חתימה על תנאי שימוש והזדהות של משתמש באתר

חתימה על תנאי שימוש והזדהות של משתמש באתר

שלום לכולם, אנחנו עומדים להפעיל אתר אינטרנט בישראל דרכו ספקים יכולים להציע את מרכולתם לצרכנים. כרגע אנחנו עדיין ללא ליווי משפטי מקצועי (עדיין אין תקציב לכך).
אשמח אם תוכלו לתת לנו כיוון בנוגע ל-2 השאלות הבאות:

1) הצבנו קישור ל"תנאי שימוש באתר" בתחתית כל עמוד באתר. האם זה מספיק על מנת שהגולש יהיה מחוייב משפטית לעמוד בתנאים? האם צריך בעת הרישום לאתר להוסיף checkbox "אני מסכים לתנאי השימוש"? או אולי מספיק בעת הרישום להציב על כפתור הרישום עצמו טקסט כמו "רישום למערכת. אני מסכים לתנאי השימוש"? מה יכסה אותנו משפטית?

2) מהם הפרטים המינימלים שעלינו לבקש ממשתמש הנרשם למערכת? (בהמשך התהליך חלק מהמשתמשים יקבלו מאיתנו עמלות על המכירות של מוצריהם וכמו כן צרכנים שקונים מוצרים ירכשו מוצרים וישלמו עליהם בכרטיסי אשראי, כך שנראה לנו שישנה חשיבות לדרך בה המשתמש מזוהה מולינו והופך מסתם גולש עם כתובת אימייל ליישות משפטית שיכולה לכבד הסכם תנאי שימוש). האם מספיק שם ושם משפחה? חשבנו לבקש תעודת זהות אבל לא ראינו שעושים את זה בשום מקום אז כנראה זה לא זה.

המון תודה.
וחג שמח (הקרב ובא) :)
 
תנאיי שימוש

אקדים ואומר
א. שאתה מתחיל את הפעילות העיסקית באופן מוטעה, ללא יעוץ משפטי, קרוב לוודאי שגם לא שכרת עו"ד שינסח לך תקנון סביר שיתן לך את מיטב ההגנה, כלומר מראש אתה רוקח מרקחת מסוכנת.
ב. רצוי מאד להבין ולהפנים שפורום לא יכול לספק יעוץ משפטי, בדיוק כמו שפורום לא יכול לספק יעוץ רפואי. התשובות והפתרונות תלויים לרוב בעובדות. אין תשובות אוניברסליות, יש תשובות מותאמות לעובדות של המקרה.
לשאלותייך:
1. כעיקרון, תקנון הוא "חוזה אחיד, כמשמעותו של מונח זה בחוק. זה אומר שני דברים:
א. שהתקנון הוא חוזה, ובשביל שהחוזה יחייב את הגולש שלך, חייב להיות קיבול מצידו. נכון שקיבול יכול להיות גם בהתנהגות, אך עדיין צריך להוכיח אותו. ככל שאתה לא דורש מהגולש שלך לבצע אקט של קיבול, כגון לחיצה על לחצן שיבטא שהוא מסכים, אתה לוקח סיכון שאם יטען שלא ראה ולכן לא הסכים, טענתו תתקבל.
ב. אמרנו חוזה, אך לא חוזה "רגיל" אלא חוזה אחיד, ולכן לבית המשפט הסמכות לבטל כל תנאי שיראה לו מקפח. יש בחוק רשימה של תנאים שחזקה עליהם שהם מקפחים, אז קרא את החוק. יש לבית המשפט סמכות לקבוע שתנאי הוא מקפח ולבטל אותו, גם אם הוא לא ברשימה. קיימת גם אפשרות להביא חוזה אחיד לאישור מראש בבית המשפט לחוזים אחידים, ואם מקבל אישור, לא ניתן לתקוף אותו בבית המשפט.
2. שאלה זאת חסרת משמעות מבחינתי, כי איני יודע מה האתר "עושה". אני מניח שהאתר הוא לא סתם אתר תדמיתי, בכל מקרה אתה צריך להבין שלא לכל אתר יש אותם מאפיינים. לא חנות כאתר הכרויות, לא אתר חדשות כאתר השקעות (פורקס/בורסות). יש אתרים שלא צריך שום פרטים ויש אתרים שצריך הרבה פרטים. יש פרטים מסויימים שברגע ש/אתה מתחיל לאסוף אותם, אתה מתחיל "לשחק על המגרש" של חוק הגנת הפרטיות ואתה חייב להירשם אצל רשם מאגרי המידע ולנקוט בכל מיני אמצעים. גם הנושא של בקשות "מידע עודף" צריכות להיות מוסדרות בתקנון.

וחג שמח גם לך.
 
תודה רבה. לצערי כרגע אין לנו תקציב לעו"ד

הלוואי והיה.
אז אנחנו מנסים לעשות את המקסימום עם המינימום משאבים (שזה הזמן שלנו ויכולות הלימוד שלנו). לאחר שנצליח לגייס כסף (או להרוויח אותו באמצעות המערכת) נוכל לשלם לאיש מקצועי.
אני מעריך שזה כבר טוב יותר מאשר שלא יהיה תקנון בכלל. תודה על המונח "חוזה אחיד" והעובדה שיש אפשרות שבית משפט לחוזים אחידים יאשר אותו מראש. אני אבדוק את הנושא.

תודה רבה על התשובה המפורטת. זה נותן לי קצוות חוטים מאיפה להתחיל ללמוד מעט יותר.
 
הערה קטנה:

אני אומר את זה בצורה מאד פשטנית: אני בטוח שאתה גם שותה קפה בלי חלב, לא מפני שאתה אוהב ככה, אלא מפני שאין לך כסף לקנות פרה.
האמירה אין לנו תקציב לעו"ד היא לא אמירה רצינית. אף אחד לא צריך לקנות משרד עו"ד. העלות של יעוץ משפטי שדרושה לעסק מתחיל היא לא כזאת גדולה שאי אפשר לעמוד בה. זה לא שאתה צריך לקנות בית חרושת או מטוס.
אבל כמובן שכל אחד מקבל את החלטותיו לפי מיטב הבנתו, הרי עסק זה הכסף שלו ואמצעי הפרנסה שלו והוא יכול לעשות עם כספו (וגם אם כספי ההלוואה מהבנק) כראות עיניו.
 
יש כמובן אמת במה שאמרת

אני מתחבר לדברים. אני אחשוב על כך.
אנחנו כרגע מתחילים פיילוט עם קבוצת אנשים שנכיר אישית, אבל עדיין זה לא "תירוץ" לכיסוי משפטי שאינו מקצועי ומלא.

תודה על הדברים.
חג שמח.
 
למעלה