוק שנולד כדי לדעת אם לאפשר רישום הורות אוטומטית.

שבליבי

New member
ובעניין הרישום במערכות המחשב כבר כתבתי

על זה בהרחבה.
זה לא משהו שאני צריכה לזכור, זה חלק מהתהליך שעברתי בעצמי.
אני הייתי חלק מהאנשים שקיבלו ספחים מזויפים מהמדינה ואח"כ קבלתי את הספח המותאם למאגר הנתונים המעודכן.
אז פעם לא היתה להם האפשרות לכתבו שני הורים מאותו המין לאותו הילד, והיום האפשרות קיימת.

לא צריך להמציא שהם עשו ולידציה חדשה שמאפשרת לרשום שני הורים מאותו מין רק אחרי שיש צו בית משפט....
קשה לי להאמין שיעשו את זה. כי זה המון כתיבה למתכנת, הכנסת שדה חדש לבסיס הנתונים של מספר התיק ובנוסף המון הקלדות והדרכה איך לעשות את זה ואיפה לכתוב מספר תיק, לפקיד הקטן בקצה המערכת.
יכול להיות שהם עשו כזה דבר, זה קצת נשמע לי כמו פנטזיה ובוודאי לא יכול להיות תרוץ למה לא כדאי לנסות.

D H S B S

New member
גם זוגות נשואים צריכים לעבור תהליך אימוץ

אחרי הלידה הראשונה באנו לפקידה בבי"ח לרשום את הבן והיא היתה מופתעת לראות
תעודות זהות עם שתי נשים נשואות ואמרה שהיא רושמת את שתינו כאמהות.
אחרי חודש קיבלנו ספח ותעודת לידה רק של האם הביולוגית. הלכנו לסניף משרד הפנים
וניסינו ללחוץ עליהם קצת, שזה לא הגיוני שאנחנו נשואות ולא רושמים את הילד אצל שתינו.
אמרו שאין להם אפשרות לרשום וצריך לעבור תהליך אימוץ.
חודשיים וחצי אחר כך נולדה בתנו ועוד פעם הלכנו לרשום אותה בבי"ח אצל אותה פקידה,
שכמובן רשמה את שתינו כאמהות ושלחה את הטופס למשרד הפנים כדי שינפיקו ספחים ותעודת לידה.
עוד פעם קיבלנו ספח של האם הביולוגית. שוב ביקור במשרד הפנים, שוב הפעלנו לחץ ואמרנו שזה לא הגיוני
מה שהם עושים. הפעם הם הרימו טלפון למחלקה המשפטית וניסו לברר ושוב אותה התשובה, צריך לעבור תהליך
אימוץ. פנינו בעצמנו למחלקה המשפטית של משרד הפנים והם שלחו לנו מכתב עם הרבה מאוד מלל שבשורה התחתונה
אומר שרק גבר ואשה יכולים להירשם. במאי האחרון סיימנו את תהליך האימוץ.

שבליבי

New member
איך הם הסבירו את האפליה הזו?

האם זה חוקי להפלות כך בין זוג נשוי לזוג נשוי?
האם תוכלו לפרסם פה את תוכן המכתב שלהם?
(כמובן כל עוד זה לא מכיל יותר מידי פרטים אישיים ו/או חשיפה אישית)

D H S B S

New member
סביר להניח שזה לא חוקי

אחרי התייעצות עם עו"ד החלטנו שלא מתאים לנו להיסחב
שנים בבתי משפט ופתחנו בהליך אימוץ.
לגבי המכתב, אם אני אמצא אותו אז אפרסם מה רשום בו.

שבליבי

New member
זה באמת לא נשמע חוקי

מאד מעניין איך ומה הם כתבו כדי להצדיק את האפליה בין זוג נשוי לסבי לזוג נשוי הטרוסקסואלי

למעלה