חתונה

• פותח הנושא ER7
  • פורסם בתאריך

ER7

New member
חתונה

היי,לי יש דרכון גרמני ולחברה שלי דרכון אמריקאי רצינו לדעת איך מבררים,או אם מישהו פה יודע,אם אנחנומתחתנים האם אני מקבל אזרחות אמריקאית והיא גרמנית?אם תוכלו לעזור תודה .

איש מכם לא מקבל אזרחות

מי שמתחתן עם אמריקאי/ת מקבל גרין קארד זמני לשנתיים ואח"כ קבוע. אחרי 3 שנות אחזקת גרין קארד קבוע או זמני אפשר לבקש אזרחות. אני לא ידען גדול בנושאי גרמניה אבל ברור לי שחתונה לא מזכה אותך באזרחות. אולי בזכויות תושב. הגרמנים גם מאד קפדניים בנושאי אזרחות אבל לאחרונה שמעתי שאפשר לקבל אזרחות גרמנית לאחר 8 שנות תושבות קבע ! קשה לי להאמין שתוכל לבקש מעמד תושבות קבע בגרמניה ללא מעבר לשם. דרך אגב, קבלת אזרחות גרמנית דורשת ויתור על כל אזרחות אחרת. וזה נבדק...

ER7

New member
אני

לא ויתרתי על האזרחות הישראלית שלי שקיבלתי את האזרחות הגרמנית..מאיפה אתה מביא את המידע?

doronf65

New member
מנהל
נכון. אלפי ישראלים נושאים גם אזרחות

גרמנית. מצד שני, ייתכן וזהו הסדר מיוחד בין גרמניה וישראל, בגלל השואה? דורון

מדובר בהסכם ארה"ב-גרמניה

אין אזרחות כפולה בין מדינות אלו. אתה צריך לבחור. ישראל לא שייכת להסכם הזה ולכן ישראלי יכול להחזיק בדרכון ישראלי גם כשהוא מקבל דרכון גרמני. למען האמת אין לישראל שום הסכם עם שום מדינה לגבי איסור אזרחות כפולה. את הנתונים אני מביא מנסיונו של עובד בחברתי, אזרח גרמניה שחי פה כבר שנים.

ER7

New member
אני

מבין,תודה על העזרה..אתם יודעים אם לפחות נוכל לשמור על תושבות(גרין קארד ולה תושבות לאיחוד)?

ER7

New member
יש

הגבלת זמן לגרין קארד?ואם אנחנו בכלל לא בארה"ב בזמן החתונה?

למעלה