חתימה על חוזה

קיו5

New member
חתימה על חוזה ../images/Emo5.gif

האלן לכולם עבדתי 7 חודשים בעסק פרטי ולאחר מכן פוטרתי. נצברו לרשותי 7 ימי חופש שלא שולמו לי. יתרת החופש רשומה כראיה בתלוש השכר האחרון. לאחר ששלחתי מכתב למעסיק בדרישה לתשלום הוא קרא אותי לשיחה אצלו, במהלך השיחה תוך לחץ רב אילץ אותי לחתום על המסמך הבא: "אני החתום מטה מודיע כי קיבלתי מהמעביד כל סכום כסף המגיע לי וכי אין לי ולא היו לי כל תביעות כלשהן." לאחר החתימה התחרתתי על המעשה והרגשתי מרומה משהו שאלתי היא האם ההסכם חוקי,למרות שהמעביד לא שילם לי כספים המגיעים לי כחוק ? והאם העובדה שאני קטין עוזרת לי איך שהוא

פריזB

New member
ייתכן

תראה, העיניין הוא תמיד מסובך,בעיקרון, נראה לי שכן, אבל זה יעלה הרבה שאלות שחבל על הזמן והכסף שלך בניסיון לברר אותם. נסה לדבר איתו מבלי לנקוט "פעולה משפטית" ולהגיע להסכם. עם אתה רוצה להיכנס לפרטים, שלח לי אימייל.

לא כל כך מסובך.

לא ברור כיצד המעביד "אילץ" אותך לחתום. אבל, אם הוא לא נתן לך את החופשה ועוד הגיעה לך חופשה - אז לא אמור להיות תוקף להסכם הויתור שלך. הבעיה היא שהמעביד הוא זה שצריך להוכיח שהוא נתן חופשה, אבל עם האישור שלך - הוא יוכל לנסות להוכיח את זה, כי אישרת לו שהוא לא חייב לך כלום. אתה יכול להודיע לו (בדואר רשום) שאין תוקף למה שחתמת עליו, ואז להגיש נגדו תביעה לתשלום פדיון חופשה. בתביעה תסביר שלא קיבלת חופשה אבל חתמת על המסמך ההוא, תסביר כיצד היה ה"אילוץ" ותצרף את המכתב שבו תודיע לו על הביטול.

shaio

New member
קטינות

אינני יודע מה גילך, וכמה זמן עבר מאז שחתמת. אולם, קיימת אפשרות משפטית שהמסמך שעליו חתמת ניתן לביטול על ידי הוריך (פעולות רבות של קטינים ניתנות לביטול על ידי האפוטרופסים שלהם). אם אתה בוחר לנקוט באמצעים משפטיים ולא באחרים, עדיף שאת הטענות על האילוץ יעלה אחד מהוריך, ויודיע בכתב ומהר שהוא רואה את ההסכם כמבוטל. יש לזה משמעות (משפטית) נוספת על פני פניה שלך.

למעלה