חתיכת ציור קיר מכוער בנתבג

דקל נור*

Well-known member
חלפתי על פניו מזועזעת. בישורת האחרונה של הויה דולורוזה של השבים לארץ בנתבג, החליט מישהו לאשר לקהילה היהודית במכסיקו לתלות לרגל 75 שנה למדינה, ציור ענק עם שלל דמויות של יהודים לכאורה מהתנך, עבור בימי הביניים וכלה ביורם גאון, ביבי ואחרים המצויירים באופן מעוות לגמרי. מזכיר רמה של איורים של ספרי ילדים חרדיים.
רק אחד מההזיות המטורללות שממשלת הימין הקיצוני והדתי מעניקה לנו. וזה מקדם את פני התיירים הבאים לארץ. לו לפחות היו נותנים את ההזיה לצייר ישראלי מוכשר.

סופהו 1

Well-known member
חלפתי על פניו מזועזעת. בישורת האחרונה של הויה דולורוזה של השבים לארץ בנתבג, החליט מישהו לאשר לקהילה היהודית במכסיקו לתלות לרגל 75 שנה למדינה, ציור ענק עם שלל דמויות של יהודים לכאורה מהתנך, עבור בימי הביניים וכלה ביורם גאון, ביבי ואחרים המצויירים באופן מעוות לגמרי. מזכיר רמה של איורים של ספרי ילדים חרדיים.
רק אחד מההזיות המטורללות שממשלת הימין הקיצוני והדתי מעניקה לנו. וזה מקדם את פני התיירים הבאים לארץ. לו לפחות היו נותנים את ההזיה לצייר ישראלי מוכשר.
היית ממש מזווווועזעת?

תנחם אותך הידיעה שאולי עד שתטוסי בפעם הבאה, "ציור הקיר האמנותי המקיף והמפורט ביותר בתולדות העם היהודי", כבר לא יוצג שם?
(ולידיעת הלא טסים- איזה מזל, מתוכנן להציג את הציור בעוד אתרים בעלי ערך היסטורי וממלכתי בישראל. כך לדברי ראש האירגון האחראי על קשרי ישראל עם אמריקה הלטינית).

נ.ב: גם אני שאלתי את עצמי מדוע הציור לא צויר בידי צייר ישראלי, אבל נראה שמטרת הציור לחזק את הקשר עם ארצות דרום אמריקה וזו כנראה הסיבה שנבחר צייר משם.

דקל נור*

Well-known member
כן, גם גולדה לא היתה אוהבת.
נתת לי פתח של תקוה. הכי טוב שהציור יהיה בתערוכה נודדת בערים והתנחלויות עם אוכלוסיה דתית חרדית רבה. לגמרי מגיע להם שייהנו גם.

אבח"י

Well-known member
כנ"ל
שלשום, שלוש לפנות בוקר, מלאי עזוז ופתקים מקורא הדרכונים, הקיר הענק והציור המזוויע. למחרת, ב'מעריב' תמונה של הרק[ג]ב עם נציגי הקהילה. לענ"ד, האיסור היהוויסטי - אל תעשה לך כל פסל ותמונה - מתייחס ממש לציור כזה.
יאק

סופהו 1

Well-known member
כנ"ל
שלשום, שלוש לפנות בוקר, מלאי עזוז ופתקים מקורא הדרכונים, הקיר הענק והציור המזוויע. למחרת, ב'מעריב' תמונה של הרק[ג]ב עם נציגי הקהילה. לענ"ד, האיסור היהוויסטי - אל תעשה לך כל פסל ותמונה - מתייחס ממש לציור כזה.
יאק
כ"בוגרת עבודה עם ובמיגזר החרדי", תלוי לאיזה זרם אתה שייך ואחרי מי אתה הולך. מעולם לא בדקתי את המקורות והכתובים, הוסבר לי ש
יש מי שטוען שאסור לצייר דמויות אנושיות. נקודה. מותר נופים/בעלי חיים. (תלוי איזה בע"ח)
יש הטוענים שמותר לצייר דמויות אנושיות, אבל מסייג שמותר רק רבנים ו"קדושים".
יש מי שאצלם מותר לצייר דמויות אנושיות מושלמות בלי סייגים, אבל אסור לפסל דמויות מושלמות. בפסל צריך להחסיר אוזן, יד וכד.

בקיצר, הציור כנראה כשר מבחינת אל תעשה לך כל פסל ומסיכה.

אבח"י

Well-known member
כ"בוגרת עבודה עם ובמיגזר החרדי", תלוי לאיזה זרם אתה שייך ואחרי מי אתה הולך. מעולם לא בדקתי את המקורות והכתובים, הוסבר לי ש
יש מי שטוען שאסור לצייר דמויות אנושיות. נקודה. מותר נופים/בעלי חיים. (תלוי איזה בע"ח)
יש הטוענים שמותר לצייר דמויות אנושיות, אבל מסייג שמותר רק רבנים ו"קדושים".
יש מי שאצלם מותר לצייר דמויות אנושיות מושלמות בלי סייגים, אבל אסור לפסל דמויות מושלמות. בפסל צריך להחסיר אוזן, יד וכד.

בקיצר, הציור כנראה כשר מבחינת אל תעשה לך כל פסל ומסיכה.
בקיצור - ריסקת את הרטוריקה שלי לרסיסי רסיסים.
:)

קלייטון.ש

Well-known member
הצייר הוא Julio Carrasco Bretón והוא מתמחה ביצירות ענק שבנויות בטכניקה שמייעלת את ההובלה שלהן.

למעלה