חתיכה דיי גדולה של טיח נפלה מהתקרה, עקב גל החום שהיה

spacee

New member
חתיכה דיי גדולה של טיח נפלה מהתקרה, עקב גל החום שהיה

שלום לכולם השבוע, ביום ראשון, נפלה חתיכה דיי גדולה של טיח מהתקרה, בחדר השינה שלי. זה קרה ביום בראשון של הגל חום, בשעה 15:40 - שיא החום. אני גר בקומה שמינית, בבניין בן 8 קומות, הגג שמעל הדירה מרוצף, אבל לא מקורה, ולא בנויים עליו חדרים. מה שאומר שכל השמש פוגעת בגג.. וזו התוצאה. החתיכה שהתנתקה היא בצורת אליפסה, באורך 1.3m, וברוחב 70cm. צירפתי 2 תמונות. אני פותח כאן שרשור לגבי זה, כדי לשאול עם איזה חומר הכי כדאי לתקן את זה.. חשבתי עם טיח גבס, אבל צבעי שפניתי אליו אמר שהוא יתקן את זה עם "קלסימו", שממה שהבנתי זה חומר שפכטל רגיל, ולא גבס. אז מה עדיף מבין שניהם? (מי נדבק יותר טוב: גבס או שפכטל?) שאלה נוספת: כפי שניתן לראות בתמונות, התקרה עשויה מבטון ומבלוקים. במידה ואני רוצה לקדוח בתקרה, ולשים דיבלים, אז מן הסתם לא כדאי לקדוח במיקום שבו יש בטון, כי זה יהיה קשה מאד וייקח המון זמן. השאלה, איך יהיה קידוח בבלוקים האלה של התקרה? האם זה קל כמו קידוח בבלוקים של קיר? או קשה כמו בבטון, או משהו באמצע? תודה לכולם

רשר

Well-known member
מנהל
בלוק תקרה בקושי מחזיק דיבל ובטח לא משקל נוסף

לכן אם צריך לקדוח עדיף דווקא בבטון, אם אין ברירה אלא בבלוק - מרחיבים את החור מבפנים ע"י סיבוב המקדח באלכסון ויוצרים צורת "לב" בתוך הבלוק, את החלל ממלאים בכל חומר מליטה נוזלי בעזרת צינורית, מיד עם הוצאת הצינורית מכניסים דיבל, קידוח בבטון היום מבצעים עם "פטישון" ולא מקדחה דופקת, הוראות תיקון הטיח לא התחום שלי

spacee

New member
לגבי דיבל בבלוק תקרה

תודה רשר. אתה אומר שדיבל רגיל לא יתפוס טוב בבלוק תקרה, אז זה מזכיר לי משהו: אני זוכר שיש סוג של דיבל ממתכת, שאחרי שמכניסים אותו ומבריגים את הבורג שלו, נפתחת מעטפת בתוך הבלוק/קיר (הוא מיועד למשטח שיש לו חלל אחרי הקדח), וכך, החלק הזה שנפתח, מחזיק את הדיבל. החלק שנפתח מגיע כמעט לזווית של 90 מעלות ביחס לדיבל. איך קוראים לדיבל כזה? האם דיבל כזה יהיה מתאים כאן? (ואז כן יהיה מתאים לקדוח בבלוק תקרה במקום בבטון)

רשר

Well-known member
מנהל
בלוק התקרה שלך הוא בלוק איטונג עם הרבה בועות

לצורך הפחתת המשקל (לחילופין, בלוק קל-קר) כי כל תפקידו בתקרה הוא למלא מקום כדי להחזיק את הבטון בתחום הקורות סביב הזיון ולכן גם חוסך צורך בהכנה מיוחדת לצורך הטיח (רשת אקספנדט מתוחה), הסיבה לנפילת הטיח ברורה - הטיח לא נדבק לבלוק התקרה כנראה בגלל הרבה לכלוך (תמצא אותו על הטיח שנפל) אך יתכן גם שהשקו את התבניות בעודף שמן/סולר שנספג בבלוק ומנע הדבקה טובה, דיבל פרפר או וו תליה לא מתאימים לבלוק מלא כי לא יפתחו מספיק הם נועדו למקום בו יש שכבה חזקה ומאחוריה חלל בו יוכלו להפתח ולהתפס בגב השכבה, גבס, בלוק בטון חלול,,,

בדוק הידבקות הטיח שעוד לא נפל, בדוק קורוזיה של ברזל הזיון

בהמשך לרשר: 1. מומלץ להקיש על כל (!!!) התקרה: רעש חלול מעיד על התנתקות הטיח במקרה זה עדיף להסיר טיח רופף ולתקן בבת אחת את הכל, לא רק בחדר הזה. 2. התמונות שצורפו לא מאשרות/מפריכות אבחנה, אבל לרוב התנתקות טיח מתחילה מנקודת תורפה בה ברזל זיון מחליד, מתנפח, וסודק את הבטון והטיח מעליו. ראה כתמים חומים בפינה הימנית תחתונה בתמונת התקריב. במקרה כזה עדיף לדכא את הקורוזיה (חלודה) בתקרה באמצעות מעכב קורוזיה מסוג 2020-MCI, לאחר הסרת הטיח הרופף ולפני יישום טיח וצבע חדשים. 3. עיגון בבטון תאי (איטונג הוא מותג אחד מרבים) יש לבצע באמצעות הקפדה על הנחיות היצרנים, לדוגמה בקישור הזה. מומלץ לא לאלתר על פי המלצות פורום / טמבוריה / ידידים..... 4. חידוש טיח על גבי תקרה משולבת בטון-מזויין + בטון-תאי, במיוחד חידוש טיח על תקרה וותיקה, עדיף לבצע לאחר התייעצות וקבלת הנחיות בכתב (!!!) מיצרן הטיח, רצוי מייצרן של טיח ובלוקים (לדוגמה - בלוק איטונג וטיח של חברה אחות - כרמית מיסטר פיקס). אם תשתמש בטיח גלקסי-10+ או גלקסי-20+, המוצרים מכילים בתוכם מעכבי קורוזיה והם נותנים הגנה נוספת מפני חלודה של ברזלי הזיון בהצלחה

spacee

New member
וואו

חגי תודה רבה, איזו אבחנה טובה! באמת תהיתי מה זה הצבע חום-אדום שיש בצד ימין, לכל האורך. הצבע הזה הוא לכל האורך, בצד ימין, לא רק בפינה הימנית תחתונה, אולי קשה לראות את זה בתמונה.. אז בעצם זה האקדח המעשן.. זו הסיבה להכל.. התקרה שינתה צורה.. שאלה חשובה: לגבי המשפט הזה: "לרוב התנתקות טיח מתחילה מנקודת תורפה בה ברזל זיון מחליד, מתנפח, וסודק את הבטון והטיח מעליו." מה המשמעות של זה? שהתקרה יכולה ליפול גם, בעוד X שנים? (מהו בעצם ה-X הזה?)

אקדח מעשן בבניין = רואים עשן ומחפשים - האם זה מאקדח?

לא אחראי לקבוע אבחנה חד משמעית מפורום, על סמך מידע חלקי מאוד. אבחנה, מפרט טיפול, ורצוי גם פיקוח, אמורים להתבצע על ידי איש מקצוע שהיה במקום. חלודה של ברזל הזיון היא הסיבה, ברוב המקרים, לסוף השרות של מבנים מבטון מזויין. חלודה של פלדה קונסטרוקטיבית היא הסיבה, ברוב המקרים, לסוף השרות וקריסה של מבנים מפלדה, החל ממנופים, המשך בעמודי שילוט/תאורה/הכוונה, וכלה בגשרים. בניין "רגיל" מתוכנן למשך שרות של 50 שנים, ניתן לתחזוקה שמאריכה את משך השרות, ובסופו של דבר מוכרז "מסוכן" ונהרס. רוב הבניינים בארץ מחזיקים מעמד פחות מהמתוכנן (!!!), לרוב בגלל הערכת חסר של אגרסיביות הסביבה, בתוספת שגיאות יישום ואי-תחזוקה. גם התקרה עלולה ליפול בעוד X שנים. התקרה "תלויה" על העמודים והקורות של השלד. מה שמחזיק את התקרה הוא ברזל הזיון התחתון (זה שכנראה מחליד אצלך). אם החלידו יותר מ- 10% משטח החתך של הברזל - "נגמרה" הרזרבה התכנונית. אם החלידו יותר מ- 20% משטח החתך של הברזל - כנראה מצב מסוכן. בן כמה הבניין? בהצלחה

spacee

New member
לגבי הבניין

הבניין נבנה בשנת 1982, מה שאומר כמעט 40 שנים. בבניין יש 8 קומות, ואני גר בקומה 8. מעליי יש גג, הגג מרוצף כולו, אבל לא בנויים עליו חדרים. כלומר גג שטוח, ולא מקורה, רק מרוצף. הריצוף הזה עזר לנו מהגשם במשך שנים, אבל בשנה האחרונה הגשמים היו קשים מאד. כמו כן, הפאנלים שלאורך היקף השטח על הגג התרווחו קצת מהקיר (מעקה), מה שגורם לכניסת מים משם גם. (בריצוף על גג, הפאנלים של הריצוף הם החלק הכי בעייתי מבחינת גשם. יש להם נטייה לזוז מהמקום וליצור מרווח בינהם לבין הקיר) אנחנו נצטרך למצוא פתרון לגג, שיאטום מחדש את הכל. או לרצף הכל מחדש (מעל הריצוף הנוכחי, כי אין לנו צורך להסיר את הישן), או פתרון איטום אחר. לגבי: >בניין "רגיל" מתוכנן למשך שרות של 50 שנים באמת 50 שנים זה משך החיים המתוכנן? מדאיג מאד :)

spacee

New member
שאלה לגבי איטום הגג

עקב הסיפור הזה, נראה שכדאי שנאטום את כל שטח הגג בהקדם, ובצורה מוחלטת. מהו הפתרון הכי טוב היום לאיטום של כל רצפת הגג? האם כדאי לרף הכל מחדש? (מעל הרצפה הנוכחית, במקום לפרק את הקיימת) או שיש פתרון יותר זול מריצוף מלא, שיכול לתת איטום איכותי ולשנים?

מומלץ לא למהר, לאבחן, לתכנן, לבצע בספטמבר-אוקטובר

לא אחראי לבצע על פי המלצות פורום, אפילו על פי ההמלצות שלי
בכל מקרה, עדיף לבצע בספטמבר - אוקטובר אחרי שהגג התייבש במשך הקיץ. ריצוף איננו איטום. אפשר לאטום על ריצוף קיים, ולבצע ריצוף נוסף, אבל יש לזה שני חסרונות עיקריים: - אינכם יודעים מה מסתתר מתחת לריצוף הנוכחי, האם יש תפרים עובדים במרווחים בין האריחים הנוכחיים, וכמה הוא יציב. - ריצוף נוסף מעלה את המשקל על הגג. אין תחליף אמיתי לאבחון ותכנון אחראי בהתאמה. קבלן אמור "רק" לבצע בהקפדה תוכנית כתובה. בהצלחה

spacee

New member
אני מבין

האמת היא שאנחנו לא ממש משתמשים בגג. אנחנו עולים לשם פעם בכמה חודשים רק בשביל לנקות, אבל לא ממש עושים איתו משהו או נהנים ממנו. &nbsp מהסיבה הזו, פתרון האיטום שאני מחפש צריך להיות פונקציונאלי בלבד, ולא ממש צריך להיות יפה. &nbsp כך שלמשל, אין לי בעיה לבחור בפתרון איטום ש"מעלים" את הרצפה, כלומר בלי לרצף מחדש. &nbsp למעשה, פתרון כזה (שהוא בלי לרצף מחדש) עדיף מבחינתי, כי הוא יצא יותר זול מאשר לרצף הכל. &nbsp &nbsp עם מי אפשר להתייעץ בנושא כדי לקבל אבחנה טובה?

amitmeir59

New member
ישנם חומרים יעודיים לנושא

בתקרה מומלצים חומרי סיכה ובגג מומלץ ציפויי נאנו שדוחים מים ,שקופים ושומרים על הריצוף .

למעלה