חתונות או לא להיות

מיטללל

New member
חתונות או לא להיות

לאחרונה הייתי במספר חתונות בכולם היה מאוד יפה, מפואר, מרגש וטעים טעיםםםם וברובם החתן והכלה נראו לי על סף התמוטטת חושים עמוס, וסוחט, ומעייף נראה שממש קשה לעמוד בזה מה דעתכם?

Dark Muse

New member
גם בחתונות, אנשים הם מטומטמים.

בארץ היפה שלנו, מוכת העוני ובעיות הכלכליות של אנשים אשר רק מתלוננים על כמה שהמצב הכלכלי קשה, לא שמים לב למה שהם עושים. חתונות היא דוגמא נפלאה לכמה זוג צעיר, שבטח מתקשה לפרנס את עצמו בלי שום קשר לכלום, מוציא מאות אלפי שקלים על ארוע חד פעמי מעבר ליכולת שלו. קחו למשל זוג אשר חי ביחד כבר 3 שנים ורוצה להתחתן. הם בטח שוכרים דירה או גרים עם ההורים, ולשכור דירה עולה המון כסף בארצנו הקטנטונת. נניח ויש להם אוטו (שלא נדבר על אוטו חדש, עוד הרבה מטומטמים בארץ שרוכשים אוטו בהלוואות חסרות פשר כשהם אינם מסוגלים להחזירם.) אז יש להם הוצאות. אם מישהו מהם לומד אז יש גם שכר לימוד. סביר להניח שהרוב לא עובד בעבודה שמכניסה יותר מ10 אלף שקל בחודש, ספק אם מגרדת את ה8 אלף שקל בחודש. ואז בא הזוג, קונה טבעות באלפי שקלים, מזמין אולם גדול, לייזרים, אוכל, מוזיקה מטורפת, מכונות עשן, פלצנות כלשהי כדי לעשות חופה יפה. כמה עולה הכל ביחד? 100 אלף שקל? 200? לפעמים אף יותר. בסופו של דבר הם לא מצליחים כמובן לכסות את זה עם המתנות שקיבלו מהאורחים, אז הם צריכים לעבוד עוד כמה שנים כדי לכסות את המינוס. שלא נדבר על הירח דבש שתכננו לנסוע לאיזה אי בודד בארץ הבדידים. אחרי שהם סוףףףף סוףףףף קרובים לכסות את החתונה, הם באים ולוקחים משכנתא לדירה, שהיא בכלל מעל ומעבר היכולת לכסות. ועל זה נאמר, GOOD GAME, המשפחה מפונדרקת להמשך כל חייה וזה עוד מבלי להביא את הקרציות הקטנות. מה קרה לחתונות הצנועות, חסרות כאב הראש ומלאות האהבה, שהמשמעות האמיתית מאחוריה היא ההתייחדות לנצח ולא גודל הארוע. אם ארוסתי תגיד לי שהיא רוצה משהו בומבסטי ברמות (לא יקרה, כי אני לא אהיה חבר שלה מראש, אבל אם...) אז אני אזרוק אותה לאלף עזאזל. איזה אפס אני בטח נכון? אבל אני רואה בזה סוג של טיפשות, ואני מאוד מאוד שונא טיפשים.

Zoharrr

New member
מסכימה בטירוף של הטירוף!

אם הייתי יכולה להזמין רק 100 אנשים הייתי מזמינה 100,ומתחתנת בדשא בבית שלי. בחיי...

pain is MY love

New member
תסלח לי מאוד אדוני

אבל תאמין לי שכשתהיה לך ארוסה אתה לא תזרוק אותה קיבינימאט בגלל שהיא רוצה חתונה גדולה. בגלל שאין לך ארוסה קצת קשה לך להבין את זה עכשיו... אז בוא אני אגלה לך סוד, לי יש ארוס ושנינו צעירים מסכנים חסרי כסף בגלל זה אנחנו גם לא מתחתנים עדיין אבל כשכן נתחתן שנינו רוצים את החתונה הכי גדולה בהיסטוריה למה? כי זה היום שלנו! כי זה היום היחיד בחיים שלנו שאנחנו במרכז כל העניינים ואנחנו המופע המרכזי ואנחנו נדאג לזה שהמופע שלנו יהיה מושלם. בקשר לכסף? ברוך השם לשנינו יש הורים ואחים ומשפחה שיעזרו לנו עם הצד הכלכלי בקטעים כאלה אני לא מוכנה לחסוך כי זה יום שקורה פעם בחיים (ככה אני מאמינה לפחות) וזה היום שאני ארצה לזכור לטובה כל החיים שלי ולא להגיד לעצמי "וואללה חסכתי לי הוצאה". לפני חודש אחות של חבר שלי התחתנה והיא עשתה חתונה מ-ד-ה-י-מ-ה שעד היום כולם מדברים עליה ואני הייתי המלווה שלה לאורך כל היום וגם בשבוע שלפני ואני יכולה להגיד שזה הדבר הכי מרגש, הכי כיפי והכי מועיל שעשיתי בחיים שלי. זה היה יום כל כך קסום ומיוחד שאני פשוט לא רואה שום צורה אחרת בה אפשר לחגוג אותו...

Dark Muse

New member
הבעיה שלך שאת חושבת על היום

ולא על המחר. ממתי חתונות בכלל הפכו להיות משהו שצריך לעשות ארוע ענק היסטרי, כזה שלא ישכחו?! מי קבע שזה צריך להיות ככה? הכי מצחיק שבסוף תתגרשו
לא שאני מאחל לך, אבל בימינו, זה קורה לרבים מאוד. אם כסף ואור בעיניים זה מה שעושה לך יום קסום ומרגש, אז תרשי לי להגיד לך שאת חומרנית. יש אנשים שמה שיפה בעיניהם זה הרגע עצמו יותר מאשר יוקרתו. תחשבי על זה, גם חתונה צנועה לא פחות מרגשת, ומה שהכי חשוב, הרבה יותר כלכלית ועדיפה. אם להורים שלך ולהורים שלו יש מלא כסף והם יכולים לעזור לממן את זה, בכיף שיהיה לכם. הבעיה היא שהרוב הגדול שעושה חתונות פאר, לא באמת יכול לעמוד בהוצאה, שלא נדבר על ילד שמביאים ודירה שקונים במקום להשכיר, ויש לך עוד משפחה מתחת לקו העוני בישראל. אבל מה, העיקר שיש דירה, אוטו חדש וקלטת של החתונה ענקית עם זיכרון נחמד.

Lir האחת

New member
אני יכולה להסכים

עם שילוב של שתי התגובות. אני בעד חתונה גדולה, "מפוארת" נקרא לזה? אם יש אפשרות לממן אותה, מבלי להיות במצוקה כלכלית אחריה. למה לא להשקיע אם יש את הכסף? להיפך, אני אומרת להנות מהכסף כמה שאפשר בערב המיוחד הזה. אבל כמו שאתה אומר, הרבה אנשים (לא יודעת אם הרוב) עושים חתונות שקשה להם לעמוד בהוצאות הכלכליות. המתח והלחץ שאחרי שלא שווים את זה, חתונה סולידית יכולה להיות מרגשת באותה מידה.

pain is MY love

New member
יפה אמרת

קלטת עם זיכרון נחמד זה מה שישאר לי מהחתונה הזאת לכל החים הזיכרון! ואני רוצה שזה יהיה זיכרון טוב ומשמעותי נכון שגם חתונה צנועה זה סבבה ואין לי שום בעיה עם זה אבל אני החלטתי ללכת על הכל ועד הסוף זה לא אומר שאני חומרנית! זה אומר שפעם אחת בחיים שלי אני רוצה להרים הפקה ענקית שעם כל הכבוד אני חושבת שמגיעה לי! ואם נתגרש? אז נתגרש זה ממש לא יהיה קשור לעבודה שעשינו חתונה גדולה או קטנה...

Dark Muse

New member
את מעדיפה זיכרון אחד מתוק

והמשך חיים קשים? קטונתי מלהבין זאת.

pain is MY love

New member
מה הפאקינג קשר????

מה שאמרתי זה שאם יהיו לי חיים קשים זה לא יהיה בגלל גודל החתונה! אם יהיו לי חיים קשים אז זה מה שאמור לקרות איך זה מתקשר בידיוק לזיכרון של החתונה שלי???

מה הקשר.. יא אחו שילינג..

לא מבין.. מה הקשר בין גודל החתונה לאם הזוג יחיה ביחד 60 או 6 שנים..... לפי דעתי האישית.. אתה סתם חסכן.. ( קמצן.. )... וכן מה לעשות יש אנשים שרוצים ביום הזה של החתונה שלהם שהם הם במרכז וכולם באים לכבד אותם ולשמח אותם לעשות אירוע יפה.. אגב.. אני לא שמעתי על זוג שלקח הלוואה כזאת גדולה והסתבך בחובות אדירים בשביל החתונה.. אלא אם כמובן גנבו לו את התיבה של הצ'קים והכסף.. ואז זה משהו אחר.. ובתור אחד שיש לו בשנתיים שלוש האחרונות הרבה חברים שמתחתנים.. אז אני יכול לבשר לך שכולם אבל כולם הרימו חתונות יפות.. והיה חבר אחד שיש לו הרבה כסף אז כן הוא השקיע בחתונה שלו יותר מהאחרים והייתה לו חתונה בומבסטית אבל השאר הרימו חתונה יפה בהשקעה ממוצעת.. אגב.. תגיד לי רגע.. יש לי שאלה אליך.. כשתהיה זקן בן 60.. ותשב לשתות את הכוס תה שלך.. במה בדיוק תיזכר...?? בחוויות שעברו עליך כשהיית צעיר עם חברים..? בצבא.. ביום שכולם באו לשמוח איתך בחתונה.. אתה עכשיו חי את החיים.. אל תחיה אותם בגיל 60.. עם עוד 20 אלף שקל בבנק... אגב.. כל הכסף שתחסוך יכול ללכת תוך שבוע באינפלציה.. אז תנסה לחיות קצת.. בצורה מחושבת.. אבל תנסה...

Dark Muse

New member
ויכוח עקר

לא שמעת, לא ראית, אני קמצן. נסגור את הדיון כאן.

זכוכיות

New member
זה באמת ויכוח מיותר, עניין של סדר עדיפויות

אני יכולה להגיד, שייש בערך 1000 דברים שונים שאני אשמח להוציא עליהם 100,000 שקלים, לפני הפקת חתונה, לכן ברור לי שאני לא אעשה כזאת, לפחות לא לפני שיהיה לי בית, מכונית, בריכה ופלייסטיישן 3. להם יש סדר עדיפויות שונה, אני לא מבינה אותו, אבל למי אכפת?

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

למרות שלא כולם כאלה, זוג שרוצה להתחתן / שיודע שהוא הולך להתחתן בשנה שנתיים הקרובים מתחיל לחסוך.. או שיש כאלה שפשוט מגיעים לגיל שמתחילים לחסוך. (עד כמה שזה נשמע מוזר) בכל אופן,

Lir האחת

New member
קשה מאוד

אבל נראה לי שההתמוטטות היא מכל ההכנות שלפני הערב. ברור שגם ערב החתונה עמוס רגשית, אבל ההכנות הרבות, המתח והלחץ הם של החודשים שלקראת אותו ערב. אפשר לעמוד בזה כשעושים את הדברים יחד. יחד עם הבן זוג ובני המשפחה
אולי מה שנותן את הכוח וממלא באנרגיה זו האהבה והרצון החזק למסד את הקשר... אולי זה הסוד

../images/Emo45.gif

זה אכן תקופה נורא לחוצה, עמוסה ומתוחה. אחותי מתחתנת עוד חצי שנה... אנחנו מרגישים את הלחץ כבר עכשיו. כל הזמן נזכרים שיש עוד ועוד ועוד דברים לעשות, להכין, לקבוע, לסדר וכו''... ובגלל שאנחנו עושים גם חינה באולם אז זה עוד הכנות, עוד דברים ועוד שטויות. (טוב אצלנו זה גם יצא נורא נורא צפוף... תוך 6 ימים הכל ביחד
חינה, מקווה וחתונה... זה לחץ מטורף. אני רואה את אחותי כבר עכשיו, אולי קצת בעננים אבל חבר שלה... כל פעם שמדברים על זה רואים את הלחץ והמתח על הפנים שלו. אבל משתדלים לעשות הכל ביחד. לא להשאיר אותם לבד... ולעזור להם בהכל. שלא נדבר על השבוע של החתונה... יום עמוס מכל הבחינות. בעיקר ההתרגשות! וברגע שמגיעים לרגע הזה, אז כבר ניראים מותשים ועייפים... רוצים להיות קצת אחרי הכניסה, קצת אחרי החופה... אבל כמו כולם, עוברים את זה.
ובסוף כולם מאושרים

למעלה