חתונות סמוכות

chafayki

New member
חתונות סמוכות

מה דעתכם, האם אפשר לערוך חתונה בסמוך לחתונה של אח/אחות של החתן/כלה? כמה זמן לפחות צריך להיות בין חתונה אחת לשניה? האם הייתם נפגעים אם אח/אחות היו מודיעים על חתונה קצת אחרי שאתם עשיתם זאת? תודה!

אתי@

New member
רק כדי מנוע אי נעימויות (כי כל אחד

מגיב אחרת), עדיף להמתין חצי שנה לפחות. חברה שלי המתינה פחות מחצי שנה אחרי החתונה של אחותו של בעלה כדי להודיע, ואני זוכרת סצינות העלבות. אמנם זה קצת ילדותי, אבל יש אנשים שזה חשוב להם...

dorlim

New member
גם לדעתי עדיף להמתין קצת ../images/Emo133.gif

חצי שנה נשמע לי הפרש סביר - כך זה מאפשר לכל אחד מהזוגות להרגיש מספיק מיוחד ומספיק במרכז תשומת הלב וגם מאפשר להורים "להתאושש" בין החתונות. מזל טוב ובהצלחה

shelycat

New member
חתונות סמוכות....

יצא לי להכיר שני משפחות בהן הכריזו אחים על חתונה קרובה כאשר באחד המקרים שאותו אני מכירה פחות היה חודש וחצי הבדל ואני יודעת כי ההורים מימנו אותן והדבר היה נטל עליהם וראו כי החתונה הראשונה יותר מושקעת מהשניה (קשור גם בהורי הצד השני). במשפחה השניה עלה הרעיון לחתונה משותפת אבל אחד החתנים הודיע כי הוא רוצה חתונה ושבת חתן פרטיים ולא לחלוק אותם עם זוג נוסף כך שחתונה אחת נערכה לפני שבועיים וקצת והשניה תתרכש בשבוע הבא (כאן אני יודעת שהחתונה שתתרכש שבוע הבא ממומנת ע"י החתן והכלה שכבר יותר מבוססים למרות גילם הצעיר ( 25 ולקראת 30 ). אין מה להעלב שאח או אחות מכריזים שהם גם רוצים להתחתן בזמן סמוך הרי זה לא קשור אליכם הם לא רוצים להרוס לכם את החגיגה הם רוצים לחגוג את אהבתם שלהם ויש להם את אותה דילמה כמו לכם ואותן אי נעימויות, הרי זאת לא תחרות! לגבי כמה זמן בין החתונות אני מציעה כחודש חודשיים לפחות למען המשפחה הקרובה (התאוששות)וכדי שהמתנות לזוג השני לא יהיו בעלות ערך נמוך יותר.

אתי@

New member
דרך אגב, הרבנים לא מוכנים לחתן 2

זוגות באותה חתונה, הם אומרים שלא מערבבים שמחה בשמחה... שתי בנות שאני מכירה, תאומות, רצו להתחתן יחד בחתונה אחת, ו- 4 רבנים סירבו לערוך שתי חופות...

סטארי1

New member
אחותי הקטנה מתחתנת

הם הודיעו על כוונותיהם (שהיו צפויות, יש לאמר) שלושה חודשים אחרי שאנחנו התחתנו. בין שתי החתונות יהיו שבעה חודשים. למה שזו תהיה בעיה? הם שמחו בשבילינו וכנ"ל ההפך. רק ההורים, שצריכים לממן שתי חתונות תוך שנה קצת בשוק (אבל יתגברו)

הילית*

New member
בשלושת החודשים האחרונים היינו

ב- 2 חתונות שהיו של 2 אחיות. בחתונה הראשונה האמא אמרה לנו שגם אצל בת נוספת היחסים נהיו רציניים והיא אפילו אמרה להם שעדיף לחסוך את הבלגן הכפול ולהתחתן בפעם אחת.. בסופו של דבר היו 2 חתונות, של אחת מהן הייתה מרגשת ומיוחדת בדרכה ומאוד מאוד שמחות.... (אנחנו אפילו בצחוק אמרנו אחד לשני שאנחנו צריכים להתחיל להילחץ כי גם הבת השלישית מראה סימנים רציניים לכיוון חתונה). אבל איך אמרתי לאמא שלהן "רק בשמחות" ונכון שזה בלגן ונכון שזה מאוד קשה להורים אבל זהכ"כ שמח ולכן מתי שזה קורה, אפילו בהפרש של חודשיים שלושה זה מבורך !

אינצה

New member
תסלחו לי שאני קצת חומרנית, אבל

יש גם את השיקול של המתנות של האורחים. אין מה לעשות, רב האורחים לא יוכלו להרשות לעצמם מתנות נדיבות כל כך בהפרש זמנים קצר מדי ולכן בדרך כלל הזוג שמתחתן שני יקבל מתנות פחות יפות (מנסיון אני יודעת שזה נכון). חוץ מזה, יש גם את הענין של להכביד על האורחים. אני קצת פחדתי שאנחנו מכבידים על האורחים כשהזמנו אותם לשני אירועים קרובים - החינה והחתונה. בכל אופן, אצלנו, אחד הראשונים שידעו על החתונה שלנו היה בן דוד שלי, על מנת שנוכל לדבר על התאריך כדי שזה לא יצא צפוף מדי (הוא מתחתן ביוני).

J-סיקה

New member
אחי עשה את זה

הודיע שהוא מתחתן שלושה וחצי חודשים אחרי החתונה שלנו ... אנחנו התחתנו 27.3.01 והוא מתחתן 15.11.01 לא חושבת שזה ממש בעייתי לא לי לפחות

בדרך כלל רצוי לחכות... מעבר להיבט

של תשומת הלב ישנו ההיבט הכלכלי. הן של בני הזוג, הן של ההורים והן של האורחים...(הקרובים לפחות).

למעלה