חתימה על הסכם תחת איומים:

arn1956

Member
(הכוונה לאיומים חוקיים. כלומר לאיומים בתביעות משפטיות אם לא אעשה משהו).

נניח שיש לי דירה ישנה שמושכרת וחברה מסויימת רוצה לבצע תהליך פינוי בינוי לכל הבנין או כמה בנינים.
החברה ההיא כותבת בחוזה פינוי ובינוי שעלי לדאוג לכך שהדירה תהיה פנויה וריקה מדיירים.
אני חושש לחתום על סעיף כזה כי כבר קרו מקרים שדיירים סרבו להתפנות ולקח כמה חודשים לפנותם. במקרה כזה הנזק שנגרם לחברה שמבצעת את תהליך הפינוי בינוי יכול להגיע למליוני או עשרות מיליוני ש"ח. אני לא רוצה להיות אחראי על דברים כאלו ולהתבע בבית-משפט על סכומים כאלו. לכן אני מוכן לחתום על ההסכם רק בתנאי שלא אהיה אחראי על פינוי שוכרים סרבנים (יחד עם זאת אני מייפה את החברה שמבצעת את תהליך הפינוי בינוי לפעול בשמי לסילוק אותם דיירים).
כתוצאה מזה שאני לא מוכן לחתום תהליך הפינוי בינוי לא מתבצע.
האם ניתן לתבוע אותי על הפסדים שנגרמו לדיירים או חברה שמבצעת את הפינוי בינוי?

נניח שהדיירים איימו להגיש נגדי תביעה משפטית אם לא אחתום ואז חתמתי בגלל האיומים שלהם, האם ניתן לטעון שהחתימה חסרת ערך בגלל שחתמתי תחת איום? או האם ניתן לטעון שאני לא אחראי לפינוי שוכר סרבן (במקרה והשוכר באמת יסרב להתפנות) כי חתמתי תחת איומים?

סירוב לעיסקת פינוי ובינוי
1. אתה צפוי לתביעה רק אם רוב מיוחס (כהגדרתו בחוק) מבין בעלי הדירות במקבץ לפינוי ובינוי מסכים לעיסקה, ואתה מסרב לה סירוב בלתי סביר או מתנה את הסכמתך בתנאים בלתי סבירים (ראה סעיף 2 לחוק פינוי ובינוי (עידוד מיזמי פינוי ובינוי) והגדרת רוב מיוחס בסעיף 1 לחוק).
2. לדעתי, התנאי שאתה מתנה להסכמתך לעיסקה, שלא תהיה אחראי לנזקים שייגרמו בשל כך ששוכרי דירתך יסרבו לפנותה במועד, הוא תנאי סביר בהחלט.
3. ראה גם סעיף 15, 17 ו- 18 לחוק החוזים (חלק כללי).

shila777

Member
איום-פעולה לא חוקית.הזכרת תביעה עתידית-הליךחוקי שאין בו כלל איום,אלא מימוש זכות חוקית.
אם אתה בעל הדירה-רק אתה אחראי לפינויה משוכרים.כן או לא יתפנו-זו הבעיה שלך.מובן שאם אתה היחיד בבניין,אתה צפוי לתביעת ענק.אלא אם אתה מעל 70-או אז החוק החדש תופס אותך.

arn1956

Member
לא הבנתי. החוק מחייב אותי לפנות לערכאות המשפטיות כדי לפנות שוכר וזה לוקח זמן של אולי חצי שנה, שנה.
אז אם אני מסרב לחתום על פינוי ובינוי בגלל החשש שהשוכרים לא יפנו את הדירה - אני צפוי לתביעת ענק שלא באשמתי.
אם אני מסכים לחתום על פינוי ובינוי והשוכר לא מוכן להתפנות - אני צפוי לתביעת ענק שלא באשמתי.

כלומר אם השכרתי דירה במקום שצפוי להיות בו פינוי ובינוי אז לא משנה מה שאעשה (אחתום או לא אחתום על פינוי בינוי) אני צפוי לתביעת ענק אם השוכר מסרב להתפנות?

shila777

Member
היום מפנים שוכר בהליך מקוצר של 30 יום.
כן אתה אחראי לפינוי הדירה שבבעלותך.
ואם לא תפנה-תחתום או לא-אתה צפוי לתביעה.אלא אם אתה מעל 70.יש חוק ופסיקה חדשים בנושא.

arn1956

Member
מה קורה אם אני מעל 70?
אז אוכל לסרב לחתום על "פינוי בינוי"?
אז לא אהיה מחוייב לפנות דייר סרבן?

למעלה