חתונת נידה

חתונת נידה

שלום לכולם,
אני מתחתנת השבוע וככל הנראה לא אוכל ללכת למקווה.
מה זה אומר? צריך לעדכן את הרב? החופה תהיה שונה?
תודה ושבוע מקסים לכולם.

הנה לינק להודעה רלוונטית:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=153&messageid=167499935

מי שכתב את ההודעה, הרבאחיהוד, הוא רב מרבני צהר. כדאי לשלוח לו מסר ולשאול באופן אישי אם זה משפיע או לא.

לדעתי כדאי לעדכן את הרב, מהסיבה הפשוטה שלרוב הרבנים מבקשים פתק אישור מהמקווה שבו טבלת, ומעבירים אותו לרבנות, אחרת הרבנות יכולה לעשות בעיות. לפחות ככה הבנתי.

yaelikv

New member
איזה בעיות הרבנות יכולה לעשות במקרה ומישהי לא

טבלה במקווה?

זה תלוי ברבנות

אבל אני יודעת שברבנות תל אביב, בה נרשמתי, לא ניתן לקבל תעודת נישואין ללא אישור על טבילה במקווה.
ללא תעודת נישואין - לא ניתן להירשם כנשואים במשרד הפנים.

אבל אם לא טבלת במקווה בגלל שהיית במחזור והודעת לרב - את אמורה לטבול אחרי החתונה.
לפי מה שהבנתי, האורחים באירוע לא ישימו לב אם החופה היא חופת נידה או לא.

מדויק למיטב ידיעתי

הרי גם לא כל כלה דתייה מצליחה לטבול במקווה - אפילו בעידן הגלולות יש תקלות

שתהיה לך חתונה מוצלחת וגם טבילה מועילה - גם בסדר הזה...

תודה רבה לכולם

הרגעתם אותי

yaelikv

New member
ואיך צוהר בעניין זה? אני לא מתכננת לטבול

במקווה.
הרב שלנו לא מבקש אישור... האם צוהר יכולים לעכב את התעודה או בכלל לא לתת?

הבהרה אחרי בירור

נהלי הרבנות הראשית הם שכלה צריכה להביא אישור טבילה, ואחרת הזוג לא יקבל תעודת נישואין. אם הכלה לא יכלה לטבול לפני החתונה מפני שהייתה נידה - יש לאמר לרב והוא יודיע למי שצריך, ואפשר יהיה לטבול אחרי החתונה.
רבנים שאומרים שהם לא צריכים אישור עלולים לגרום לזוג טרטורים מיותרים כשהם ירצו ויצטרכו את תעודת הנישואין.

יש רבנויות שמחפפות את זה - אם מאידאולוגיה ואם מתוך בלגן כללי

הרבנויות שצוהר עובד איתם מקפידות על זה הקפדה יתרה, וכך גם ההנחיה לכל רבני צהר

ועוד דבר אחד: אני חושב שלימוד החומר וביצוע הפעולות הכרוכות בטבילה במקווה הם הזדמנות חשובה, ולפעמים חד פעמית (לצערי) להתחבר למסורת נשות ישראל במשך אלפי שנים. לכן אני ממליץ לחפש מדריכת כלות טובה ומקווה טוב, לבוא לחוויה בראש טוב ולהשתדל להנות ממנה. אני לא רוצה כרגע להתחיל כאן הסברה של כל הלכות נידה והשלכותיהן על הזוגיות. אני לפחות אומר: זו אחת מהמטלות הכרוכות בנישואין במדינה שלנו - עדיף לבוא בראש טוב ולא בראש נלחם.

yaelikv

New member
אך טבילה במקווה אינה תנאי לנישואים תקפים

הרי כל עוד יש טבעת "ששווה פרוטה", כלה שמסכימה להינשא ועדים - זה נחשב לנישואים.
אז איך בדיוק הרבנות יכולה למנוע קבלת תעודת נישואין? על איזה בסיס?

coffeetoffy

New member
על אותו בסיס שאם סבתא של האמא של הדודה שלך

נולדה ברוסיה, את לא יכולה להתחתן עם יהודי

את באמת שואלת שאלה תמימה על קשרי הון שלטון של המדינה עם הרבנות?

אף אחד לא הצליח לספק לי תשובה למה אני צריכה לפתוח תיק, ללכת להדרכה, ללכת לטבול בשביל להיחשב נשואה, בעוד שכשילדים בני 16 "מתחתנים" עם טבעת בייגלה הרבנות אומרת שיש להזהר בדברים האלה כי הם נחשבים נשואים.

yaelikv

New member
אני שואלת ברצינות ולא מתוך תמימות כלל וכלל

אני באמת מצפה לתשובה מהרב אחיהוד.
מעניין אותי לראות מה ההסבר שלו לכך.

לא זאת הייתה כוונת התשובה שלי

כלומר - איני רוצה להיכנס לנושא ההלכתי - אולי אעשה את זה אחרי בירור מעמיק יותר, אם את רוצה

התשובה שלי הייתה בנושא הפרוצדורלי, לאמור: על פי הוראות הרבנות הראשית הטבילה היא תנאי לקבלת תעודת נישואים. רב שלא מבקש תעודה חושף את הזוג לצרות בשביל להיראות נחמד ו"גבר"

זה הכל

yaelikv

New member
אם אני נשואה- מה זה משנה אם יש לי תעודה או לא

אי אפשר להכריח אותח לטבול, כן אפשר להכריח את הרבנות לתת לי תעודת נישואים עליה שילמתי!

coffeetoffy

New member
כי יש דברים שמצריכים תעודת נישואין..

למשל, הטבות בתנאים לקבלת משכנתא, אם את סטודנטית ורוצה לגור במעונות, כל מני דברים קטנים כאלה מצריכים תעודת נישואין.

hillala8

New member
לרוב הדברים האלו ידועים בציבור כבר מספיקים

למעונות אני בטוחה ולגבי משכנתא, אנחנו ביררנו בבנק הגדול במדינה והם אמרו שמבחינתם אין הבדל בין זוג נשוי או לא.

לשמחתינו רוב המוסדות בישראל דווקא כן מקבלים כבר הגדרה של ידועים בציבור, גם אצל זוגות חד-מיניים. אבל בכל זאת כדאי לחתום על הצהרת "ידועים בציבור" אצל נוטריון ולהציג זאת במשרד הפנים.

shtaz

New member

הצלחת להצחיק אותי...

איזה הטבות יש לזוג נשוי בלקיחת משכנתא?!?
אולי לזוג נשוי שלכל אחד מהם 10 אחים ועם 5 ילדים ומעלה...אולי ....
וגם אז אחוז הריבית על ההטבה גבוה פי 2 מהריבית שמוצעת לכל עובר אורח בבנק...

shtaz

New member
היסטוריה

ונוחות
כנראה...
פעם באמת אי אפשר היה לזוז בלי להוכיח נישואים..אפילו ברישום הילד לגן או בי"ס
או פתיחת חשבון משותף.

מצד שני בחדר לידה אם בן הזוג לא רשום כבעלך בת"ז צריך אישור נוטריוני שהוא האבא כדי שיקבל זכויות כמו כניסה למחלקת ילודים ..זה לרוב כאב ראש ולכן יש הרבה אנשים שלא הגיעו לשנות סטטוס בת"ז כן מגיעים רגע לפני הלידה למשרד הפנים.

בימינו לרוב זו סתם תעודה שבעיקר שומרת על הסדר עבור המוסדות והרבנות.
ונוחה גם לבני הזוג שלא צריכים אישורים משונים כדי להוכיח אלא רק ת"ז

בעבר לאישה לא נשואה לא היו זכויות וגם לידועים בציבור ברגע שהסדירו את הנושא הזה משפטית וחוקית אין שום מניעה ללא להיות רשומים במשרד הפנים כנשואים. רק כאב ראש בירוקרטי...

למעלה