חתימת הסכם באינטרנט

חתימת הסכם באינטרנט

שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי חוזה שנסגר דרך האינטרנט:
אני מעוניין לסגור הסכמים עם ספקים שאני שולח אליהם לקוחות והם משלמים לי כאחוז מתוך עסקה שתיסגר.
אני רוצה שהם יתנו הסכמתם לחוזה דרך האינטרנט.
במידה ואני מעלה את החוזה לאינטרנט, מה הם צריכים לעשות כדי שההסכם יהיה מאושר מבחינתם (מבחינה חוקית)?
האם שם מלא + כתובת מייל וצ'ק בוקס (מסכים) זה מספיק?

תודה לעוזרים

תוקף חוזה שנקשר באינטרנט

ברוב החוזים אין דרישת כתב ואין דרישת חתימה, חוזה בעל פה תקף. הבעיה היא בעיקר בעיה ראייתית, שתוכיח שהצד השני הוא אכן מי שלכאורה ביצע את הקיבול של החוזה.
אז אתה חייב למצוא דרך לזהות אותו ולהוכיח לבית המשפט שאכן זיהית אותו בודאות.
אישיות פיזית מזהים כעיקרון לפי ת.ז. ודרכון, אישיות משפטית (למשל חברה בע"מ מזהים בצורה בטוחה על ידי זיהוי שמבצע עו"ד, שאכן מי שחותם הוא מוסמך לחתום בשם החברה).
זיהוי של אדם לפי ת.ז. מתבצע בזה שהוא מראה לך ת.ז. ואתה רואה שהאדם שמחזיק פיזית בתעודה הוא אכן האדם שבתמונה. משלוח צילום בדוא,ל בעייתי, כי אינך רואה את האדם ששולח.
יש כמובן אפשרות לחתימה אלקטרונית, אבל זה יקר.
אפשר למצוא פתרונות. רוב העסקים עובדים על יסוד ה"מוך, כלומר ההנחה ש"יהיה בסדר".
יתכן שאפשר למצוא שיטה יחסית בטוחה אך לא ודאית, שמשלבת קבלת פרטי זיהוי, הצלבה עם מס' טלפון גלוי שאתה מתקשר אליו, וקבלת איזשהו תשלום בכרטיס אשראי שעל שמו. יש מקרים שזה אולי יותר פשוט, תלוי מה אתה מספק.
אולי עדיף שתפנה ליעוץ משפטי פרטני ועוה"ד יעזור לך למצוא שיטה יעילה ויחסית בטוחה לפי אופי העסק שלך.

אגב, שים לב

בעיסקאות מכר שכוללות הובלה, ברוב המקרים, אם זה עסק רציני, הוא מבצע זיהוי של הלקוח באמצעות השליח. כלומר הזיהוי הוא פנים אל פנים ולא באינטרנט, אם כי הוא מתבצע בזמן הספקת המוצר ולא בזמן קשירת ההסכם.

תודה רבה

דורון תודה רבה על התשובה המפורטת.
הבאת לי רעיון של זיהוי בנייד (יש חברות שמאפשרות להקליד את הנייד ולקבל קוד אותו מקלידים באתר, כך אני מוודא שהבעלים של הנייד הוא זה שחותם על ההסכם). זה בשילוב של כתובת דואר אלקטרוני אישית ושם מלא אמור לעשות את העבודה, כך נראה..

אני מספק לקוחות מפרסמים למדיות, אין כאן עניין של משלוח. רוב המדיות מכירות את זה ממשרדי פרסום ועובדות בצורה הזאת. עכשיו צריך רק לנסח הסכם ראוי..

תודה

למעלה