חתך קיר מומלץ

ofer3236

New member
חתך קיר מומלץ

אשמח לדעת יתרונות וחסרונות של חתכי הקיר השונים:

חתך 1
בלוק שחור (או בטון בעמודים) + קלקר דחוס בעובי 5 ס"מ

חתך 2
בלוק פומיס זהב\איטונג (או בטון בעמודים) בעובי 23 ס"מ + קלקר דחוס 3 ס"מ

חתך 3: שיטת ESB קלקר 6.5 בטון 15 בלוק 5

גלמיש1

New member
איפה - באיזה איזור אקלים אתה בונה?

החתכים לא מלאים. בלוק שחור+קלקר מצריך עוד שכבה מעבר לקלקר. אם הקלקר בחוץ אז מצריך רשת וטיח. אם הוא בפנים - אזי צריך עוד שכבה פנימית כגון גבס.
כנ"ל לגבי פומיס/איטונג +קלקר - לדעתי במצב הזה כבר עדיף לעבות עם הבלוק (פומיס או איטונג בהתאם לצורך) ולהגיע לבלוק איטונג 25 סמ שנותן בידוד טוב מאד.

\

ofer3236

New member
איזור פתח תקווה

תודה על התגובה המהירה
אני בונה באיזור פ"ת באיזור אין צורך בבידוד מיוחד
אני מעריך שבניה בבלוק שחור + קלקר דחוס בעובי 5 ס"מ זולה יותר ומבודדת בכלל לא רע, - האם יש הבדל משמעותי במחירים בן השיטות
שיטה נוספת שאפשר היא בלוק שחור + טיח טרמי.
איזה חסרונות ויתרונות יש לכל שיטה מבחינת מחיר, בידוד, ישום טיח, נוחות עבודה, זמן עבודה, איכות ...

בידוד באיזור פתח תקווה

שלום לך ,

אזור פתח תקווה מוגדר כאזור ב' בתקן 1045 לבידוד טרמי. יש חובה לבודד גם את גשרי הקור באזור זה.
במידה ואתה בוחר בחלופה השניה שהצגת של איטונג 23 ס"מ וציפוי של רנדופן (קלקר דחוס בעובי 3 ס"מ) על העמודים הרי שאתה עובר את דרישות המינימום (שהם אכן נמוכות ביותר) כמעט פי 2. זוהי חלופה מצויינת שאינה דורשת קירות כפולים וחתכי קיר מסובכים.

טיח טרמי הוא טיח יקר (50 ש"ח למ"ר רק החומר). כך שחלופה של בלוק בטון עם טיח שרמי אינה חלופה זולה כלל. עלותה כבר כעלות חלופת בנייה באיטונג או בפומיס זהב.

כפי שגלמיש ציינה - חלופה של בלוק שחור מצופה בקלקר דורש טיפולים נוספים בקיר , גם אם הקלקר כלפי חוץ וגם אם הקלקר כלפי פנים. אם הקלקר יחפה את הקיר מבחוץ , יש צורך בפיקוח קפדני על היישום.

מבחינת שיטת ESB - היא איננה נפוצה. לא מכיר הרבה קבלנים שהתנסו בשיטה ולדעתי האישית זה חיסרון. על כל פנים , הבידוד הטרמי שעשוי להתקבל מחתך קיר המשלב בטון וקלקר הוא בידוד מצויין. אני אישית לא בעד ליישם שכבות קלקר בתוך חתכי קיר משיקולי עמידות באש (למעט כמובן אם הקלקר מיושם אך ורק מבחוץ).

מבחינת נוחות עבודה - החלופה של פומיס זהב או איטונג עם ציפוי רנדופן על גשרי הקור היא החלופה המהירה והפשוטה ביותר לבניה מבין החלופות שהיצגת.

בהצלחה בבניה..

ofer3236

New member
שאלה נוספת על ישום קלקר מלא

תודה על התשובות,
אני מאמין שאבחר בשיטה הסטדנרטית שרוב הפועלים מנוסים בה.
למרות זאת יש לי כמה שאלות על ישום בלוק שחור וקלקר כלפי חוץ
האם שיטה זאת יותר זולה, מה שונה הטיפול בישום קלקר על כל הבית שדורש פיקוח קפני מאשר ישום קלקר על גשרי קור בלבד.
האם הפיקוח הקפדני דרוש רק ברמת הטיח או גם ברמת הבניה.
האם בשיטה של בלוק שחור וקלקר חיצוני מספיק קלקר רנדופן בעובי 3 ס"מ כמו טיפול בגשרי קור רגילים.
מה העלות החומר למ"ר של רנדופן
איך ניתן לחבר רנדופן לקיר בלוק

a c t i v e X

New member
יש ל"רביד" בלוק משולב בחתך צמנט-קלקר-צמנט

דגם חדש לגרסה ישנה שהיתה בעייתית לאינסטלטור וחשמלאי.
נראה מוצלח, אם הוא היה מיוצר בשלב שבניתי השלד, הייתי הולך עליו.

ofer3236

New member
השם של הבלוק הוא בלוק על של רביד

הבעיה שהמחיר שלו הוא גם מחיר על ועדין צריך לפתור גשרי קור על העמודים

a c t i v e X

New member
גשרי קור פותרים רגיל עם אדקס/רנדופן ביציקה

המחיר יקר, אבל מי שרוצה פתרון ליישום אחרי בניה קונבנציונלית יגיע למחיר הזה ע"י טיח תרמי (פינות פרוטקטור יקרות, שקי טיח יקרים, עבודה קשה שלא הרבה יודעים לעשות) או התזת פוליאוריטן מוקצף יקר

כך בחשבון

שכיום ההמלצה הגורפת (על סמך מחקר שנעשה באוניברסיטת בן גוריון) להעלות את רמת הבידוד פי 3 !!! בכל הארץ, (מהתקן הנוכחי - 1045) . לפיכך כן שווה לבדוק את שיטת ה ESB שכנראה עולה על כל בלוק אחר (מההיבט של בידוד תרמי). זה נכון שכמות הקבלנים שבונים בשיטה זו נמוכה אבל בחלט קיימים כאלו ובונים בשיטה זו כבר שנים רבות . (אני אישית בניתי בשיטה זו לפני 24 שנים).

ofer3236

New member
שיטת ESB ושיטות אחרות מקלקר

אני מכיר את שיטת esb שבניגוד ל ICF יש בה אפשרות לחתך קיר קלקר בטון בלוק שבצד החיצוני הקלקר
יתרון נוסף של שיטה זאת הוא שכל קירות הבית יש בהם עובי בטון של כ 15 ס"מ (טוב נגד פגיעות הדף) החסרונות הם כמו שצינו בפורום וזה טיח על קלקר, עלות חומר יקרה, חתך הקיר כולל הטיח מגיע לכ 30 ס"מ, קבלנים לא מכירים את השיטה
פתרון נוסף שחשבתי עליו הוא קיר כפול במפרט הבא:
בלוק 20\עמוד בטון
שכבת בידוד - 2 עד 4 ס"מ קלקר דחוס או פוליתארן בהתזה כ 2-3 ס"מ
בלוק 5 (אפשר לוח צמנט בעובי קטן יותר - יקר אבל חוסך טיח בחוץ)

עובי הקיר המתקבל 27-29 ס"מ בידוד גבוהה ישום פשוט ומוכר לקבלנים
לגבי מחיר לא בדקתי אבל אני מעריך שיחסית זול יותר

מה דעתכם
יכול להיות שאין טעם להסתבך בכל מני קומבינות ושיטות חדשות אבל מעניין אותי ללמוד את כל האלטרנטיבות ולדעת את ההבדלים שלהם

אני יכול

לציין רק את ניסוני שלי בנושא. הטיח נעשה לפני 24 שנה. נכון להיום אין שום בעיה ( נעשה עם חומרים מתאימים + רשת) . עובי הקיר שלי 25 ס"מ ( icf ) .
לא ברור לי למה קיר כפול , מבחנה תרמית אין שום יתרון לקיר כפול שהרי בידוד תרמי מוצלח יהיה בכליאת אוויר, בקיר כפול תהיה תנועת אוויר ,ואויר בתנועה מאבד את יכולת הבידוד שלו. איני בטוח שקלקר 4 ס"מ או התזה מספק את ההמלצה לשיפור הבידוד בערכים של פי 3 מהתקן הנוכחי.
לגבי קבלנים הבונים בשיטות הנ"ל אם היו לפני 24 שנה אני בטוח שגם כיום יש וקרוב לוודאי מנוסים יותר.
ללא קשר אם הייתי צריך לבנות היום הייתי שוקל ברצינות בנייה קלה.

a c t i v e X

New member
קלקר 4 ס"מ לא יספק את הבידוד?

בדקת פעם מה עובי הקלקר ב"קלקר"?
אתה יודע שהוא מחזיק מים קרים במשך שעות בצהרי אוגוסט?

אם תקרא בעיון

את מה שכתבתי " איני בטוח..." ואני אכן לא בטוח . מקדם התנגדות של 4 ס"מ קלקר הוא לערך 1.04 ושל בלוק רגיל ללא טיח בסביבות ה 0.3 , האם זה מספק את ההמלצות החדשות ? אינני בטוח בכך.
שלא לדבר על חוסר ההיגיון והמסורבלות של הדבקת קלקר על קיר בלוקים כאשר יש כבר שיטות שעושות זאת יעיל יותר / מבודד יותר/ טוב יותר וכנראה זול יותר (בהשוואה) .
דרך אגב חתך קיר בשיטת icf נותן עובי קלקר של 10 ס"מ ועובי הקיר 25 ס"מ.

עיטד

New member
בלוקים

שלום,
בכדי להגיע לתוצאה הרצויה גם באזור זה בהנתונים של בלוק 25 איטונג הם בהרבה מעל התקן ונותנים מענה לשני צרכים:
1-בידוד תרמי גבוה.
2-מסה תרמית .
דרך אגב על בלוק האיטונג אין צורך בטיח תרמי.

ישום קלקר מלא

השיטה של הדבקת קלקר לבלוקי בטון אולי זולה רק במעט מחלופות אחרות בעלות החומר. היישום שלה חייב להיות מוקפד בביצוע ועל כן ייתכן וקבלנים יתמחרו את היישום יותר ביוקר.
גם יישום טיח על קלקר דורש באופן טבעי הקפדה יתרה. יש פרט מסודר לביצוע התואם את דרישות תקן 1920 ליישום טיח.
מבחינת בידוד טרמי רנדופן 3 ס"מ בנוסף לבלוק בטון מספיק בהחלט באזור בו אתה בונה.
עלות רנדופן למ"ר - 20-25 ש"ח למ"ר.

אם באפשרותך לעבור בהרבה את דרישות התקינה בחתך קיר פשוט , מדוע אתה מתעקש לצפות את כל קירות הבית בקלקר?
ככלל , ככל שתקפיד לבצע פרטי ביצוע פשוטים אך מחומרים איכותיים כך ייטב לך בפרויקט.

בהצלחה.

למעלה